Kicker ovlivnil zápasy na challengerech. Argentince čeká trest

25. 5. 2018, 09:42
Aktuality 7
Nicolás Kicker si pravděpodobně dlouho nezahraje. Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) mu totiž prokázala, že ovlivnil dva zápasy na challengerech, zároveň TIU neinformoval o korupčním jednáním a nespolupracoval s ní při vyšetřování. Pětadvacetiletý Argentinec odteď nesmí hrát žádné profesionální turnaje. Výši trestu by se měl dozvědět v nejbližších týdnech.
Profily hráčů
Nicolás Kicker

Aktuálně 84. hráč světového hodnocení má velký problém. Kickerovi bylo pár dní před startem grandslamového French Open prokázáno, že před třemi roky ovlivnil dva zápasy na challengerech.

K prvnímu případu došlo v italské Padově, kde v úvodním kole uhrál jen tři gamy s korejským tenistou Duck-hee Lee. Druhý případ přišel o něco později téhož roku v kolumbijské Barranquille, kde v prvním kole prohrál 6-2 2-6 5-7 s Giovannim Lapenttim. Pětadvacetiletý Argentinec byl v obou zápasech favoritem.

Kicker se naposledy představil před čtyřmi dny v Lyonu. Na francouzské antuce prohrál 6-4 1-6 5-7 utkání prvního kola s krajanem a hráčem čtvrté stovky Federicem Coriou. Lyonský podnik byl zřejmě na dlouhou dobu jeho posledním tenisovým turnajem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
Davor1
Reagovat
HutaGalung
Plus pokuta. Aby si to ti další rozmysleli. Těch podvodu v tenise je i tak dost, by mě zajímalo jak mu to prokázali
Reagovat
mendrit
Bez nějakých nahrávek které by ho přímo usvědčili bych tak velké tresty nedával. Příště to bude v režii jen trenéra a tenista si už nezahraje.
Reagovat
insanezy_
Tobe ho meli dat taky Jesse ????
Reagovat
HutaGalung
Co detektor lži? Povinně?
Reagovat
mendrit
Jsem se divil, proč by to měl hráč top 100 zapotřebí, ale před 3 roky ještě nebyl ani v top 200.
Reagovat
hatatytla
Jsem zvědavý kolik dostane. Když se někdo někde pobaví a absolutně to
Neovlivní jeho výkonnost, tak dostane rok. Tohle je ovšem sviňárna degradujici cely sport.
Kickler není úplně malá ryba, idkyz je to kruté, tak bych navrhoval exemplární trest.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist