Kolář si finále v Prostějově nezahraje, znovu nestačil na Coríu

18. 6. 2021, 12:59
Aktuality 1
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Zdeněk Kolář na druhém turnaji v řadě končí po porážce s Federicem Coríou. Čtyřiadvacetiletý Čech po Bratislavě na nasazeného Argentince a 103. hráče světa nenašel recept ani v semifinále v Prostějově. Coría se ve finále utká se Slovákem Alexem Molčanem.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na začátku dubna ukončil dlouhou krizi, když v portugalském Oeirasu nečekaně slavil svůj premiérový triumf na challengerech. Následovalo další trápení, ale zdá se, že i to zvládl ukončit. V Prostějově totiž bez ztráty jediného setu prošel do semifinále.

Další vítězství však neukořistil. Na druhém turnaji v řadě nestačil na Federica Coríu. Zatímco před 11 dny na antuce v Bratislavě měl blízko k výhře, v Prostějově na 103. hráče světa nestačil jasně 4-6 2-6. Kolář dokázal soupeři pouze jednou sebrat podání, a to za stavu, kdy prohrával o dva brejky.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem si tak své třetí finále na challengerech nezahraje a svou bilanci v semifinále těchto podniků si zhoršil na 2-7. Devětadvacetiletý Coría bude na svůj druhý triumf na challengerech útočit proti Alexovi Molčanovi. Třiadvacetiletý Slovák, který nedávno senzačně došel do finále podniku ATP v Bělehradu, bude bojovat o svůj první titul mimo nejnižší okruh ITF.

Kolář si mohl spravit chuť v deblovém finále, ale s Romanem Jebavým nestačili 6-1 6-7(5) 6-10 na nasazené jedničky Aleksandra Nědovjesova a Goncala Oliveiru.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist