Kolář skončil ve 3. kole i na druhém pražském challengeru

26. 8. 2020, 15:19
Aktuality 0
CHALLENGER PRAHA - Zdeněk Kolář skončil i na druhém challengeru po obnovení sezony ve třetím kole. V pražských Spojích vypadl po porážce 3-6 2-6 s třináctým nasazeným Robinem Haasem z Nizozemska.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Zdeněk Kolář si na prvních dvou challengerech po pětiměsíční koronavirové pauze připsal shodně po dvou výhrách. Minulý týden na Štvanici i nyní na Žižkově na antukových kurtech TJ Spoje ale osmifinále nepřekonal. 

Nad síly 23letého Čecha, kterému ve světovém žebříčku patří 224. místo, byl pokaždé nasazený soupeř. Poprvé nestačil na Francouze Pierrea-Huguese Herberta, dnes na Spojích podlehl 3-6 2-6 bývalému 33. hráči světa Robinu Haasemu z Nizozemska.

Česká trojka Kolář v úterý porazil nasazenou trojku Korejce Hyeon Chunga, ale na zkušeného Haaseho nestačil. Třikrát ztratil podání, při soupeřově servisu se neprosadil a prohrál za hodinu a osm minut.

Druhý český osmifinalista Lukáš Rosol zabojuje o čtvrtfinále až ve čtvrtek, když ho čeká souboj s druhým nasazeným Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem (h2h 0-1).

Zítra bude hrát o postup mezi osmičku nejlepších také největší hvězda
RPM Open By Moneta Stan Wawrinka. Nejvýše nasazený Švýcar, který v neděli triumfoval na Štvanici, se utká s Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem.


K restartu tenisové sezony výrazně k tomu přIspívají také čeští pořadatelé, kteří dostali na starost uspořádat čtyři chalengery během čtyř týdnů. Po dvou akcích v Praze se bude hrát ještě v Ostravě a Prostějově.

• CHALLENGER PRAHA / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
středeční výsledky (26. 08. 2020)
• Dvouhra - osmifinále •
Haase (13-Niz.) - Kolář (ČR) 6-3 6-2
Popko (Ukr.) - Maden (4-Něm.) 7-5 6-1
Rinderknech (Fr.) - Masur (Něm.) 6-3 6-3
Griekspoor (Niz.) - Stachovskij (Ukr.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist