Kontaveitová slaví na trávě v Nizozemsku premiérový titul

18. 6. 2017, 13:23
Aktuality 11
WTA 'S-HERTOGENBOSCH - Anett Kontaveitová vyhrála travnatý turnaj WTA v nizozemském 's-Hertogenboschi. Jednadvacetiletá Estonka vybojovala svůj premiérový titul po finálové výhře nad Ruskou Nathalií Vichljancevovou.
Anett Kontaveitová

Anett Kontaveitová se letos díky úspěchům v kvalifikacích začala pravidelně zúčastňovat turnajů WTA. V dubnu si ve švýcarském Bielu zahrála poprvé ve finále a také zásluhou cenných skalpů Rusky Makarovové, Španělky Muguruzaové či Němky Kerberové je tento týden poprvé členkou Top 50. 

Průnik mezi padesátku nejlepších tenistek světa si dnes jednadvacetiletá Estonka okořenila svým premiérovým triumfem na okruhu WTA, když dobyla trávu v nizozemském 's-Hertogenboschi.

Přemožitelka Kristýny Plíškové z prvního kola v dnešním finále dvou nenasazených hráček přehrála v prvním vzájemném střetnutí Nathalii Vichljancevovovou. O rok mladší Rusku, jež v Nizozemsku ukončila sérii šesti porážek a dnes hrála ve finále poprvé v kariéře, porazila 6-2 6-3, když vývoj druhého setu otočila z 1-3.

• WTA INTERNATIONAL 'S-HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 06. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kontaveitová (Est.) - Vichljancevová (Rus.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
EllNino
Anett titul moc přeju, je to sympatiká holka a má pecku, snad to nebude podobná kariera jakou měla její krajanka Kaia Kanepi, pár titulů a občasné zazáření na GS či skalp top 10 hráčky, ale taky časté výpadky a zranění ...jinak typově hrají dost podobně, někdy ji tam vidím, ale Anett umí i zvolnit a má lepší základní údery :)

Donna zavřela klapačku některým zdejším diskutérům, kteří vyplodili o holce, která v 16 hrála finále WTA turnaje, že je nejhorší hráčka první stovky a podobně ... Donna tenis hrát umí a na rychlých površích bude vždycky hodně nebezpečná, pokud se do tenisu zakousne jako v době před pár lety, tak si myslím, že nebude mít problém dostat se třeba i meti 30 nejlepších ...včera mě sice nakrkla a to dost, jak se hádala proti Lucce a propukla v pláč, ale dneska se mi líbilo, že i po ztrátě brejku ve 3. setu nepanikařila a brejkla Jo znovu ... ta trochu nezvládla te tlak po 1. setu, ten titul pro ni by bylo takové uklidnění pro další travnaté turnaje, že už má "jakoby" splněno, teď to v ní bude hlodat, ale myslím, že je stále černým koněm Wimbledonu :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Půl hodiny po skončení finále a Donna nemá ani expresku. Nemá v tom prsty tommr? :-D
Reagovat
sprchon
Anett to taky moc přeju, má parádní sezonu a na trávě hrála dobrej tenis i v minulých letech. Nejspíš vrchol sezony pro ni. :)

U JoKo mě trochu mrzí, že to neustála. Ale pokud je Donna slabá, tak JoKo byla dneska určitě ještě slabší. ;) (zápas jsem neviděl)
S tím černým koněm to moc nevidím, ale bylo by to hezký, to jo. :)
Reagovat
Jabadu
Řekl bych, že Kaia udělala osudovou chybu dívek s mírnou nadváhou - drasticky zhubla.
To kdysi udělala (naštěstí jen na chvílku) i Petra. A výsledek byl katastrofální - průměrné údery mixované s rekreačními. Tehdy jsem se o ni opravdu bál.
Naštěstí ji někdo přesvědčil, že ke špičkovému výkonu potřebuje svoji obvyklou hmotnost, na kterou je tělo zvyklé a neexperimentovat s vrozenými geny.

Jen děsivý případ z minulosti mimo tenis:
Slavná pěvkyně Maria Callas měla v genech "korpulentnější" postavu, což je u sopránu výhoda ... bránice se má o co opřít ... atd.
Zvolila jinou cestu. Drasticky zhubla a protože to byla výjimečná pěvkyně, nemělo to vliv na její hlas.
To se ovšem nedá říci o jejím zdraví. Tělo chřadlo a zemřela v letech.
A to nechlastala a nekouřila!
Reagovat
Jabadu
... v 54 letech.
Reagovat
fialka
Ja teda neviem, nebavila som sa s ňou :) ale tu sa píše: "...neskôr povedala, že chce konečne žiť, začala fajčiť a vymetať večierky...."

https://www.aktuality.sk/clanok/443356/tajomstvo-marie-callas-operna-diva-schudla-36-kil-ako-sa-jej-to-podarilo/
Reagovat
Jabadu
To je známo, ale většinu života to nedělala.
Chtěl jsem tím jen naznačit, že pokud člověk nějak drasticky změní tělo, geny mu to vrátí.
Reagovat
fialka
súhlasím
Reagovat
Jabadu
Tuším, že Petra šla až na hmotnost 65 kg, což je při výšce 183 cm šílené!
Teď je všechno erőmű.
:-)
Reagovat
fialka
škoda, že sa neuvádza, kto bral titul z debla. Ja viem, ale to len aby reč nestála. :)
Reagovat
dadaft
gratulace Anett k prvnímu titulu.
Natálka to přece jen psychicky neustála - jak závěr prvního setu, tak průběh druhého, kdy ztráta vedení o brejk vyústila v jakousi permanentní samomluvu a úšklebky.
nutno ale říct, že Anett hrála dobře a šla si pro titul.
docela pohledný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist