Klejbanovovou čeká první zápas po 10 měsících. Chci se tenisem bavit, říká

20. 3. 2012, 14:57
Aktuality 7
Bývalá dvacátá tenistka světa Alisa Klejbanovová se po téměř roce vrací na kurty. Ruska, která se vyléčila z rakoviny, dostala na turnaji v Miami divokou kartu a začátek nové kariéry si chce dnes především užít.
Profily hráčů
Alisa Klejbanovová

"Nechci myslet na žebříček, chci být konečně zpět na dvorci a cítit se dobře. Chci být sama sebou," řekla Klejbanovová před prvním kolem, v kterém se střetne se Švédkou Johannou Larssonovou. "Mám obrovskou motivaci žít svůj život naplno," řekla.

Vítězka dvou turnajů WTA loni v červenci v den 22. narozenin oznámila, že má zhoubný nádor lymfatických uzlin. "Něco se dělo, protože jsem byla pořád nemocná, ale vždycky jsem to nějak překonala," vzpomíná Ruska, která zatím poslední zápas odehrála v květnu na antuce v italské metropoli.

"V Římě už to bylo hodně špatné, nemohla jsem dál. Začali jsme se všemi lékařskými prohlídkami a testy. ... Byl to pro mě šok, ale vrhla jsem všechny síly na boj s rakovinou," uvedla tenistka, která poté v Itálii podstoupila chemoterapii. "Dělala jsem všechno, co mi lékaři řekli, a naučila se naslouchat svému tělu. To je snad jeden z důvodů, proč jsem se zotavila tak rychle."

V prosinci Alisa Klejbanovová léčbu dokončila a od té doby trénovala na Floridě v Key Biscayne. "Tenis mě baví mnohem víc než předtím. I když začátek byl fyzicky nesmírně náročný, vůbec jsem nechtěla z kurtu slézt," řekla před měsícem. "Vím, že se zase budu stresovat a mít před zápasem nervy, ale tenis už nebude to nejdůležitější," uvedla.

Moskevská rodačka v sobě přesto nezapřela touhu tenisem znovu něco dokázat. "Třeba budu lepší než před nemocí," poznamenala, ale jedním dechem dodala: "Chci se hlavně tenisem dobře bavit a užívat si každý den na kurtu. Jsem si jistá, že se mi díky tomu vrátí kondice a jednou snad i zlepší."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
i k úspěšnýmu návratu na kurty - v prvním kole dokázala porazit nebezpečnou Švédku Larssonovou, což je vzhledem k tomu co prodělala za nemoc obdivuhodnej počin ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tlustoch jeden stejne hned vypadne !!
Reagovat
dadaft
jo jo, tenis je mrška, co?
Reagovat
dadaft
divoká karta pro Alisu je od pořadatelů velmi sympatické gesto a pro ni jistě povzbuzení. bravo!
Reagovat
smazaný uživatel
Alisa má u mě respekt a když to řekne Mourek tak to prostě platí !
Hodně štěstí !
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než držet palce! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce a přeji mnoho radosti s tenisem :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist