Keysová ve Štrasburku odstoupila, Jankovičová nedohrála zápas

21. 5. 2015, 16:56
Aktuality 50
Zdravotní potíže připravily největší favoritky turnaje ve Štrasburku o možnost bojovat v generálce na French Open o titul. Nejvýše nasazená Madison Keysová kvůli problémům s loktem vůbec nenastoupila ke čtvrtfinále s domácí Kristinou Mladenovicovou a turnajová dvojka Jelena Jankovičová dnes skrečovala zápas s Američankou Stephensovou.
Madison Keysová

Madison Keysová sice ve včerejším utkání dokázala dokončit nepravděpodobný obrat v duelu s Mirjanou Lučičovou, ovšem to byl ve Štrasburku její poslední zápas. Jak dnes uvedli pořadatelé turnaje, papírově největší favoritka se těsně před French Open rozhodla neriskovat vážnější zranění pravého lokte a do čtvrtfinále proti Kristině Mladenovicové nenastoupila.

O jedno místo ve finále se v pátek utkají dvě domácí hráčky, neboť Mladenovicovou vyzve krajanka Virginie Razzanová. Dvaatřicetiletá Francouzka dnes zdolala 4-6 6-1 6-1 Rusku Jelenu Vesninovou, kterou na antuce porazila poprvé na třetí pokus, a po téměř dvou letech postoupila do semifinále.

Před branami semifinále zůstala i dvojka Jelena Jankovičová, která nedohrála dnešní utkání proti Sloane Stephensové. Americká tenistka od stavu 1-1 získala pět her v řadě a po prohraném setu Srbka ze zápasu odstoupila kvůli zranění stehenního svalu.

Stephensová se o finále utká se třetí nasazenou Samanthou Stosurovou. Australanka ve svém prvním letošním čtvrtfinále sice po vyhraném úvodním setu nechala svou tréninkovou partnerku Ajlu Tomljanovičovou srovnat, ale ve třetí sadě už znovu potvrdila svou roli favoritky. V rozhodujícím setu nemusela odvracet ani jeden brejkbol a po více než dvou hodinách proměnila svůj první mečbol.

"Byl to hodně těžký zápas. Myslím, že jsme obě hrály tenis na vysoké úrovni. Ajla ve druhém a třetím setu dobře podávala a já musela využívat své šance, když se nějaká naskytla," řekla bývalá finalistka Roland Garros a vítězka US Open Stosurová.

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mladenovicová (Fr.) - Keysová (1-USA) bez boje
Stephensová (USA) - Jankovičová (2-Srb.) 6-1 skreč J.
Stosurová (3-Austr.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-4 3-6 6-4
Razzanová (Fr.) - Vesninová (Rus.) 4-6 6-1 6-1
Semifinálové dvojice: Stephensová - Stosurová, Mladenovicová - Razzanová.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když dneska nehrála Kiki, tak vám popíšu dnešní zápasy Kiki a Maki, na kterých jsem byl...

První zápas proti Švýcarkám Betschart/Eiholzer: Holky si hned na začátku vypracovaly slušný náskok a 1. set nakonec vyhrály suverénně 21:12. Ve 2. setu už to bylo mnohem vyrovnanější. Holky zpočátku ztrácely (1:5), ale celkem brzy to otočily (9:7). Pak zase přišel menší výpadek, ale nakonec to holky zvládly a druhou sadu vyhrály 21:19. Ze strany Kiki a Maki pěkný výkon se spoustou vydařených momentů. Švýcarky začaly hrát dobře až od 2. setu.

Druhý zápas proti Němkám Schumacher/Seyfferth: Myslím, že holky v 1. setu nebyly horší a začátek měly zase velmi dobrý. Jenže pak je dvakrát poškodil rozhodčí (přičemž jim sebral minimálně jeden jistý bod) a postupně se to srovnalo. Navíc potom za stavu 19:19 daly Němky prase a vzápětí proměnily i setbol - 19:21. Ve 2. setu už to ze strany Kiki a Maki nebylo ono a holky tahaly trochu za kratší konec. Němky měly výbornou obranu, v poli měly prakticky všechno a holkám se nedařilo zakončovat výměny. Taky tam bylo pár zaváhání na příjmu, takže nakonec Kiki a Maki bohužel prohrály 2. set 18:21 a tím i celý zápas.

Pocity jsem měl takové smíšené. Z prvního zápasu jsem měl velmi dobrý pocit, po tom druhém jsem opouštěl Štvanici trochu posmutnělý... Každopádně to ještě nic neznamená. Zítra hrajou Kiki a Maki poslední zápas ve skupině (proti Finkám Lehtonen/Lahti, které dneska dvakrát vyhrály) a pak se uvidí. Vypadá to na postup ze 2. nebo 3. místa, takže holky zítra nejspíš budou hrát zase dva zápasy. Já už tam zítra nebudu, ale kdo můžete, přijďte holky podpořit! :)
Reagovat
FulnekUltras
prdelky naše milované... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl bych radši, kdyby Kiki postoupila normálně po vyhraném zápase, ale body za semifinále se určitě počítají... Navíc má Kiki slušnou šanci na titul nebo aspoň na finále. Razzano by určitě měla dát.
Reagovat
EllNino
tak Razzano doma ožívá a zažila to i Serena ...takže jistýho nemá nic :) ale je favoritka ...
Reagovat
sprchon
Ještě k Týně.
Na to, že končí antuka a brzy začne její oblíbená tráva, je na tom docela dobře. V letošním žebříčku 79. místo a je docela pravděpodobné, že se v první stovce udrží i po skončení FO. Snad to na té trávě vyjde a chytne se už brzo někde na WTA. :)
Reagovat
Frick
Týna by během 2. týdne RG měla hrát trvnatou 50.000 v Anglii, zatím je 5. nasazenou.
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034217

Mohla by využít toho, že na trávu je už zvyklá z Asie, zatím ostatní se budou muset aklimatizovat z antuky.

Takže v TOP 100 race vy se skutečně udržet měla. Na 101. hráčku race má náskok 70 bodů.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/lucik2105/status/601476508046258176

k 20. narozeninám :o)
Reagovat
FulnekUltras
se Madison už taky naučila před významným tuzrnajem spekulovat?

Zítra v 6:00 nástup na desimulační oddělení dr. Grünsteina !!! ;-)
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034218

Do hlavní soutěže napsány Allertová (no. 1!), Kr. Plíšková (8), Krejčíková a Cetkovská.

Nicméně Denisa je napsaná do kvaldy do Hetogenbosch a Kristýna do kvaldy o Nottingham, kde v zásadě bude obhajovat (no, to by jí asi tu WCMD dá mohli, ne?)...

Jména jako Hlaváčková, Voráčová, Vaňková (+ snad i Krejčíková) atp. můžem najít v hráčských listech různých 25.000, kterých se bude hrát v tamtom týdnu poměrně hodně. V Evropě i Asii.

Tak uvidíme, kam nohy složí.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/nicole.vaidisova.fanclub/photos/a.273545026187844.1073741828.272945949581085/364798780395801/?type=1&theater na turnaji ITF 100 000 v Marseille by sme měli znovu Nicole vidět
Reagovat
Frick
Luccčina ztráta na TOP 10 v race je pořád na honotě 223. Hratelné. TOP 8 je na tom hůře. Na Angie je to 419 a pořád hraje (Vinci jí asi spíše nezastaví). Na druhou stranu - nebude mít druhou půlku sezóny o něco horší?
Reagovat
Frick
....jako Angie
Reagovat
sprchon
Tím si nejsem jistý, trávu má ráda a na hardech by taky mohla něco uhrát. :)
Reagovat
EllNino
Lucka určitě :)
Reagovat
VlS
Fricku, vykašli se na ty tabulky a sleduj tenis. Když bude dobrej tenis, budou i body i ranking. Je to takhle jednoduchý. Tím věčným počítáním si jen kazíš radost ze života.
Reagovat
Frick
No.... Může uhrát OF a v něm vypadnout po krásném souboji s Mašou.

A bylo z toho o 40 bodů míň, než kdyby jela do Baku uhaluzit titul.
Reagovat
EllNino
ale na co jí bude nějakej titul z pouťáku v Baku, ona je hráčka top 15, tak na co haluzení někde v Azerkublajstánu ....
Reagovat
Frick
Byly by (levné) body.
Reagovat
EllNino
víš sám, že Lucka pouťáky neumí, tak jaké levné body ...navíc na co pouťák, když pak nepřeleze mezi elitou 1. kolo, Lucka má navíc než na nějaké Baku, ukázala to v Doha ...
Reagovat
tommr
moc nechápu proč o Baku začínáš mluvit zrovna ted. Baku se přece bude hrát až v týdnu těsně před začátkem americký hardový sezóny ...
Reagovat
slacker
Neurcuj Frickovi o cem ma psat. Sam se radami dryhych neridis.
Reagovat
tommr
reagoval jsem na Fricka a ne na tebe ty blbečku. Zalez a neotravuj ...
Reagovat
slacker
Ale reagujes verejne na verejnem webu, chapes? proc nezalezes ty autisticky invalido?
Reagovat
tommr
jsi odporná parazitická veš. Nereaguj na mě když diskutuju s někým jiným ... :(
Reagovat
slacker
Diskutuj si s kym chces. Dokud tady budes exhibovat se svyma komentama ve stylu Miki Kopas a castovat me temihle vyrazy, tak nepocitej s tim ze si odpustim nektere komentare.
Reagovat
tommr
co máš pořád s tím Miki Kopasem ty blbečku? Nech si tu svojí pomatenou palici vyšetřit a začni se léčit. A hlavně už na mě nereaguj! Už fakt nevím jak ti to říct abys konečně pochopil že nemám zájem o jakoukoli komunikaci s individuem tvýho ražení ...
Reagovat
slacker
A ty se s necim lecis?
Tvoje argumentace jako kdyby ji za tebe napsala Fandina.
Reagovat
tommr
jestli si myslíš, že se s tebou budu vybavovat jako Fandina tak se moc pleteš. Najdi si nějakou jinou zábavu ty úchylná zrůdo ... :(
Reagovat
slacker
Myslim ze budes s jinpou frekvenci. Mezi tebou, queshem a fandinou jsou co se tyce umeni argumentace marginalni rozdily
Reagovat
Frick
Dávám to jako příklad toho, že dobrý tenis nemusí zaručit dost bodů.

Tak si vem Lucinu minulou sezónu.

V posledním vydání WTA race před Wimbledonem se topila na 25. místě, přestože určitě hrála dobře. Jen jí ustavičně ničily složité losy + se (bohužel) i trochu "ničila" sama neschopností něco uhrát na menších turnajích.
Reagovat
EllNino
ale jak vidíš, tak jí prostě nezajímaj ty malý turnaje, soustředí se na velké, neuspokojilo by jí prostě vyhrát nějakej pralesní Bad Gastein, když by věděla, že mezi elitou na to nemá ...proto to zkouší tam, proto nechápu tyhle výletý Kristýny do Japonska, když pak mezi WTA dostane klepáka ...a nebude to antukou ...
Reagovat
Frick
To uvidíme až za nějaký čas, zda to bylo nebo nebylo antukou.

Ale těch 178 bodů za 4 týdny - to je prostě pro hráčku druhé stovky velký úspěch.

A na WTA by to zkrátka v tom termínu neudělala. Jak už jsem psal včera.
Reagovat
EllNino
ale prostě ve výsledku ji to nikam herně neposunulo, nejde vždy je o body, to, že vyhrála jednooká turnaj mezi slepými, to není pro bývalou juniorskou grandslamovou vítězku žádný uspokojení ...tyhle roky, co stráví na ITF , ji už možná nadobro utnuly ve vývoji a třeba tam zamrzne jako Hlaváčková, Voráčová, Sandra Zahlavová a další ...
Reagovat
VlS
A tak Andrea tam nezamrzla, bývala docela vysoko, ta tam spadla. Se Sandrou a spol máš pravdu.
Reagovat
slacker
To byla doba kdy Hlavackova haluzila v OF na GS.
Reagovat
VlS
Ale ona nežije rankingem jako ty. V principu je jí šumák. Jde o dobrou hru a velký zápasy. Když se jí budou dařit, tak ten ranking přijde sám, když se jí nebudou dařit, tak jsou jí potenciální body z pralesních pouťáků k ničemu.
Holky ranking moc neřeší, k ničemu jim není, když jim nejde hra.
Reagovat
tommr
ranking řeší všichni jen to třeba nepřiznávají veřejně. Jde o prestiž, o výhodný nasazování a v neposlední řadě i o peníze, který se často v případě různejch reklamních smluv od rankingu přímo odvíjejí ...
Reagovat
EllNino
je to otázka prestiže a peněz, ale nemusí se to lámat přes koleno a honit si triko malýma turnajema jako Carolina a podobné hráčky ...jinak Lucka žebříček jistojistě řeší ...
Reagovat
tommr
jezdit na malý turnaje do zapadlých destinací Lucka určitě nemá zapotřebí, ale třeba do toho Štrasburku si pro titul zajet mohla. Počínaje FO jí nastává doba těžkejch obhajob a každej bod se jí bude hodit - ani ne tak aby se dostala do desítky, ale spíš aby se vůbec udržela ve dvacítce ...
Reagovat
EllNino
mohla no ...ale Lucka na malejch turnajích selhává, takže to dost možná ani nemělo cenu, když dokázala prohrát i s Terkou Smitkovou na antuce :) ...navíc po tom, co tam dopadly favoritky, bych jí tam nevěřil o moc víc :))
Reagovat
Frick
Je to tak. Nedokážu si představit, že by ve Štrasburku něco kloudnýho uhrála.
Reagovat
tommr
no možná máš pravdu a Lucka by nejspíš zase vypadla už v prvním kole. Přesto si myslím, že zkusit to mohla, protože obhájit lonský osmifinále na FO bude strašně těžký a ve Štrasburku si to mohla Lucka trochu ulehčit ... :)
Reagovat
EllNino
to jo ...ale já ji na RG věřím na to 4. kolo, ikdyž klidně muže pakovat v 1 :)
Reagovat
tommr
já si s tipováním počkám až uvidím zítra los ... :)
Reagovat
Frick
Tak zrovna Lucka mi přijde, že ranking vcelku řeší. Nepřijde mi, že by zas tolik hráček prohlašovalo, jak se chce dostat do TOP 10...

http://www.tenisportal.cz/zpravy/safarova-odleti-do-zamori-zabojovat-o-top-10-je-to-blizko-uvedomuje-si-16073/
Reagovat
VlS
Ale ne tak, že přemejšlí, na kterým turnaji bude nejmenší konkurence. Každej tým má v podstatě na rok dopředu nějakej plán turnajů, tréninku a přípravy. Na turnaje jsou hráčky přihlášený dlouho dopředu. Uvidíme, jak jí to půjde na RG. Jistě, do desítky by chtěly všechny ( taky by každá byla ráda jedničkou), ale to neznamená, že denně před spaním počítá žebř. Důležitá je hra, bez ní můžete s tommrem počítat dokud neomdlíte, ale k ničemu to není.
Reagovat
FulnekUltras
Mně se poslední dobou zdá, že hráčky mnohem víc než nad žebříčkem uvažují, který turnaj více či méně nápadně "vypustit", aby si odpočinuly před dalším, pro ně výsledkově důležitějším.
Reagovat
VlS
dneska hrála moc pěkně a Withoef taky, krásnej dámskej tenis.
Reagovat
tommr
škoda, že se žádná z našich nejlepších hráček neodhodlala ve Štrasburku hrát. Titul tam visí hodně nízko ...
Reagovat
COMEON
To ano. Snáď nakoniec titul uchmatne Kiki alebo Sloane! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist