Konečně, už se nemůžu dočkat! Serena potvrdila účast na US Open 2020

17. 6. 2020, 18:18
Aktuality 7
Serena Williamsová hodlá letos usilovat o sedmý titul na US Open. Šestinásobná vítězka newyorského grandslamu dnes potvrdila, že ve Flushing Meadows bude navzdory přísným opatřením kvůli koronaviru startovat. Její trenér Patrick Mouratoglou přitom předtím její účast zpochybnil, protože by se bývalá světová jednička musela smířit s tím, že bude několik týdnů bez tříleté dcery.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Konečně, už se nemůžu dočkat, až se vrátím do New Yorku a zahraju si na US Open 2020," řekla osmatřicetiletá Williamsová ve video vzkazu během tiskové konference americké asociace USTA, na níž pořadatelé potvrdili, že letošní US Open bude bez diváků.

"Jsem přesvědčená, že USTA odvede skvělou práci a zajistí, že všechno bude báječné a všichni budou v bezpečí," uvedla.

Stát New York dal tenisovému grandslamu v úterý zelenou, ale kvůli obavám z nemoci covid-19 avizoval striktní předpisy a řadu omezení. Ta už kritizovaly mnohé hvězdy a omluvenky pořadatelům hrozí od obou světových jedniček Novaka Djokoviče a Ashleigh Bartyové, Simony Halepové, Rafaela Nadala či Petry Kvitové.

O Wimbledon už tenisté pro letošek kvůli pandemii přišli, US Open od 31. srpna do 13. září se uskuteční, ale bez diváků. Williamsová by ráda získala 24. grandslamový titul a vyrovnala rekord Margaret Courtové.

Podle avizovaných pravidel může mít každý hráč u sebe jen jednoho člověka, což by měl být trenér. To by mohlo podle Mouratogloua představovat pro Williamsovou největší problém, s dvoutýdenní karanténou by totiž dceru Olympii nemusela vidět až měsíc.

"Myslím si, že Serena chce na US Open hrát, ale vůbec neví, jak to zvládnout jen s jedním člověkem. Nejde jen o realizační tým, myslí i na svou dceru a já osobně si nedokážu představit, že by byla tak dlouho bez ní. S dcerou by asi do areálu nesměla, když bude hrát," řekl médiím Mouratoglou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
ttopi
V jednom dni vydat 2 články, kde v jednom se uvažuje nad možmou neúčastí Sereny a v druhém se potvrzuje její účast, to je umění :D
Reagovat
Fandina
Může jít o dementy nebo se v mezičase něco změnilo, třeba postoj pořadatele USO. Nebo tu změnu postoje vyvolal první článek.
Reagovat
jirkaS
dementy jako ydyoty
nebo
dementy jako popření
;-)
Reagovat
Fandina
Obojí je možné, náš jazyk je mnohoznačný. Ale já měla tentokrát na mysli vyvrácení ne lidi a napsala jsem to špatně s tvrdým y.
Reagovat
paddy
Tu fámu začal Mouratoglou a je logická, měsíc bez děcka by nedala

Oficiálně si nestěžovala, nebyla medializována jako ostatní špička - není to divné?
v zákulisí měla určitě velké slovo a pořadatelé ji na turnaji určitě chtěli, výsledek je jasný
Reagovat
Fandina
Nevím, co by mělo být divného. Píšu, že se od jedného k druhému článku mohlo udát hodně věcí, proč je tomu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Americká športová Superstar promuje turnaj v americkej super show sportoveho charakteru.

Aké prekvapivé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist