Kolodziejová v Milovicích slaví 3. titul. Poprvé vyhrála v hale

3. 12. 2017, 16:20
Aktuality 0
ITF MILOVICE - Dvacetiletá Češka Miriam Kolodziejová získala svůj třetí titul z turnajů ITF 15k. Po dvou antukových triumfech dnes dobyla halový podnik v Milovicích, když ve finále porazila nejvýše nasazenou Francouzku Manon Arcangioliovou.
Profily hráčů
Miriam Kolodziejová

Miriam Kolodziejová, která v roce 2015 vyhrála společně s Markétou Vondroušovou čtyřhru juniorek na Australian Open a Roland Garros, v Milovicích plnila roli nasazené dvojky a v pěti zápasech neztratila ani set.

Dvacetiletá Češka si ve Východních Čechách poradila se třemi krajankami Anetou Laboutkovou, Dagmar Dudlákovou a Dianou Šumovou, Němkou Lenou Ruppertovou a v dnešním finále s Francouzkou Manon Arcangioliovou

Souboj dvou nejvýše nasazených hráček sice pro Kolodziejovou nezačal ideálně, od stavu 0-2 však uhrála pět her po sobě a získala klid na svou raketu. Ve druhém setu domácí hráčka přišla dvakrát o podání včetně toho za stavu 5-2 po dlouhé přetahované, ale vývoj měla pod kontrolou a nakonec utkání ukončila čistou hrou na returnu. Po 80 minutách zvítězila 6-3 6-3.

"Byl to těžký zápas. Každé finále je těžké fyzicky i psychicky. Ten závěr potvrdil, že to bylo nervózní z obou stran, takže jsem ráda, že jsem to zvládla. Na začátku jsem se prala s timingem na servise a byla jsem pomalejší na nohách. Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostala, ale ona pak začala víc kazit, čímž mi pomohla," komentovala pro kanál Tenisový svět Kolodziejová, jež ovládla druhý ze čtyř poslední turnajů.



"Už mě se teď stalo dost změn. Po dlouhých deseti letech jsem změnila tenisový klub a trenéra. Je to pro mě takový nový impuls, jsem ráda, že ten měsíc a půl tréninku jsem na turnaji dokázala ukázat," dodala mostecká rodačka.

Kolodziejová získala svůj třetí titul a také tentokrát ho slaví na podniku nejnižší kategorie ITF 15k. Turnaj v hale vyhrála poprvé, předchozí dva triumfy - loni v Brně a letos v pražských Košířích - zaznamenala na antuce.

Sezonu by 396. hráčka světa Kolodziejová měla zakončit příští týden v Jablonci nad Nisou.

• ITF 15k MILOVICE •
Česko, tv. povrch / hala, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (03. 12. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kolodziejová (1-ČR) - Arcangioliová (1-Fr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist