Kolář na challengeru ve Francii skončil v 1. kole na Mayotovi

15. 11. 2021, 23:52
Aktuality 0
CHALLENGER PAU - Zdeněk Kolář skončil na halovém challengeru ve francouzském Pau stejně jako loni hned v prvním kole. 25letý Čech v něm prohrál s domácím teenagerem a hráčem až páté světové stovky Haroldem Mayotem.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář letos vyhrál tři antukové challengery, mimo kurty s cihlovou drtí ale jen jednou vyhrál dva zápasy po sobě. Na podzim odehrál pět halových challengerů s bilancí 3 výhry a 5 porážek.

Poslední individuální turnaj sezony absolvoval ve francouzském Pau, kde stejně jako loni skončil už po úvodním vystoupení. Letos nestačil na 19letého Francouze Harolda Mayota

25letý rodák z moravské Bystřice nad Pernštejnem začal prohraným servisem, ale zareagoval rebrejkem a za stavu 2-1 měl brejkbol. Jenže ho nevyužil a další šanci na brejk už od domácího hráče z páté světové stovky nedostal. Mayot zvítězil 6-4 6-4.

Aktuálně 140. hráč světa Kolář zakončí sezonu poprvé v Top 200. Před zimní pauzou ho ještě čeká Davis Cupu v Innsbrucku, příští čtvrtek budou čeští tenisté čelit Francouzům a v neděli nastoupí proti Britům.

Zítra do challengeru v Pau vstoupí druhý český zástupce Jiří Lehečka, který vyzve domácího veterána a nasazenou trojku Gillesa Simona.

Nejvýše nasazeným je 40letý španělský veterán Feliciano López, dvojkou pak 18letý dánský talent Holger Rune.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
pondělní výsledky (15. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mayot (Fr.) - Kolář (8-ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist