Konečně jsem zase ve formě, radovala se po postupu do finále Serena

6. 9. 2014, 13:26
Rozhovory 3
Sereně Williamsové se letos na grandslamech příliš nedařilo, na domácím US Open ale letošní prokletí zlomila a bez ztráty setu postoupila do finále. V něm ji čeká kamarádka Caroline Wozniacká. Jsem hrozně šťastná, konečně jsem zase v dobré formě, radovala se po semifinálovém utkání Američanka.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Čeká vás finále proti kamarádce Caroline Wozniacké, jak se na něj těšíte?
Jsem nadšená, že si znovu zahraju finále grandslamu. Na začátku minulého týdne jsem si sice věřila, ale chtěla jsem jít postupně, teď už můžu říct, že jsem ve formě. Finále je skvělý výsledek a letos už to bylo potřeba! Hrozně se těším.

Po Wimbledonu, kde jste vypadla už ve třetím kole, se o vás hodně mluvilo. Nad vaší formou visely otazníky. Co se stalo? Během pár týdnů jste se změnila a už zase porážíte jednu soupeřku za druhou.
Ano, období po Wimbledonu bylo bláznivé, lidé se mě pořád na něco ptali a já nevěděla, co jim na to říct. Začala jsem pak s tvrdým tréninkem a myslím si, že se to vyplatilo, protože na turnajích před US Open jsem uhrála skvělé výsledky. Před Wimbledonem jsem taky tvrdě dřela, ale pak jsem brzy vypadla, takže jsem byla dost zklamaná. Teď je to ale mnohem lepší, jsem ve formě, věřím si a vím, že zase můžu vyhrávat velké turnaje.

Jste spokojená s výkonem, který jste předvedla v semifinále proti Rusce Makarovové?
Jo, myslím, že jsem hrála dobře. Byla jsem agresivní, ale dokázala jsem zahrát i technicky, když to bylo potřeba.

Makarovová nám říkala, že jste byla mnohem víc agresivní než v předchozích zápasech, které s vámi hrála. Je to pravda?
To nevím, protože já sama sebe nevidím. Držela jsem se taktiky, kterou jsem měla a snažila jsem se hrát svou hru. To, že jsem agresivní, je normální, ale nevím, jestli to dnes bylo víc než předtím.

Můžete to semifinálové utkání porovnat s tím, jak jste hrála ve Wimbledonu?
Myslím, že od Wimbledonu jsem se dost zlepšila. Bylo to ale postupné, přijde mi, že jsem byla každý zápas lepší a lepší. Tady v New Yorku jsem dobře zvládla úvodní kola, což mi hodně pomohlo. Jsem teď spokojená, ale doufám, že vyhraju ještě jeden zápas!

Vyhrála jste letos pět turnajů. Vyměnila byste je za vítězství na US Open?
Je jasné, že grandslam je nejdůležitější, je to vždy něco extra, když člověk zvítězí na tak velkém turnaji. Ale asi bych to nevyměnila, protože všechny ty vyhrané turnaje a zejména ty před US Open mi hodně pomohly. Každé vítězství mě posouvá kupředu, takže si vážím všech turnajů, které jsem vyhrála. Teď chci ale vyhrát grandslam.

Stejně jako Roger Federer máte i vy šanci získat tady v New Yorku už 18. grandslamový titul, co si o tom myslíte?
Je to úžasné. Bylo by skvělé, kdybychom toho dosáhli společně. Moc nám to přeju.

Poslední dobou jste s Caroline (Wozniackou) hrála dvě utkání a v obou případech jste zvítězila ve třech setech. Co očekáváte od finále?
Čekám další vyrovnané utkání. Ona je velmi dobrá hráčka, která si věří a má výbornou hru. Poslední dobou hraje opravdu vyrovnaně a hodně se zlepšila. Musím se snažit hrát agresivně, protože ona toho hodně vrátí. Důležité bude zůstat v klidu a snažit se udělat maximum, abych vyhrála.

Caroline říkala, že jste se spolu před začátkem turnaje bavily a říkaly jste, že byste spolu rády hrály ve finále, je to tak?
Poslední dobou jsme spolu hrály ve čtvrtfinále a v semifinále, ale v té závěrečné fázi turnaje ne, takže jsme si říkaly, že by bylo skvělé, kdyby se nám to povedlo. A povedlo! Jsem za to moc ráda.

Hodně hráčů tu mluví o skvělé atmosféře, jak si ji užíváte vy?
Je to tu parádní a já si to naplno užívám. Jsem šťastná, že lidé na tenis chodí, že nás podporují a vytvářejí tak jedny z nejkrásnějších okamžiků. Nevím, jak lépe to mám popsat, je to prostě senzační.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
hlavně, aby to bylo finále Novak vs Roger aspoň :)

www.nicole-vaidisova.com
Reagovat
smazaný uživatel
těsně vedle.
Reagovat
pockerface
je moc pěkný,že Serena si přeje,aby vyhrál Roger a samozřejmě i ona.Budu držet všechny palce a pěstí,aby jim to vyšlo.Hlavně dneska Rogerovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist