Korda v Miami získal první skalp hráče Top 10 a je poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters

31. 3. 2021, 08:14
Aktuality 21
ATP MIAMI - 20letý Američan Sebastian Korda na domácím Masters 1000 v Miami posunul svá další maxima. Po vydřené výhře nad Argentincem Diegem Schwartzmanem si připsal první skalp hráče Top 10 a postoupil do největšího čtvrtfinále. V něm jsou poprvé na turnaji Masters také italský teenager Jannik Sinner a Kazach Alexander Bublik.
Sebastian Korda (© AFP)

Sebastian Korda si již letos stihl zahrát poprvé ve finále turnaje ATP, přidat druhý titul z challengeru či posunout se do Top 100.


A nyní v Miami překonává své další milníky. Připsal si první výhru na turnaji Masters 1000 či první skalp hráče elitní světové dvacítky. A včera na Floridě zaznamenal také premiérovou výhru nad členem Top 10 a vybojoval postup do svého největšího čtvrtfinále

20letý Američan po Moldavci Albotovi (77. v ATP), Italu Fogninim (17.) a rozjetém Rusovi Karacevovi (27.) porazil i světovou devítku Diega Schwartzmana. O osm let staršího Argentince zdolal po více než dvou a půl hodinách boje 6-3 4-6 7-5. 

Korda sice ve třetím setu neudržel vedení 5-3 a v následném gamu při svém podání nevyužil mečbol, ale v závěru se mu kolena před životní výhrou nerozklepala. Zareagoval svým celkově čtvrtým brejkem a na druhý pokus už zápas ukončil čistou hrou. 

Osmifinalista loňského Roland Garros je mezi posledními osmi na turnaji ATP podruhé v kariéře a opět ve svém rodném státu Florida. V únoru došel až do finále v Delray Beach.

"Miluju horko a miluju vlhkost. Čím větší horko a vlhko je, tím jsem šťastnější," potvrdil Korda, že mu podmínky na Floridě vyhovují.

Dalším soupeřem rodáka z Bradentonu bude osmý hráč světa Andrej Rubljov z Ruska, který v osmifinále zdolal 6-4 6-4 Chorvata Marina Čiliče a ve třetím vzájemném duelu po sobě s ním neztratil ani set. Pokud Korda uspěje i ve čtvrtek, vyrovná nejlepší výsledek svého otce v Miami, jímž bylo semifinále v roce 1993.

"Ještě je přede mnou spousta let a práce. Snad jednou budu mít takové úspěchy jako můj táta," řekl syn bývalého druhého hráče světového žebříčku a vítěze Australian Open.

"Je to skvělé, oba rodiče jsou tady. Měli dnes letět do Palm Springs na golf za mými sestrami, které mají první major sezony, ale snad zůstanou tady," dodal Korda. Jeho starší sestry Jessica a Nelly čeká od čtvrtka na druhém konci USA v kalifornském Rancho Mirage turnaj ANA Inspiration.



Poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 si v Miami zahrajou dokonce tři tenisté. Čtvrtfinalista loňského Roland Garros Jannik Sinner ve 4. kole porazil 6-3 6-2 Fina Emila Ruusuvuoriho,

O své největší semifinále si 19letý Ital zahraje Alexanderem Bublikem (h2h 1-0), kterého porazil před dvěma týdny v Dubaji. 23letý kazašský tenista se do svého největšího čtvrtfinále dostal po zdolání
6-7 6-3 6-4 domácího Taylora Fritze

Ve čtvrtfinále v Miami nechybějí oba nejvýše nasazení hráči Daniil Medveděv z Ruska a Řek Stefanos Tsitsipas.

Danill Medveděv, který před dvěma dny dohrával zápas v křečích, na Masters v Miami tentokrát bez vážných problémů porazil 6-4 6-3 domácího Francese Tiafoea a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se nejvýše nasazený Rus utká s Robertem Bautistou, kterého dosud
neporazil. Španěl Bautista v osmifinále zdolal po odvrácení mečbolu 6-3 4-6 7-6 domácího šampiona z roku 2018 Johna Isnera, oplatil mu předloňské vyřazení a vzájemnou bilanci upravil na 2-3

Stefanos Tsitsipas porazil 6-2 7-6 Itala Lorenza Sonegu a poprvé na floridském Masters postoupil do čtvrtfinále.

V něm druhého nasazeného Řeka čeká Polák Hubert Hurkacz (
h2h 7-1),
jenž po obratu udolal porazil 4-6 6-3 7-6 Kanaďana Milose Raonice a do čtvrtfinále turnaje Masters postoupil podruhé v kariéře.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
úterní výsledky (30. 03. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Tiafoe (USA) 6-4 6-3
Tsitsipas (2-Řec.) - Sonego (24-It.) 6-2 7-6(2)
Rubljov (4-Rus.) - Čilič (Chorv.) 6-4 6-4
Korda (USA) - Schwartzman (5-Arg.) 6-3 4-6 7-5
Bautista (7-Šp.) - Isner (18-USA) 6-3 4-6 7-6(7)
Hurkacz (26-Pol.) - Raonic (12-Kan.) 4-6 6-3 7-6(4)
Sinner (21-It.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-3 6-2
Bublik (32-Kaz.) - Fritz (22-USA) 6-7(5) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Amerika má nového Ryana Harrisona!
Reagovat
Nola
nevidela som, ale asi maju amici vychadzajucu hviezdu, konecne, po rokoch sucha, Fritz je nemozny, netusim preco, Opelka je servisman... Diego je antukar, sice ma cenne skalpy aj na harde, trebars Zvereva na USO, ale pre tych najlepsich je to na harde chutovecka, zvlastny turnaj, bez nejakych emocii, a priznam sa, ze tentokrat sledujem viac damske zapasy, vcera Ash vs Aryna, Ash ma presvedcila, ze je jednickou opravnene, tenis hit or miss ma prestal bavit, variabilita uderov, ktoru dokaze vyprodukovat je obdivuhodna....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zklamání - Diegovi nevěnoval kanárasmile
Na druhou stranu Diego je prvním členem top10, kterého vyřadil, tak mu v tom možná zabránilo slušné vychování. Náznak v prvním setu tam byl.
Ale k zápasu - rozhodující set jsem už nedal, nicméně v předchozích dvou hrál Seb opravdu moc pěkné, s přehledem, na nic nespěchal, krásné čisté údery. Obrana také velmi dobrá, je dost pohyblivý. Přechody na síť až na pár chybek taky solidní a některé voleje přímo výstavnísmile Servisem si dokáže pomáhat. Celkově působí na kurtu klidným dojmem, až elegantně a tlačí soupeře k chybám. Mně se jeho hra líbí a přijímám ho do svého imaginárního týmusmile.
Takže na konec gratulace Sebovi a hrr na Rubla!
Reagovat
blixa
Na Sebovi je vidět, že ho vedl někdo kdo tenisu opravdu rozumí. Netlačil ho co nejrychleji k nejlepším výsledkům ale dbal na výtečné založení úderů a kvalitní pohybový rozvoj. Pokud nepřijde nějaké neštěstí v podobě chronických zranění, může to být opravdu sakra dobré, nechci ani předvídat jak dobré smile
Reagovat
Stan_Borowitz
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně, perfektně rozvržené. Jako vedl táta Petra Pálu. V singlu sice tolik nezazářil, ale v deblech, kdo to má...
Doufám, že se teď Seb bude zlepšovat každým zápasem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zápas jsem sledoval od 2 setu, Korda si s motorovou myší poradil skvěle. Tvrdá, agresivní hra, dokonce ani k síti se nebojí zajít, to se dnes jen tak nevidí. Na rozdíl od svého otce navíc působí jako sympaťák.

Tak hlavně aby se vyhýbal skopovému masu a klidně to může dotáhnout daleko...
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem ani loptičku, takže se těším na highlights. Ale viděl jsem kus zápasu Diega s Mannarinem a byl to chvílema moc pěknej tenis, Diego hrál fakt skvěle, spousta tvrdých, rychlých výměn. Seb to určitě nedostal zadarmo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zadarmo mu to rozhodně nedal a byl to i pěkný tenis. Myslím, že když koukneš na statistiky, nebude tam ani moc UE. V jednom důležitém okamžiku měl Seb i smůlu, když jeho krásný prohoz skončil doslova o pár mm v outu. Myslím, že tím Diego získal BB, který proměnil a pak dopodával druhý set.
Reagovat
Krisboy
Rozhodně se na to podívám.
Rubla dá taky ne? Tomu už by mohla dojít pára smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Klidně by mohl, ale aby nedošla pára jemu. Přece jen to s Diegem byla fuška, ten se obvykle sám neporazí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Skoda, že mu to nevyšlo ve dvou, moc nescházelo...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli mu půjdou returny jak doposud, tak tam šance jsou. Musí snížit efektivitu Rublova 1.servu. Při svém zůstat zdravě aktivní. Na ranaře je snad zvyklý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc pěkný. Nakonec tam těch UE bylo celkem dost, ale spousta z nich byly míče třeba do 1 cm v autu, coz se dá po více než 2 hodinách v těch podmínkách odpustit. Hrálo se fakt svižně, protože i Diego hraje hlavně FH často rychle po odskoku. Některé ty Kordovy FH winnery měly kolem 160 km/hod...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, mazec. Fak ty UE přibyly asi hlavně ve 3.setu.
Reagovat
Krisboy
Tak jsem to zkouknul a musím vám dát za pravdu. Sebi fakt moc pěkně, údery nádherně čisté, přitom zatraceně tvrdé a dobře umisťované. Věřím, že ňákej ten Rubl dneska utratí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No ale nějak si nakládá, když do toho ještě hraje deblasmile
Reagovat
blixa
Je mladej, ještě nevybouřenej, a Ivanka na všechno nestačí ... smile
Reagovat
Krisboy
Už dohrál smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist