Knappová porazila v italském finále v Norimberku Vinciovou a má druhý titul

23. 5. 2015, 16:17
Aktuality 3
WTA NORIMBERK - Italský souboj ve finále turnaje v Norimberku vyhrála Karin Knappová. Sedmadvacetiletá tenistka zdolala 7-6 4-6 6-1 Robertu Vinciovou a získala svůj druhý titul na okruhu WTA.
Profily hráčů
Karin Knappová

Karin Knappová vyhrála nad slavnější krajankou Robertou Vinciovou, jež má ve sbírce pět grandslamových titulů ze čtyřhry, tři ze čtyř vzájemných duelů na antuce a dnes uspěla už počtvrté. Zvítězila ve třech setech 7-6 4-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-2.

V prvním setu Knappová zlikvidovala mankou celkem tři brejků, za stavu 3-5 odvrátila dva setboly a v tie-breaku si zajistila vedení. V druhé sadě srovnala z 1-4 na 4-4, ale třetímu dějství se nevyhnula. V něm už však zcela dominovala. Po prvním gamu, ve kterém si soupeřka podržela podání, získala šest her v řadě a po dvou hodinách a pěti minutách se mohla začít radovat z vítězství.  

Karin Knappová"Jsem opravdu moc šťastná, že jsem dnes vybojovala titul. Proti Robertě to nebylo vůbec jednoduché, a jak jste mohli vidět, byl to velmi těsný zápas. Je to skvělé vyhrát a získat sebevědomí těsně před French Open," řekla Knappová.

Sedmadvacetiletá Italka, jež je 48. hráčkou světa a jejím maximem je 35. místo, tak ve svém třetím finále na okruhu WTA získala druhý titul. Ten první vybojovala teprve loni v uzbeckém Taškentu.

Dvaatřicetiletá Vinciová, jež je bývalou světovou jedenáctkou, dnes ve svém 13. finále marně usilovala o jubilejní 10. titul. Na ten čeká od léta 2013.

"Jsem ráda, že jsem tady dosáhla na finále," řekla Vicniová, jejímž letošním maximem bylo jedno lednové čtvrtfinále. "Karin dnes hrála dobře, byl to těžký zápas. Navzájem se dobře známe, takže to bylo těžké proti ní hrát. Ve zbytku dnes chci jen odpočívat a příští týden se v Paříži pokusím předvést maximum."

Obě finalistky nyní čeká přesun do Paříže na antukový grandslam. Knappová v prvním kole vyzve bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou, Vinciová se utká s domácí Alizé Cornetovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 eur
sobotní výsledky (23. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Vinciová-It.) - Knappová (6-It.) 7-6(5) 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc gratuluji. Spíš jsem přál Bobině, ale Karin si to zasloužila. Moc se mi líbila při zápasu s Petrou :)
Pro obě hráčky je to hodně velý úspěch a snad se oběma bude zase více dařit. Bobina by mohla ještě ten 10. titul vyhrát :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně nevyzpytatelná hráčka... Snad ji Caro porazí v 1. kole RG.
Reagovat
FulnekUltras
má opravdu svou kvalitu - a vítězství Petry v Římě nad ní hned získává jistý šmrnc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist