Kolář i Kopřiva v Potchefstroomu skončili v 1. kole po jednoznačných porážkách

16. 2. 2021, 13:54
Aktuality 1
CHALLENGER POTCHEFSTROOM - Čeští tenisté dohráli na challengeru v jihoafrickém Potchefstroomu skončili hned v prvním kole. Zdeněk Kolář skončil s kanárem od Španěla Adriana Menendeze, Vít Kopřiva utrpěl debakl s Francouzem Geaffreyem Blancaneauxem.
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Zdeněk Kolář před dvěma dny v Potchefstroomu slavil jubilejní 10. deblový titul z challengeru, ve dvouhře se mu ale dál nedaří.

Od loňského 4. září odehrál 19 zápasů a 16 z nich prohrál. Naposledy dnes v Jihoafrické republice čtyřiadvacetiletý Čech nestačil na pětatřicetiletého Španěla Adriana Menendeze. 231. hráč světa Kolář podlehl o 44 příček hůře postavenému soupeři hladce 4-6 0-6.

Ještě než se Kolář přesune na challenger do Las Palmas na Kanárských ostrovech, čeká ho v Potchefstroomu čtyřhra po boku Belgičana Juliena Cagniny. Pokusí se navázat na triumf z minulého týdne, kdy po boku Švýcara Marca Hüslera získal jubilejní 10. deblový titul.

Vít Kopřiva v Potchefstroomu zahajuje sezonu, úspěšný ale nebyl. Minulý týden vypadl ve druhém kole kvalifikace a tento týden dohrál hned po úvodním vystoupení v hlavní soutěži. Třiadvacetiletý Čech utrpěl debakl 1-6 1-6 s Francouzem Geoffreyem Blancaneauxem.

Kopřiva dnes začal vítězně alespoň ve čtyřhře, ve které s krajanem Václavem Šafránkem porazili 6-1 6-2 srbsko-ruský pár Radojkovič/Sabanin.

Už včera na jihu Afriky dohrál nejvýše nasazený Ind Prajnesh Gunneswaran, který nezvládl 1. kolo ani na třetím letošním challengeru. 

Na svůj premiérový titul z minulého týdne se bude snažit navázat z pozice nasazené dvojky Francouz Benjamin Bonzi. Do druhého turnaje dnes vstoupil jednoznačnou výhrou 6-1 6-2 nad britským teenagerem Jackem Draperem.

• CHALLENGER POTCHEFSTROOM 2 •
JAR, tv. povrch, 52.080 dolarů
úterní výsledky (16. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Menendez (Šp.) - Kolář (ČR) 6-4 6-0
Blancaneaux (Fr.) - Kopřiva (ČR) 6-1 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kopřiva/Šafránek (ČR) - Radojkovič/Sabanin (Srb./Rus.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Kanar
Tak nevím. Fandím mu, přeju mu, věřím mu, držím mu palce, modlím se za něj a nic!!! Asi si budu nakonec muset vsadit proti němu - pak určitě vyhraje !!!smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist