US Open hrozí, že přijde i o účast Sereny. Co by bylo důvodem absence domácí hvězdy?

17. 6. 2020, 10:37
Aktuality 15
US Open už má definitivně zelenou a na přelomu srpna a září se uskuteční. Jenže obvykle závěrečnému grandslamu sezony hrozí hromada omluvenek, a to hlavně od těch nejlepších hráčů současného tenisu. Jedna by mohla přijít také od Sereny Williamsové. Šestinásobná šampionka chce hrát, ale podle jejího kouče Patricka Mouratogloua to nepůjde v podmínkách, které pořadatelé plánují zavést.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

O osudu letošního US Open se hovořilo měsíce, dá se říct, že už od samotného přerušení letošní sezony. Včera bylo oznámeno, že letošní ročník, jehož hlavní soutěž má vypuknout 31. srpna, dostal zelenou od organizací ATP i WTA a hlavně od vedení státu New York.

Letošní ročník se ovšem bude muset obejít bez diváků a odehrát se za velmi přísných podmínek, aby byla zajištěna bezpečnost všech zúčastněných. Právě kvůli chystaným přísným opatřením, která se ovšem stále mohou s postupem času měnit, nechce letos areál ve Flushing Meadows navštívit mnoho špičkových tenistů.

Pořadatelům newyorského grandslamu hrozí omluvenky například od obou světových jedniček Novaka Djokoviče a Ashleigh Bartyové, obhájce titulu Rafaela Nadala nebo Dominica Thiema. Důležité je také zmínit, že jedna z největších ikon současného tenisu nepřijede určitě. Roger Federer po druhé operaci kolene oznámil, že se na kurty vrátí až příští rok.

Jedna z omluvenek by mohla přijít i od domácí hvězdy, šestinásobné šampionky a loňské finalistky Sereny Williamsové, jak naznačil její dlouholetý trenér Patrick Mouratoglou. "Myslím si, že Serena chce US Open hrát, ale stoprocentně mohu říct, že nechce mít s sebou jen jednoho člověka," narážel na jedno z plánovaných opatření.

Další, co by mohlo Williamsové znemožnit účast na letošním US Open a zkusit znovu zaútočit na vyrovnání rekordu Margaret Courtové, je její tříletá dcera, kterou by s největší pravděpodobností pár týdnů neviděla. Pokud by totiž musela stejně jako hráči z ostatních zemí do 14denní karantény a pak se dostala do závěrečných kol, mohl by to klidně být i měsíc.

"Nejde jen o realizační tým, myslí i na svou dceru a já osobně si nedokážu představit, že by byla tak dlouho bez ní. S dcerou by asi do areálu nesměla, když bude hrát. Máme rozhodně o čem diskutovat a přemýšlet."

US Open by mělo podrobnosti ohledně letošního ročníku a chystaných opatřeních zveřejnit dnes.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
lars
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1466616-kvitova-a-spol-na-scenu-tenisova-sezona-bude-pokracovat-od-3-srpna.html#hp-artcl
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TheFanChild/status/1273269874588913666?s=19
Reagovat
gigin
Na 12 kurtech světla.
Reagovat
lars
na podzim je driv tma nez koncem kvetna
Reagovat
gigin
Ach jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt už mají světla? No vida, najednou to jde! ;)
Reagovat
gigin
Jop...
Reagovat
smazaný uživatel
" Těším se, že si zahraji na letošním US Open. Cítím, že USTA dělá maximum proto, aby všichni byli v bezpečí. Fanoušci mi budou určitě chybět, nechápejte mě špatně."
- Serena.
Reagovat
Nola
asi nepride, najlepsi hraci budu mat vynimky :D
Reagovat
safi1313
Kéž by chyběla
Reagovat
tommr
už měla stejně dávno skončit ...
Reagovat
gigin
jako nejsu doktor, turista je, on mne usměrní když tak. Za jak dlouho jsou známy výsledky testů na covid? Jako nejkratší možný termín, nevíte? Však kdyby se ti trenéři a celý realizační tým otestoval a byli všeci negativní a pak se drželi pospolu, tož co? Anebo ať sa testujů furt, před mačem, po mači, před večeří, po večeri, před souloží, po souloži, po tréninku, po masáži... jde to teoreticky?
Reagovat
misa
Serena si vybrečí výjimku. O to strach nemám.
Reagovat
Fandina
Já chápu, že když je někdo na něco zvyklý, na nějaké podmínky, tak pak se jim nechce hrát, když najednou nebudou. Podle mě je to každého věc. Někdo na USO hrát bude, jiný ne. Tedy pokud se to bude konat.
Reagovat
Krisboy
Bez diváků, bez Prasereny. To US Open se mi líbí čím dál víc :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist