Kontinen a Peers v Melbourne poprvé vyhráli grandslamový turnaj

28. 1. 2017, 13:03
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN - Henri Kontinen i John Peers společně slaví premiérový grandslamový titul ve čtyřhře mužů. Finsko-australský pár vyhrál Australian Open, když ve finále zdolal americké bratry Boba a Mikea Bryanovy.
John Peers a Henri Kontinen

Henri Kontinen a John Peers začali spolupracovat na začátku loňské sezony, kterou zakončily triumfy na turnaji Masters 1000 v Paříži a následně i na Turnaji mistrů v Londýně.

A skvěle finsko-australský tandem začal i rok 2017. Kontinen s Peersem vyhráli z pozice nasazených čtyřek Australian Open, když v dnešním finále porazili dvakrát 7-5 šestnáctinásobné grandslamové šampiony Boba a Mikea Bryanovi z USA.

O osudu obou setů rozhodl vždy dvanáctý game, v němž si Mike Bryan nedokázal udržet svůj servis. Kontinen s Peersem vyhráli i třetí vzájemný souboj ve dvou setech, k tomu přidali i jednu výhru na exhibici.

"Jsem rád, že jsem s tebou mohl začít další skvělý rok," řekl Peers ke Kontinenovi. "Věřím, že naše úspěšná spolupráce bude pokračovat i v dalších měsících."



Osmadvacetiletý Peers hrál ve finále grandslamu potřetí v kariéře, ale až nyní v rodném Melbourne slaví premiérový triumf. Ve Wimbledonu 2015 a na US Open 2015 ve finále neuspěl po boku Brita Jamieho Murrayho.

Šestadvacetiletý Kontinen hrál ve finále poprvé a stal se vůbec prvním Finem, který vyhrál dvouhru či čtyřhru na grandslamovém turnaji. Loni se do historie zapsal jako první grandslamový šampion své země, když s Britkou Watsonovou vyhrál mix ve Wimbledonu.

Oba šampioni v pondělí vylepší své maximum ve světovém žebříčku. Peers se posune z devátého na šesté místo, Kontinen si polepší ze sedmé na pátou příčku.

Osmatřicetiletí bratři Bryanovi získali svůj poslední 16. grandslamový titul na US Open 2014. V Melbourne triumfovali šestkrát, naposledy před čtyřmi lety.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
sobotní výsledky mužů (28. 01. 2017)
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (4-Fin./Austr.) - B. Bryan/M. Bryan (3-USA) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už se to blíží finále snů. Samozeřjmě je tu i možnost že to finále bude napostý propadák a někdo vyhraje za dvě hoďky 3-0 na sety a ten zápas bude nekoukatelný v to ale těžce nedoufám a chci minimálně 4 sety a 3 hodiny
Reagovat
dunphy
Od loňska můj nejoblíbenější deblový tým! :) Letos mám paradoxně mnohem větší radost z obou deblových vítězů než singlových a je úplně jedno, jestli zítra vyhraje Federer nebo Nadal. :D

Takže gratulace Henrimu a Johnovi. Hodně jim to spolu jde, tak snad jim to ještě dlouho vydrží a vyhrají ještě nějaké ty GS. :)
Reagovat
kada.tom
Gratulace! :-)
Finále jsem měl možnost a oba páry si byly docela vyrovnanými soupeři, jen vždy za stavu 6-5 Bryani zpasivněji a nechali hrát soupeře, což mělo vždy stejný výsledek - prohrané podání. Kluci propásli možnost stát se opět světovými jedničkami, ale příležitost ještě mít budou :-) ... Ovšem Henri s Johnem, to jsou komeťáci!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist