Kližan vydřel v Casablance postup. Dvojnásobný vítěz Andújar dohrál

8. 4. 2015, 20:47
Aktuality 5
S velkými problémy postoupil slovenský tenista Martin Kližan do čtvrtfinále turnaje v Casablance. Druhý nasazený hráč bojoval přes dvě hodiny s Němcem Dustinem Brownem, kterého udolal 6-4 4-6 a 7-6. Hůř dopadl zdejší vítěz z let 2011 a 2012 Pablo Andújar, který po porážce s Rakušanem Haiderem-Maurerem ztratil šanci získat v Maroku svůj třetí titul.
Martin Kližan

Martin Kližan nastoupil do svého čtvrtého vzájemného souboje s Dustinem Brownem jako favorit, ale jamajský tenista s německým pasem odehrál s 41. hráčem světa vyrovnanou bitvu.

Její první set pro sebe získal Kližan, který nejprve přišel rychlé vedení, aby za stavu 5-4 sebral soupeři podání znovu a sadu vyhrál 6-4. Brown se po ztraceném setu nevzdal, díky dvěma brejkům si vypracoval náskok, který už udržel, a vynutil si rozhodující set. V něm viděli diváci první brejk až za stavu 5-5 a Brown měl díky němu šanci zápas dopodávat. V rozhodujících chvílích ale Kližan prokázal pevné nervy: vynutil si zkrácenou hru, v ní od stavu 2-4 nechal soupeře uhrát už je jediný bod a zvítězil 6-4 4-6 a 7-6.

O semifinále si slovenský tenista zahraje s Nicolásem Almagrem, kterého po dnešku dělí jediná výhra od dosažení mety 250 vítězství na okruhu ATP. Výhru číslo 249 si Španěl připsal proti nebezpečnému Argentinci Carlosi Barlocqovi, kterého porazil dvakrát 7-5.

"Cítím se dobře," citoval Almagra web ATP. "Lepším se každým dnem. Dnešní zápas proti Carlosovi byl těžký, na tomhle povrchu hraje výborně. Těžký zápas to bude i proti Kližanovi, ale jestli budu hrát jako dneska, mám šanci," dodal.

Ze hry o titul už je po dnešku zdejší vítěz z let 2011 a 2012 Pablo Andújar, o jehož vyřazení se postaral Andreas Haider-Maurer. Rakušan nastřílel Španělovi devět es, odvrátil všechny čtyři brejkboly a za necelou hodinu a půl zvítězil 7-5 6-3.

"Mám za sebou velmi dobrý zápas. Hned od začátku jsem se na kurtu cítil dobře. Včera jsem odvrátil mečbol, což pro mě bylo hodně důležité," pochvaloval si šestý nasazený Haider-Maurer, kterého v souboji o semifinále čeká Damir Džumhur. Bosenskému tenistovi dnes pomohla skreč Španěla Marcela Granollerse, který kvůli zraněné pravé noze odstoupil ze zápasu za stavu 0-3 v prvním setu.

Výsledky - Casablanca (antuka, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Kližan (2-SR) - Brown (Něm.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5)
Džumhur (Bos.) - Granollers (4-Šp.) 3:0 skreč
Haider-Maurer (6-Rak.) - Andújar (Šp.) 7:5, 6:3
Almagro (Šp.) - Berlocq (Arg.) 7:5, 7:5
Čtyřhra - 1. kolo:
González/Haase (3-Arg./Niz.) - Čermák/Veselý (ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 10:3

Komentáře

5
Přidat komentář
Carter
Almagra delí jeden zápas od 250 výhier na antuke ...nie celkovo :)
Reagovat
r.Fever
tak snáď sa ho dočká v Monte Carle alebo ešte lepšie, doma v Barcelone :) zajtra, hoci nemá vôbec dobrú formu a servis je zabudnutý ešte niekde v minulom roku, verím Kližanovi..
Reagovat
Carter
stávkovky to vidia dosť inak
vsaď si ... kurz je na Kližana 3,2 vo fortune :P
Reagovat
r.Fever
no to je celkom value bet, zrejme to ide podľa veľkého počtu stávok na Almagra.. a hoci je favorit, kurz 3,2 na Kliža proste treba hrať
Reagovat
Fandina
Dobře Martine. Neviděla jsem, ale vím, že v tobě ledacos dřímá. Tak držím palce do dalšího kola. Pome!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist