Kolumbijec Giraldo ve Viňa del Mar vyhrál 100. zápas kariéry

8. 2. 2014, 10:11
Aktuality 1
ATP VINA DEL MAR - Před třemi lety si na turnaji v Chile zahrál své jediné finále a letos ve stejné zemi dosáhl jubilejní 100. výhry na okruhu ATP. Kolumbijec Santiago Giraldo ve Viňa del Mar otočil zápas s nasazeným Španělem Garcíou-Lópezem a postoupil do semifinále.
Santiago Giraldo

V roce 2011 si Santiago Giraldo zahrál v Santiagu své první a dosud také jediné finále na okruhu ATP. Včera ve Viňa del Mar, kam se chilský antukový podnik po dvou letech vrátil, zaznamenal jubilejní 100. výhru v hlavních soutěžích. Připsal si ji proti sedmému nasazenému Guillermu Garcíovi-Lópezovi ze Španělska, kterého zdolal 3-6 6-4 6-2. 

"Myslím, že je to skvělé číslo. Snažím se vyhrát každý zápas, Cílem je soustředit se na počet vyhraných zápasů a turnajů, na kterých hraju," řekl šestadvacetiletý Kolubijec.

O své druhé finále, v němž by v neděli usiloval o premiérový titul, se utká s Leonardem Mayerem. Také argentinský tenista ve čtvrtfinále otočil zápas se španělským soupeřem, Daniela Gimena-Travera porazil 3-6 7-5 6-3.

Už na čtvrtém antukovém turnaji v řadě se do semifinále dostal Fabio Fognini. Ve Viňa del Mar nejvýše nasazený hráč porazil 2-1 na sety Francouze Jeremyho Chardyho, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas.

O postup do finále se italský tenista utká s Nicolásem Almagrem. Španěl, který po zranění ramena hraje na prvním turnaji v sezoně, ve čtvrtfinále nezaváhal s japonským outsiderem Tarem Danielem.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, antuka, 485.760 dolarů)
páteční výsledky (07. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fognini (1-It.) - Chardy (5-Fr.) 6-4 3-6 6-2
Almagro (3-Šp.) - Daniel (Jap.) 6-2 7-5
Giraldo (Kol.) - García-López (7-Šp.) 3-6 6-4 6-2
Mayer (Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 3-6 7-5 6-3
.
Semifinálové dvojice: Fognini - Almagro, Giraldo (Kol.) - Mayer (Arg.).
.
Čtyřhra - semifinále:
Cabal/Farah (2-Kol.) - Chardy/Dlouhý (Fr./ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
nouma
Tak už vím proč tem lama Lopez hrál jak ponocnej oba zbylé sety :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist