Kohlschreiber si zajistil posun do Top 20, ve finále se utká s Haasem

27. 7. 2012, 23:45
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Německý tenista Philipp Kolhschreiber se v pondělí posune poprvé mezi dvacítku nejlepších tenistů světa. Příslušnost v Top 20 si zajistil postupem do finále antukového turnaje v rakouském Kitzbühelu, kde si o titul zahraje s loňským vítězem Robinem Haasem.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber začal semifinále s Filippem Volandrim lépe a ujal se vedení 3-0. Za stavu 5-3 ale poprvé přišel o podání, v tie-breaku neudržel vedení 4-1 a zápas musel otáčet. To se ale nejvýše nasazenému Němci bez velkých problémů podařilo, ve druhém a třetím setu ztratil po servisu celkem jen devět fiftýnů v osmi gamech a zvítězil 6-7 6-2 6-2.

"Během posledních dvou dnů jsem na kurtu strávil hodně času, tak jsem teď rád, že si můžu zahrát ve finále," řekl Kohlschreiber, který včera zvládl zápas druhého kola s Maďarem Balaszem, třísetové čtvrtfinále s Lukášem Rosolem a neúspěšně bojoval ve čtyřhře.

Kohlschreiber bude v sobotu hrát o svůj celkově 5. titul, ještě nikdy však nedokázal vyhrát dva turnaje během jedné sezony. Letos už triumfoval na domácí antuce v Mnichově a v Kitzbühelu ta může podtrhnout svůj nejlepší rok. Ten dokumentuje už fakt, že si osmadvacetiletý rodák z Augsburgu zajistil postupem do finále premiérový posun do Top 20.

"Věděl jsem, že někdy během tohoto roku bych se do Top 20 mohl dostat. Je skvělé, že se to stalo právě teď. Zítra budu hrát o trofej, ale vím, že Haase i Kližan jsou ve skvělé formě a rádi hrají v této nadmořské výšce," řekl Kohlschreiber ve chvíli, kdy neznal svého finálového soka.

Druhým finalistou se stal obhájce titulu Robin Haase, který na žádném jiném turnaji ještě ve finále nehrál. V Kitzbühelu však dnes porazil 6-3 6-3 Slováka Martina Kližana, jenž až dosud nikdy nebyl ani ve čtvrtfinále, a na rakouské antuce vylepšil svou skvělou bilanci na 8-0.

Oba finalisté se z Kitzbühelu budou muset rychle přesunout do Londýna, kde už zítra startuje olympijský turnaj. Kohlschreiber i Haase však do soutěže vstoupí až v neděli. "Zítra se budu snažit chytit poslední let do Anglie, abych se tam mohl alespoň vyspat," plánuje Kohlschreiber.

Deblista František Čermák si v Rakousku zahraje o druhý letošní triumf ve čtyřhře. Společně s domácím Julienem Knowlem dnes zdolali 6-4 6-7 10-8 rusko-německé duo Elgin/Moser a s německo-australským párem Brown/Hanley se v sobotu utkají o titul.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 410.175 eur)
páteční výsledky (27. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kohlschreiber (1-Něm.) - Volandri (It.) 6-7(6) 6-2 6-2
Haase (3-Niz.) - Kližan (5-SR) 6-3 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Knowle (1-ČR/Rak.) - Elgin/Moser (4-Rus./Něm.) 6-4 6-7(4) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist