Konec špatných výsledků? Kilnarová na ITF W15 v Tunisku ukončila tříleté čekání na titul

21. 3. 2021, 16:50
Aktuality 3
ITF MONASTIR - Monika Kilnarová po měsících trápení slaví úspěch. V tuniském Monastiru si po třech letech zahrála finále a dokázala ukončit i stejně dlouhé čekání na 5. titul. V boji o něj 21letá Češka zdolala 2-6 6-2 6-4 Američanku Anastasii Nefedovovou.
Monika Kilnarová

Monika Kilnarová si v sezonách 2017 a 2018 zahrála osmkrát ve finále menších turnajů a polovinu z nich proměnila v titul. Ten nejcennější slavila ve Starých Splavech u 'Mácháče' na podniku ITF s dotací 25.000 dolarů. V 18 letech se ve světovém žebříčku vyšplhala na 276. místo. 

Jenže od posledního triumfu další úspěch nepřidala. I když se představila na celkem 47 akcích, pouze na sedmi z nich vyhrála alespoň dva zápasy a jen dvakrát se dostala do semifinále. V žebříčku klesla na 512. příčku.

Letos na turnajích ITF W15 prohrála čtyři ze šesti utkání. Nedařilo se jí v egyptském Šarm aš-Šajchu a na začátku března ani v tuniském Monastiru.

Na severu Afriku se úspěchu dočkala až tento týden, kde nakonec v pěti zápasech nenašla přemožitelku. Z pozice nasazené pětky si poprvé po téměř třech letech zahrála finále, v něm dnes zdolala 2-6 6-2 6-4 Američanku Anastasii Nefedovovou a získala svůj 5. titul.

Díky triumfu si 21letá Kilnarová polepší ve světovém žebříčku o zhruba třicet pozic.

• ITF W15 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 03. 2021)
• Dvouhra - finále •
Kilnarová (5-ČR) - Nefedovová (7-USA) 2-6 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jedna vlastovka...
Reagovat
RF46
no jo...ale jaro je od vcera tu smile
Reagovat
Torn
Hodná Monička. :)smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist