Kolář a Krejčíková v Prostějově vyhráli i třetí zápas ve skupině a jsou v semifinále

17. 7. 2020, 10:00
Aktuality 6
V Prostějově dnes proběhl poslední den skupinových bojů hlavní soutěže dalšího ze série exhibičních turnajů v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Jednička v soutěži mužů Zdeněk Kolář vyhrál i třetí zápas ve skupině a stal se prvním semifinalistou, postup ze skupiny slaví i největší favoritka Barbora Krejčíková.
Zdeněk Kolář

Ve Skupině A došlo na překvapivý přímý souboj o semifinále mezi 13letou Brendou Fruhvirtovou a 17letou kvalifikantkou Darjou Viďmanovou, jenž po obratu vyhrála starší z talentovaných nadějí. Obě tenistky, které ještě ani nefigurují v žebříčku WTA, si v předchozích dnech vyšláply na turnajovou jedničku Kateřinu Siniakovou. Ta si alespoň na závěr svého působení spravila chuť, když smetla Annu Siskovou. Viďmanová v zítřejším semifinále narazí na kvalifikantku Veroniku Vlkovskou.

Barbora Krejčíková na rozdíl od své deblové parťačky ani jednou nezaváhala. Nasazená dvojka vyhrála i třetí zápas ve Skupině B, když si dnes poradila 6-3 6-1 s Gabrielou Horáčkovou a postoupila do semifinále. V něm se utká s Miriam Kolodziejovou, ani její krajanka ve skupině neztratila jediný set.


Kolář vyhrál i potřetí a je v semifinále
Jednička mužské dvouhry Zdeněk Kolář vyhrál i třetí zápas, dnes si poradil dvakrát 6-2 s Adamem Pavláskem a suverénně ovládl Skupinu A. V semifinále se aktuálně 229. hráč světa utká s Jonášem Forejtkem, ani juniorský vítěz US Open zatím nenašel přemožitele.

V "béčku" a "déčku" došlo na přímé souboje o semifinále. Ty vyhráli Jiří Lehečka a Slovák Lukáš Klein a utvořili druhou semifinálovou dvojici. Obě finále jsou na programu v neděli.

Turnaj v Prostějově je třetím podnikem v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Úvodní díl na konci května na tvrdém povrchu v pražské Stromovce ovládla Petra Kvitová, mezi muži na antuce překvapivě zvítězil Michael Vrbenský. Druhý díl, který se uskutečnil na konci června u Máchova jezera, vyhráli Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková. Poslední akce se má uskutečnit na přelomu července a srpna v Liberci.

• MORAVIA OPEN •
Prostějov, antuka
páteční výsledky (17. 7. 2020)
• Dvouhra muži •
Skupina A
Kolář - Pavlásek 6-2 6-2
Staněk - Štyler 4-1 / skreč
Skupina B
Nejedlý - Siniakov 6-3 6-2
Klein (SR) - Poljak 6-1 6-4
Skupina C
Forejtek - Michnev 6-1 6-2
Šafránek - Sačko (Ukr.) 0-2 / skreč
Skupina D
Šátral - Lehečka 7-6(6) 6-7(5) 2-6
Vrbenský - Gengel 7-6(5) 2-1 / skreč
Pořadí skupin
• Dvouhra ženy •
Skupina A
Viďmanová - B. Fruhvirtová 2-6 6-4 6-2
Siniaková - A. Sisková 6-0 6-1

Skupina B
Laboutková - L. Fruhvirtová 3-6 6-4 6-3
Krejčíková - Horáčková 6-3 6-1
Skupina C
Tomanová - Vlkovská 6-3 6-7(7) 3-6
Smitková - Palicová 6-1 6-2
Skupina D
Marková - Miklová 6-3 6-2
Kolodziejová - Nosková 6-1 6-1
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
Brenda začala dobře, ale proti fyzicky mnohem vyspělejší soupeřce postupně uvadala ...
Reagovat
tommr
její zápas s Laboutkovou (ročník 2000) byl ve třetím setu přerušenej kvůli dešti. Linda nepředvádí nic světobornýho ...
Reagovat
Patapuff
Je rozdíl nastupovat do zápasu jako aucajdr, který nemusí vyhrát, pouze může překvapit, a potom následně, když dosáhl nějakých dobrých výsledků, nastupovat jako ten, kdo vyhrát musí, od koho se to očekává. A nejenže se očekává, že bude vyhrávat, ale očekává se, že bude vyhrávat jednoznačně a předvede při tom pokaždé brilantní výkon.
Reagovat
tommr
no dneska bohužel ta role favoritky na Lindu opravdu dolehla a dohrávku třetího setu absolutně nezvládla ...
Reagovat
603262
Kdy bude nějaký info o turnaji v Praze? Palermo i Lexington už zná skoro obsazení a v Praze zatím nebylo žádné jméno zveřejněno, stránky žádné, vstupenky do prodeji taky nic. Neví někdo něco bližšího? Vím, že oficiální seznam hráček bude 21.7. , ale přeci už nějaké hráčky musely potvrdit účast. Díky
Reagovat
lvicek
Tak 21.7. uz je za par dni, tak to neni takova hruza (jinak taky nevim nic).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist