Kolodziejová a Vondroušová vyhrály juniorku na Australian Open

30. 1. 2015, 10:14
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN juniorky - Český tenis dnes v Melbourne slaví dvě grandslamové vítězství. Čtyřhru juniorek na Australian Open ovládly Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová, které v dnešním finále přehrály německo-britské duo Hobgarská/Minnenová.
Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová

Juniorky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová dnes navázaly na triumf Lucie Šafářové ve čtyřhře žen. Druhý nasazený pár ve finále porazil německo-belgickou dvojici Katharina Hobgarská a Greet Minnenová 7-5 6-4.

Markéta Vondroušová a Miriam KolodziejováPatnáctiletá Vondroušová, která v minulém roce hrála juniorské semifinále ve Wimbledonu i na French Open, kde navíc prohrála deblové finále po boku Američanky Bellisové, a v anketě Zlatý kanár byla podruhé za sebou vyhlášena talentem roku, vytvořila v Melbourne s o dva roky starší kolegyní z I. ČLTK Praha Kolodziejovou silný pár. Společně vybojovaly premiérovou grandslamovou trofej.

"Byla jsem ze začátku nervózní. Ty první gamy byly takové horší, takové na střídačku - chyba, dobrý, dobrý, chyba, chyba," komnetovala svou grandslamovou premiéru Kolodziejová. "Když jsme vyhrály čtvrtfinále, tak jsme věděly, že můžeme vyhrát i celý turnaj,“ doplnila Vondroušová svou kamarádku, se kterou v Praze bydlí na pokoji.


"Jednou bych chtěla být v elitní desítce, takový svůj sen má asi každý. Chtěla bych objíždět grandslamy, zahrát si třeba i Fed Cup. Poslední rok hraju juniorku, přechod mezi ženy bude těžký,“ řekla Kolodziejová v rozhovoru pro iDnes.cz.

Čtyřhru juniorek v Melbourne vyhrály naposledy v roce 2001 Petra Cetkovská s Barborou Strýcovou. V sezoně 2013 Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly Roland Garros, Wimbledon i US Open.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
páteční výsledky (30. 01. 2015)
• Čtyřhra juniorek - finále •
Kolodziejová/Vondroušová (2-ČR) - Hobgarská/Minnenová (Něm./Belg.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
mkubis17
a to ve sportovních novinách řikali že málem na AO vůbec neodletěly, že se děsně bojej lítání...tak to maj pěkný při tomhle povolání :-D
Reagovat
tommr
tím myslíš Miriam a Markétu? Pokud se opravdu bojí lítat tak to budou mít s kariérou hodně složitý ... :)
Reagovat
mkubis17
jojo myslim je...ale řikali to na TV HOVNA takže kdoví jak to s tim je...ale jinak je to blbý no pro profesionální tenisty :)
Reagovat
VlS
Slyšel jsem s nimi rozhovor, Miriam se bojí, Markéta ji hecuje a straší.
Reagovat
Fandina
Článek a audio rozhovor o nich.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/ceske-juniorky-vyhraly-ctyrhru-na-australian-open-a-ted-musi-do-skoly--1449942
Reagovat
Alois_Mlok
To je dcera starýho Kolodzieje?
Reagovat
slacker
Mladyho Kolodzieje
Reagovat
Jan
Český tenisový pramen zatím nevysychá a to je dobře.
Reagovat
Jan
Tedy ženský pramen. S mužským je to horší :)
Reagovat
PH94
Jinak Markéta mi herně a i vzhledově šíleně připomíná Makarovou :D
Reagovat
PH94
Velká gratulace,ale...Markéta se ted hodně trápí v singlech :/
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, holky!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že Češkám se v juniorském deblu na GS mimořádně daří. Asi všichni si pamatujou na předloňský hattrick Katky Siniakové a Báry Krejčíkové (RG, Wimbledon, US Open). A to ještě Bára hrála v roce 2013 finále na AO, kde ale prohrála spolu s Ukrajinkou Korashvili... Loni byly ve finále Markéta Vondroušová (na RG s CiCi Bellis) a Marie Bouzková (ve Wimbledonu s Maďarkou Gálfi), ale oběma to uteklo... Tak teď zase uspěl kompletně český pár. Uvidíme, jestli holky na dalších GS napodobí Katku s Bárou. :)
Reagovat
Fandina
Hezký úspěch a hezké holky. Gratulka!!!
http://www.zimbio.com/photos/Marketa+Vondrousova/Miriam+Kolodziejova/Australian+Open+2015+Junior+Championships/DqEJjG9W-t8
Reagovat
George_Renel
Hezké, ale na singlový výbuch je to slabá náplast.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist