Kontaveitová v Kluži nezaváhala a dál útočí na Turnaj mistryň

27. 10. 2021, 14:02
Aktuality 3
WTA KLUŽ - Anett Kontaveitová pokračuje ve skvělé formě a útoku na poslední postupové místo na letošní Turnaj mistryň. Nasazená dvojka si v hale v Kluži na úvod poradila 6-3 7-5 s kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou a svou bilanci od konce srpna upravila na 22-2. V dalším kole se střetne s Alison Van Uytvanckovou.
Anett Kontaveitová

Anett Kontaveitová si po prohraném finále na trávě v Eastbourne prošla menší krizí a nezvládla pět zápasů v řadě. Od konce srpna má ovšem životní formu, úspěšná byla ve 22 z posledních 24 utkání, v Clevelandu získala svůj druhý titul a další triumfy přidala pod střechou v Ostravě a Moskvě.

Pětadvacetiletá Estonka svou letošní halovou neporazitelnost protahuje i v Kluži, kde si na úvod poradila 6-3 7-5 se srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou. Soupeřce nabídla jediný brejkbol, který nedokázala odvrátit, nicméně vývoj měla od začátku pod kontrolou.

Kontaveitová je momentálně světovou čtrnáctkou a v žebříčku nejvýše v kariéře a stále má šanci se kvalifikovat na Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře. K tomu ovšem potřebuje v Rumunsku získat další trofej, aby z posledního postupového místa odsunula Ons Džabúrovou, jež nakonec v Courmayeuru kvůli zranění nestartuje.

Další překázkou nasazené dvojky bude Alison Van Uytvancková. S Belgičankou, která má halu velice v oblibě, může srovnat vzájemnou bilanci.

Simona Halepová do domácího halového podniku v Kluži vstoupila zvládnutým derby s Elenou-Gabrielou Ruseovou, svou krajanku za hodinu a čtvrt a bez ztráty podání smetla 6-1 6-2. V dalším kole se nasazená jednička utká s Varvarou Gračevovou z Ruska.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
středeční výsledky (27. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (2-Est.) - Kruničová (Srb.) 6-3 7-5
Halepová (1-Rum.) - Ruseová (Rum.) 6-1 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Kalininová (8-Ukr.) - Friedsamová (Něm.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
sojka1
Anettka prejela Divku s raketou opravdu presvedcive, co jsem videla. Hraje paradne a doufam, ze bude zdobit i TM, ty udery jsou velmi pekne, umistene, dostatecne tvrde, pritom ale pusobi vzdusne a snadne... vyborne i podavala, Dmitry je carodej, Anettka driv umela slusne zazmatkovat.... :-)
Reagovat
dadaft
skvělá bitva zatím, typická baselinerská střílečka, zrychlení, které umí a nebojí se Jaqueline dát do svého forhendu zatím je to, co ji nakonec rozhodlo set.

tak uvidíme...
Reagovat
d@ve
Annet bych na TM rád viděl. Určitě si o to hlasitě říká.. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist