Konjuhová slaví v sedmnácti první titul

15. 6. 2015, 14:52
Aktuality 12
Sedmnáctiletá chorvatská tenistka Ana Konjuhová získala na trávě v Nottinghamu premiérový titul v kariéře. Ve svém prvním finále na okruhu WTA dnes dokázala otočit zápas s Rumunkou Niculescuovou, kterou porazila 1-6 6-4 a 6-2.
Profily hráčů
Ana Konjuhová

Rodačka z Dubrovníku Ana Konjuhová se v Nottinghamu úspěšně vyrovnala s nabitým programem a vyhrála třetí zápas během dvou dnů. Kvůli skluzu, který turnajový program nabral vinou sobotního deště, včera absolvovala čtvrtfinále i semifinále a dnes své tažení završila vítězstvím nad Monikou Niculescuovou.

O deset let starší Rumunka, která včera odehrála jen jeden zápas, ve svém pátém finále v kariéře odstartovala lépe a v úvodním setu mohla soupeřce dokonce nadělit "kanára". Konjuhová ho na poslední chvíli odvrátila, a i když už úvodní sadu nezachránila, hned v úvodu té další se nadechla k obratu. Niculescuová sice ztrátu podání dohnala a snížila na 4-5, vzápětí ale znovu přišla o servis a tím i o druhý set.

I v rozhodující sadě bývalá juniorská světová jednička rychle brejkla zkušenější soupeřku, která už nepříznivý vývoj utkání nedokázala zvrátit. Za stavu 5-2 Konjuhová dokonce čistou hrou sebrala Niculescuové podání ještě jednou a po téměř dvouhodinovém boji se tak mohla radovat z prvního úspěchu na okruhu WTA.

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Konjuhová (Chorv.) - Niculescuová (Rum.) 1:6, 6:4, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Roger_Federer
Dneska si po delsi dobe zatipuju..
Gulbis 2,5
Babos 2,4
Begu 2,1
S.Johnson 3,2
Reagovat
janek_da
tak já dal:
Knapp(Kuzna) - 2.64 (ted je 2.32) Knapp neni travařka, ale já jsem hodně ovlivněný na vlastní oči viděným zápasem s Luckou, kdy na ní hrála parádně

Smitkova(Jankovic) - 3.00(ted 3.15) tak kura
Hantuchova (Begu) - 2.26 , rekl bych ze na trave a kor v B je mirnouckou fav Daniela
Dolgopolov(Nadal) 2:0, 8.60
Babos(Vinci) 2.36 - souhlas s tebou
Reagovat
janek_da
hm, kdybych nejistil, při tom minibrejku bych byl naštvaný na Dolga
Reagovat
sprchon
Zatím paráda. :) Taky mi to vždycky po delší době jde. :D
Reagovat
Roger_Federer
Dohral jsem jeste Dolgopolova za 4.3.
Skoda Begu jinak dobry den.:)
Reagovat
horska.kraslice
Teď jsem se vrátila a vidím, že rozjetá Klára nejen že už byla nalosována, ale že soupeřku v 1. kole i porazila. A ta bojovnost (viz komentáře níže), to koukám.
Reagovat
Fandina
dneska hrála dobře. Sice ze začátku obou setů přišla o podání, ale pak vždycky otočila. A i celkově měla víc fiftýnů než Coco 81 ku 66. A líbilo se mi celkem jak dneska podávala. Gratulace Klárce a jen tak dál Klárko. Pojď!!!
Reagovat
sprchon
Gratulace! :)
Ženskej tenis... :D z 2:5 na 7:5 a pak z 1:3 na 6:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Mončo škoda. Docela jsem ti věřil, ale vypadá to, že se zase konečně dostáváš do formy. :) Gratuluji sympatické soupeřce
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace! :)
Reagovat
sprchon
Hrála fakt dobře. :) Niculescu si s ní ve druhém a hlavně ve třetím občas nevěděla rady.
Reagovat
COMEON
Gratulujem Ane :)!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist