Kontaová se na antuce dlouho trápila, v Paříži nikdy nevyhrála. Ale letos je už v semifinále

4. 6. 2019, 22:31
Aktuality 4
Příští soupeřka Markéty Vondroušové Britka Johanna Kontaová se po sérii neúspěchů na grandslamech vrátila do semifinále. Mezi posledními čtyřmi na turnaji velké čtyřky byla na Australian Open 2016 a ve Wimbledonu 2017, ale od té doby se šestkrát nedostala přes druhé kolo. Až přišel průlom na pařížské antuce, kde přitom do letoška v hlavní soutěži nevyhrála ani zápas a čtyřikrát prohrála v prvním kole.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© j48tennis.net)

Ve čtvrtfinále dnes Kontaová porazila 6-1 6-4 loňskou finalistku Sloane Stephensovou z USA. Osmadvacetiletá Britka hrála skvěle především při svém podání. Vyhrála při něm 75 procent míčů a povolila soupeřce jediný brejkbol, který odvrátila. "Myslím, že to byl rozhodně jeden z mých nejlepších výkonů. Na servisu jsem hrála velmi dobře, dobře jsem ho variovala, díky čemuž bylo podle mě pro Sloane těžké najít v těch hrách rytmus," vykládala Kontaová.

Současný úspěch na French Open vnímá jinak než svá dřívější grandslamová semifinále. "Neřekla bych, že znamená víc. Myslím, že je to jen trochu odlišný proces. Ale nejvíc ze všeho jsem opravdu šťastná, jak trénuji a pracuji každý den na něčem, co mě baví a v co věřím," pochvalovala si.

Od loňského října ji vede francouzský kouč Dimitri Zavialoff. Ten dříve trénoval dvojnásobnou semifinalistku Roland Garros Timeu Bacsinszkou. Kontaová si ale nemyslí, že by se na jejím prolomení pařížského prokletí podílely zkušenosti, které nabral její trenér se švýcarskou tenistkou. "Myslím, že Dimitri má velmi individuální přístup. Já jsem poněkud jiná hráčka než Timea," poznamenala.

V semifinále se utká s Češkou Markétou Vondroušovou, proti které ji čeká pestrý tenis. "Jsou věci, které jsou efektivní proti komukoliv, a musíte jen správně vyvážit, kdy je můžete dělat a kdy potřebujete přidat něco jiného," plánuje Kontaová, která si teprve v dubnu zahrála první antukové čtvrtfinále. O necelé dva měsíce později bude bojovat už o třetí antukové finále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
janek_da
vypada jako tmavovlasa segra od Angie
Reagovat
dunphy
Mně spíše obličejovými rysy připomíná Petko :D

https://www.google.com/search?q=andrea+petkovic+johanna+konta&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_zYngmtLiAhXDLVAKHdDSD0YQ_AUIECgB&biw=1366&bih=654#imgrc=GVOlEiV2LVu1bM:
Reagovat
janek_da
normalne jo, ale tady, hlavne ta horejsi fotka, to je skoro Angie
Reagovat
rybicka
Mně se také vybavují vzájemně. Když vidím Petko, vzpomenu si automaticky na Kontu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist