Keysová dobyla Cincinnati a poprvé vyhrála dva turnaje během jedné sezony

18. 8. 2019, 22:14
Aktuality 14
WTA CINCINNATI - Madison Keysová ve finále domácího turnaje WTA Premier 5 v Cincinnati porazila 7-5 7-6 Rusku Světlanu Kuzněcovovou, s níž neztratila set ani ve čtvrtém vzájemném duelu, a poprvé v kariéře vyhrála dva turnaje během jedné sezony. Celkově 24letá Američanka získala 5. titul.
Madison Keysová (© AFP)

Madison Keysová od postupu do čtvrtfinále French Open prohrála čtyři z pěti zápasů, když porazila jen Thajku Kumkhumovou. Do Cincinnati dorazila se šňůrou tří porážek a před sebou měla těžký los. 

Přesto si čtyřiadvacetiletá Američanka v Ohiu došla pro svou nejcennější trofej. 

Keysová postupně porazila Muguruzaovou, Kasatkinovou, Halepovou, Venus Williamsovou, Sofii Keninovou a v dnešním finále si poradila se Světlanou Kuzněcovovou.

O deset let starší Rusku, která v předchozích třech kolech vyřadila tři hráčky Top 10, zdolala 7-5 7-6 a ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí tak neztratila set.

Přitom dnes Keysová v obou setech prohrávala 3-5, ale vývoj pokaždé otočila. Během hodinu a tři čtvrtě dlouhého utkání nastřílela 45 vítězných úderů, z toho 13 es.



Keysová získala celkově 5. titul, turnaj kategorie WTA Premier 5 vyhrála poprvé. Všechny čtyři předchozí triumfy slavila na akcích WTA Premier: Eastbourne 2014, Birmingham 2016, Stanford 2017 a Charlestonu 2019. Letos tak poprvé vyhrála dva turnaje během jedné sezony.

Kuzněcovová hrála finále poprvé v dosud strastiplném roce. Měnila trenéry, musela pauzírovat se zraněným zápěstím, pak s kolenem a do USA odletěla později, než plánovala. Dlouho totiž čekala na vízum a nemohla kvůli tomu obhajovat titul ve Washingtonu.

Obě finalistky nyní mají před sebou týden volna, během kterého budou dolaďovat formu na US Open.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.944.486 dolarů
nedělní výsledky (18. 08. 2019)
• Dvouhra - finále •
Keysová (16-USA) - Kuzněcovová (Rus.) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhrála ta nejlepší. Gratulace!
Reagovat
rybicka
Přidávám se, také jsem jí přála.

Snad mi to "svetova.dvojka" nebude mít za zlé :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja sim myslim, ze to Svetova-Dvojka vpohode prezije:)
Hur jak by to byla Svetova-Jednicka... tam Rybicko...nevim, nevim...
Reagovat
rybicka
A teď která je která? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
už po zápase s Halepkou bylo jasný, že je Keysová v mimořádný formě a že je největší favoritkou na titul což se nakonec i potvrdilo ...
Kromě cennýho titulu si Keysová polepšila i v žebříčku a dostala se do top-10. S ohledem na její formu je taky docela možný, že si ještě vybojuje poslední postupový místo na TM ...
Reagovat
Fandina
Proč poslední, když uspěje na USO, už tam byla ve finále, takže to nemusí být žádné překvapení, když to zopakuje nebo i vyhraje, tak se dostane dost dopředu. Ještě je to hodně otevřené, kdo bude na TM.
Reagovat
tommr
no já vycházím ze současné situace kdy má Keysová ztrátu na 7.místo přes 1000 bodů což je poměrně dost a navíc na USO obhajuje semifinále. To 8.místo má ale na dosah, protože na USO obhajuje mín bodů než Serena ...
Reagovat
Fandina
Ale je před posledním GS, takže už je načase se dívat na race. A tam je to ještě hodně otevřené.
Reagovat
com
Svetlana taky dobra labilka :/ dvakrat nedopodavat set se jen tak nevidi
Reagovat
Dobry-den
Karolína ji tam vůbec neměla pustit!
Reagovat
smazaný uživatel
+1, Karolína na to měla, ale má zapadlé oči(asi stres) Takto se nepohne z fleku.Inspirovat by se mohla u Marie Bouzkové.
Reagovat
Dobry-den
Nádhera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist