Kim Clijstersová: Přeju si pro všechny zdraví a štěstí

22. 12. 2013, 12:50
Rozhovory 3
Kim Clijstersová se tento týden znovu po roce představila na tenisové exhibici v Antverpách. Bývalá světová jednička přiznala, že by ráda z této akce udělala každoroční tradici. O tom, ale například i o vánočních přáních a o tenisové sezoně 2013, mluvila třicetiletá Belgičanka na tiskové konferenci.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

V letošním roce přišel do vaší rodiny nový přírůstek. Můžete nám o tom něco říct?
Ano, samozřejmě. Jack se narodil 18. září 2013. Bylo to krásné a úžasné miminko. Když jsme přišli domů, museli jsme si na to všechno zase zvyknout, protože Jadě už je pět let, takže dělá hodně věcí sama. Teď už jsme ale zaběhlí a jsme moc šťastní, že máme tak skvělého chlapečka.

Jak se chová Jada jako starší sestřička?
Také to bylo o zvyku. Zpočátku se jí to moc nelíbilo. Musela chodit spát v určitou dobu a pořád si stěžovala, že bráška může zůstat vzhůru déle! Postupně si však Jacka zamilovala. Je to asi ta nejroztomilejší věc, když si na sebe děti zvykají.

Co děláš Vás manžel Brian?
Brianovi se daří také moc dobře. Užívá si svou práci. Pracuje jako asistent trenéra v Antverpách. On hrál basketbal hodně dlouho, je to jeho vášeň, takže je krásné vidět ho při jeho milované práci.

Co si myslíte o tenisové sezoně 2013? Sledovala jste tenis?
Snažila jsem se to stíhat, ale ne vždy na to byl úplně čas, takže jsem pak spíše četla výsledky na internetu. Hlavní události jsem si ale nenechala ujít.
Více jsem také sledovala Kirsten Flipkensovou. Viděla jsem hodně jejích zápasů ve Wimbledonu a moc se mi to líbilo.

Zůstala jste s nějakými hráčkami v kontaktu?
Není jich mnoho. Je pár holek, se kterými si napíšeme e-mail nebo třeba SMS zprávu, ale jsem spíše v kontaktu s těmi, které už aktivně nehrají. Aktivní hráčky jsou příliš zaneprázdněné a na psaní nemají příliš času.

Jak jste se cítila při exhibici?
Byla to velká legrace a dobrý zápas. Bylo skvělé zahrát si znovu s Xavierem. Atmosféra mi připomněla jednu exhibici ve Wimbledonu, kterou jsem hrála před několika lety. Děkuji všem fanouškům za jejich účast. Doufám, že se nám podaří tuhle tradici udržet, protože je to opravdu moc příjemné.

Chodíte hrát tenis i teď po skončení kariéry? Jak je na tom váš nový klub a akademie?
Tenis jsem hodně dlouho nehrála, protože je to v těhotenství poměrně nebezpečné. Po porodu jsem se chtěla dát znovu do formy, takže jsem na tom trošku pracovala. Náš klub je na tom moc dobře, rekontrukce už bude u konce. Těším se na oficiální otevření, které plánujeme na únor 2014.

Jaké jsou vaše plány na Vánoce?
Na Vánoce budeme s rodinou všichni pohromadě. I Silvestra plánujeme společně s mámou, sestrou a se všemi dětmi, takže to bude veselé. Moc se na to těším!

Co si přeje Jada k Vánocům?
Ona je dost nerozhodná, ale chtěla by Play-Doh, takže dostane Play-Doh.

Jaké je vaše vánoční přání?
To má skoro každý stejné. Přeji si pro všechny zdraví a štěstí v roce 2014. Bez toho by to nešlo!

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kim byla vzdycky tak normalni a nepateticka, preju ji, at se ji jeji normalni a nepateticke prani splni .. :-) Moc mi tahle skromna hvezda chybi. (Jo a Lauro, stale jeste jsem to nerozdychala!!!) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som jej prišiel na chuť až príliš neskoro. Za pár mesiacov ohlásila koniec kariéry. Ale dostala ma práve tou svojou prirodzenosťou, ktorú materstvo len zvýraznila. Navyše malá je tak roztomilá, že som si musel zamilovať aj maminku..A Laure to taktiež budem odpúšťať len veľmi ťažko.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo mi Kim líto, ale zase dokážu pochopit Lauru, porazit takovou hvězdu, kdo by si to na jejím místě nepřál ne? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist