Komplikace v úvodu přípravy na Roland Garros. Lehečka se kvůli zádům omluvil i z Barcelony

8. 4., 20:25
Aktuality 13
28. hráč světa Jiří Lehečka (22) podruhé odkládá vstup do antukového jara. Po Masters 1000 v Monte Carlu se česká jednička nepředstaví kvůli bolestem zad ani příští týden na podniku ATP 500 v Barceloně.
Profily hráčů
Jiří Lehečka znovu odkládá vstup do antukového jara (© AFP)

Jiří Lehečka v úvodu sezony v australském Adelaide získal první titul na okruhu ATP a v březnu v Indian Wells se přes Andreje Rubljova či Stefanose Tsitsipase dostal poprvé do čtvrtfinále podniku Masters 1000.

Už v Kalifornii ho ale začaly trápit bolesti zad, které pak přispěly k porážce v úvodním zápase v Miami a nyní ho připravují o začátek antukového jara. V těchto dnech neobhajuje osmifinále na tisícovce v Monte Carlu a v pondělí se oficiálně vzdal i startu na pětistovce v Barceloně, kde si měl příští týden odbýt premiéru.

"Bolest zad, která mě začala trápit při turnajích v Americe, se bohužel zhoršila o dost víc než jsem předpokládal. Nebude jednoduché vynechat některé z nejhezčích antukových turnajů roku. Nevím přesně, jak dlouho to potrvá, než budu moct znovu na kurt, ale já a můj tým uděláme vše pro to, aby to bylo co nejdříve," napsal Lehečka už v sobotu na sociální sítě.

Před French Open, které v Paříži začne 26. května, má dvaadvacetiletý český tenista šanci představit se ještě na Masters v Madridu a v Římě či na jedné z dvěstěpadesátek v Ženevě a Lyonu.

Na seznamu přihlášených v Barceloně zatím zůstává Tomáš Macháč, který kvůli únavě vynechal původně naplánované akce v Marrákeši a Monte Carlu. Od 15. dubna v Katalánsku by měli být největšími hvězdami domácí dvojnásobný obhájce titulu Carlos Alcaraz, Andrej Rubljov, Casper Ruud, Alex de Minaur a Stefanos Tsitsipas.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Brtnick1
Všichni tenisté, co to přehání v posilovně, mají tendence ke zranění. Lehečka je ten případ na první pohled.
Reagovat
Mantra
To je uplně jedno. Měl by jít až na Wimbl.

Na RG stejně padne v prvním druhém kole s nějakým pískařem ze španěl.
Reagovat
EllNino
Letosni lazaret je tedy uz podezrely :(
Reagovat
tommr
naši muži se zřejmě snaží vyrovnat našim ženám jak v tom dobrým tak v tom špatným ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď už ale berdychovatí výrazně
Reagovat
George_Renel
Berdych byl držák, marodit začal až poslední dva roky kariéry.
Reagovat
GaelM
Přesně tak, zase někdo neudržel v hlavě víc, než jen poslední roky jeho kariéry Za roky 2003-2016 má nepřerušenou sérii účasti na všech GS (52), která stále patří do historické top10 ATP.
Reagovat
ladinec
VŠE JE JASNÉ . UŽ I V NĚMECKU SE O TOM VEŘEJNĚ PÍŠE I MLUVÍ ..... ZA VŠIM HLEDEJ EXPERIMENTALNÍ KOVID INEKCI .
Reagovat
ladinec
JAK OVCE SE NECHALI NAOČKOVAT
Reagovat
ladinec
ZAČÍNAJÍ SE HÁDAT DOKTOŘI A POLITICI . DOKTOŘI SE VYMLOUVANÍ NA TO , ŽE JEN DOPORUČOVALI , ŽE TO VŠE OMEZENÍ, BYLO POLITICKÉ ROZHODNUTÍ , POLITICI SE VYMNOUVAJÍ NA DOKTORY...... KOMEDIANTI....
Reagovat
SydneyOpen
Kdo o tom v Německu mluví? Stejní dezoláti jako ty?
Reagovat
TML
Na jednu stranu to beru, kdyz se jim dari, chteli bychom je videt na kazdem turnaji, ale zdravi a forma je prednejsi, radsi at se da dokupy a zlobi v Madridu nebo na RG
Reagovat
com
neco tady řádí.. ma to samy co Krejcikova? Asi to od ni chytil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist