Kolář v Ismaningu neudržel vedení proti Kordovi a prohrál šestý ze sedmi posledních duelů

22. 10. 2020, 09:39
Aktuality 3
CHALLENGER ISMANING - Zdeněk Kolář prohrál už šestý z posledních sedmi zápasů. Na halovém challengeru v německém Ismaningu podlehl ve svém prvním duelu na tvrdém povrchu po osmi měsících 1-2 na sety dvacetiletému Američanu Sebastianu Kordovi, který se představil poprvé od nečekaného osmifinále na Roland Garros.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář po koronavirové pauze postoupil na třech domácích challengerech v řadě vždy do 3. kola, včetně kvalifikací vyhrál 8 z 10 zápasů. Získal cenné skalpy Hyeon Chunga, Maleka Džazírího či Dmitrije Popka. Prohrál jen s Pierrem-Huguesem Herbertem a Robinem Haasem. 

Jenže debaklem ve čtvrtfinále v Prostějově, kde 4. září prohrál 1-6 1-6 s Němcem Oscarem Ottem, odstartoval černou sérii již sedmi zápasů. V nich porazil pouze Američana Mitchella Kruegera, který je mimo kurty s tvrdým povrchem poloviční. 

Poslední porážku zaznamenal včera na challengeru v německém Ismaningu. V prvním zápase na tvrdém povrchu od konce února nestačil na Sebastiana Kordu, proti kterému neudržel vedení a podlehl mu 6-3 3-6 4-6.

Kolář přitom získal první set a do druhé sady vstoupil brejkem. Náskok ale neudržel a rozhodnout muselo třetí dějství. V něm český tenista vedl 3-1, jenže brejk nepotvrdil, získal už jen jeden game a přes talentovaného Američana s českými kořeny se do 2. kola nedostal.



Dvacetiletý Američan Korda, syn bývalé světové dvojky Petra Kordy, v Ismaningu hraje poprvé svého debutu od Roland Garros, na kterém se před třemi týdny dostal z kvalifikace až do osmifinále. V něm utrpěl debakl se svým idolem Rafaelem Nadalem. V dalším zápase se 138. hráč světa utká s domácím Julianem Lenzem.

Kolář s Kordou se v Německu postaví proti sobě ještě jednou v dnešním čtvrtfinále čtyřhry, ve které český tenista startuje poprvé po boku Francouze Albana Olivettiho.

Právě alespoň díky deblu se Kolář udržuje v zápasovém rytmu. Po restartu sezony se třikrát dostal do finále a jedno z nich v Prostějově s Lukášem Rosolem proměnili v triumf. Minulý týden na antuce v Lisabonu, kde hrál poprvé společně s Finem Harrim Heliovaarou, v boji o titul neuspěl.

• CHALLENGER ISMANING •
Německo, tv. povrch / hala, 44.820 eur
středeční výsledky (21. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Korda (5-USA) - Kolář (ČR) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
rybicka
"Bratrovražedný" smile souboj.
Reagovat
darek.vrana
Taky jsem chvíli přemýšlel, který z nich je na fotcesmile
Reagovat
Krisboy
Čert ví, kdo z nich vlastně vyhrál smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist