Kontaová neztratila set ani s Garciaovou a je v semifinále

4. 11. 2016, 10:44
Aktuality 23
TURNAJ ŠAMPIONEK - Johanna Kontaová se stává po výhře dvakrát 6-2 nad Caroline Garciaovou vítězkou Azalkové skupiny podniku WTA Elite Trophy a zahraje si v Zhuhai semifinále. Nejvýše nasazená hráčka turnaje tak potvrdila roli favoritky a míří za svým druhým titulem.
Profily hráčů
Johanna Kontaová

Johanna Kontaová potvrdila na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai roli nejvýše nasazené. Britka měla původně startovat na Turnaji mistryň v Singapuru, ale z poslední pozice ji nakonec vyšoupla díky titulu z halového turnaje v Moskvě Světlana Kuzněcovová.

Britská jednička dnes znovu potvrdila, že se jí na čínské půdě daří, v Pekingu si zahrála své první velké finále a stala se po 32 letech první Britkou, která se dostala do Top 10. Její celková bilance na asijské tour je po dnešním utkání 11 výher a pouhé dvě porážky.

Hráčka, která uzavírá elitní desítku, si po výhře nad Samanthou Stosurovou poradila ve dvou setech i s Caroline Garciaovou. Francouzka rovněž s Australankou neztratila set, a tak musel poslední semifinalistku určit dnešní třetí vzájemný zápas obou tenistek.

Statistiky zápasu
Kontaová - Garciaová
5 esa 1
0 dvojchyby 2
73% 1. servis do kurtu 66%
30 vítězné míče 19
7 nevynucené chyby 8
1/2 hra na síti 2/3
4/5 brejkboly 0/2
čas: 1:00

Všechny tři zápasy se uskutečnily letos. V Madridu se radovala z "vítězství" Garciaová, ovšem Francouzka se ujala vedení ve vzájemné bilanci po skreči Kontaové, která musela duel ve druhém setu vzdát kvůli potížím s dýcháním.

Na olympijských hrách v Rio de Janeiru už nastoupila Britka v plné síle a Garciaovou jasně přehrála. Dnešní zápas plný vítězných míčů z obou raket měl podobný průběh.

Kontaová dnes excelentně podávala. 73% úspěšnost prvního servisu je u tak dobře podávající hráčky vysoké číslo, po svém servisu ztratila Britka jen deset fiftýnů a obě šance Francouzky na brejk bez problémů odvrátila.

Garciaová také skvěle servírovala (67%), ovšem Kontaová ukázala svou sílu na returnu a čtyřikrát v zápase soupeřku brejkla.

V dnešním střetnutí se téměř nechybovalo, obě hráčky předvedly velmi kvalitní výkon.Diváci viděli na centrálním dvorci dohromady jen 15 nevynucených chyb, zato rovnou 49 vítězných úderů, což je na tak rychlý zápas neuvěřitelné číslo.

"Myslím, že jsem odehrála solidní zápas. Moc šancí jsem soupeřce nedala. Dál než na zítřejší semifinále se nedívám. Zítřejší utkání bude náročné a dám do toho všechno," řekla po zápase Kontaová.

• TURNAJ ŠAMPIONEK •
Zhuhai, tv. povrch, 2,214.500 dolarů
páteční výsledky (4. 11. 2016)
Azalková skupina
Kontaová (1-Brit.) - Garciaová (11-Fr.) 6-2 6-2
Pivoňková skupina
Kvitová (3-ČR) - Strýcová (9-ČR) 6-1 6-4


Kontaová zaslouženě vyhrává Azalkovou skupinu a stává se poslední semifinalistkou WTA Elite Trophy. O finále si zahraje s Jelinou Svitolinovou, s níž se na okruhu WTA ještě nesetkala. Hrály proti sobě jen jednou před třemi lety na podniku ITF, tam zvítězila Ukrajinka (h2h 0-1).

KONEČNÉ POŘADÍ AZALKOVÉ SKUPINY
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Kontaová (1-Brit.) 2-0 4-0 24-10
2. Garciaová (11-Fr.) 1-1 2-2 16-19
3. Stosurová (8-Austr.) 0-2 0-4 13-24

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
gigin
http://www.tennis-arena.cz/druhy-rozchod-h-h-v-dobrem-15458cz/
Reagovat
Lunej..
Nevím, ale proč ne. Zažily spolu hodně, je to pomalu jak manželství, které chce někdy změnu :D:D
Reagovat
blixa
Tak pro Andy je to rozumná volba, i dobrá perspektiva. Ovšem Lucka v tom singlu ... no nevím. Snad to nějak pude, uvidíme ...
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké. A uvidíme, jak se které z Háček povede. Katka po boku Hrádi mě ale překvapila. Myslela jsem, že bude dál preferovat Krejčíkovou. Tak držím palce oběma. A Andrejka má super parťačku.
Reagovat
tommr
díky za odkaz - to je velice zajímavá zpráva. Musím říct, že jsem to tak trochu čekal a myslím si, že zvolený řešení by mohlo prospět jak Andree tak Lucce. Oba nově vzniklý páry budou hodně silný a umím si je představit na příštím TM ... :)
Reagovat
bIbec
Tak řekl bych, že z tohoto rozchodu nakonec vznikly 2 zajímavé páry. Tak držím palec.
Reagovat
kada.tom
Zajímavé, každopádně pár Hlaváčková/Peng je už ověřený, snad holkám ten cíl v podobě GS a Masters vyjde :-)

U Lucky těm singlovým cílům moc nevěřím, v deblu by to mohlo klapat - Siniaková je dobrá deblistka.

Ale stejně je to škoda, že se holky zas rozcházej.
Reagovat
PetaM
Pěkné.

Andree to s Peng asi půjde lépe, než s Luckou.

No a Lucka s Katkou, to může být zajímavé. Uvidíme.

Takže v příští sezóně mám o starost více. Musím fandit dalšímu páru :D :D
Reagovat
Fandina
Petra / Zhang
Svitolina / Konta

Raději bych Svitolinu, přece jenom Zhang tu jede a Petra to má se Svitolinou 5:1.
Reagovat
bIbec
taky sem si víc přál Svitolinu.
Reagovat
tommr
se Svitolinovou toho už Petra odehrála dost. Měření sil se Zhangovou bude mnohem zajímavější a Petra jí má navíc co vracet ... :)
Reagovat
kada.tom
no, hlavně že se nemohla střetnout s Johannou :-)
Shuai by měla dát
Reagovat
Krisboy
http://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Nancy_z
Jj, taky mě to pobavilo :-) A nezlobila bych se, kdyby to tak zůstalo i na konci roku :-D
Reagovat
bIbec
už jsme to tady diskutovali. Ten race žebříček je špatně. Holkám se za ET do něj nic nepřipisuje.
Reagovat
Nancy_z
Tak nám nekaž aspoň chvilkovou radost :-)
Reagovat
bIbec
celkem brutální stats. 73% prvních servisů je slušné číslo + 30/7 (W/UE)

Je fakt, že Garcia není zrovna hráčka, která by protivnici nutila dělat nevynucené chyby. A i povrch těmto statistikám napomáhá.
Reagovat
sprchon
Si jde pro titul! :)
Reagovat
Fandina
Petra si jde pro titul :-))
Reagovat
FulnekUltras
čapí servis ji nakonec potopí... ;)
Reagovat
Fandina
Čapí servis je předehrávka, potom už to hraje dobře, v tom bych problém neviděla. Ale deoufám, že jí Petra přehraje, letos ve Wuhanu to udělala a vloni na USO také.
Reagovat
FulnekUltras
no nejdřív máme na holení Číňanku... ;)
Reagovat
Fandina
To je fakt, já ji tu hrát ještě neviděla, ale má za sebou dobré období a jak si pamatuji, tak hraje dost rychle. Takže klidně to Petře nemusí sednout. Vím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist