Kolář ve Splitu nasedl na vítěznou vlnu z Portugalska. O čtvrtfinále se utká s Kokkinakisem

6. 4. 2021, 17:08
Aktuality 0
CHALLENGER SPLIT - Zdeněk Kolář dva dny po premiérovém triumfu na challengeru v portugalském Oeires vstoupil vítězně do dalšího antukového turnaje v chorvatském Splitu. Čtyřiadvacetiletý Čech si dnes připsal šesté vítězství v řadě poté, co mu za stavu 6-2 a 5-0 vzdal australský kvalifikant Akira Santillan.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na 18 turnajích v řadě nevyhrál víc jak jeden zápas a dvanáctkrát skončil hned po svém úvodním vystoupení. Minulý týden v portugalském Oeiras však černou sérii ukončil, byť v prvním kole čelil mečbolu, a nakonec si došel pro premiérový titul z challengeru.

A svou psychickou pohodu si přivezl i na další antukový challenger do Chorvatska. Ve Splitu pouhé dva dny po životním úspěchu bez potíží postoupil přes Australana Akiru Santillana, nad kterým vedl ve 6-2 a 5-0 ve chvíli, kdy mu soupeř vzdal.

24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem tak neprohrál už šest zápasů a dvanáct setů v řadě.

Ve druhém kole 223. hráč světa vyzve svého vrstevníka a souseda ze světového žebříčku Thanasiho Kokkinakise, který se ještě před svými vleklými zdravotními problémy dokázal vyšplhat na 69. místo žebříčku ATP.

Australan dnes ve svém prvním antukovém zápase po dvou letech zdolal po obratu 3-6 6-4 6-4 osmého nasazeného Slováka Filipa Horanského.

Druhý český zástupce v soutěži Lukáš Rosol už v pondělí neuspěl ve svém úvodním vystoupení proti Srbu Danilu Petrovičovi.

Svůj úvodní zápas dnes v Chorvatsku vzdal už po pouhých třech odehraných gamech nejvýše nasazený Pedro Sousa. Portugalec skrečoval za stavu 2-1 Poláku Kacperu Žukovi.

Ze hry venku je také druhý nasazený Australan Marc Polmans, který podlehl 3-6 6-4 6-7 zkušenému Nizozemci Robinu Haasemu a ani na osmý pokus se nedočkal první letošní výhry.

• CHALLENGER SPLIT •
Chorvatsko, antuka, 44.820 eur
úterní výsledky (06. 04. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Santillan (Austr.) 6-2 5-0 / skreč S.
Žuk (Pol.) - P. Sousa (1-Portug.) 1-2 / skreč S.
Kokkinakis (Austr.) - Horanský (8-SR) 3-6 6-4 6-4
Haase (Niz.) - Polmans (2-Austr.) 6-3 4-6 7-6(4)
Kavčič ((Slovin.) - Safwat (4-Egypt) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist