Kouč Bajin bude Plíškové na US Open chybět, české jedničce pomůže Friedl

30. 8. 2021, 18:31
Aktuality 12
Karolína Plíšková nebude mít na grandslamovém US Open po boku svého trenéra Saschu Bajina. Německý kouč totiž nedostal do USA víza. Světové čtyřce tak v New Yorku stejně jako předtím v Cincinnati pomáhá bývalý deblista Leoš Friedl.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

Bajin chyběl už koncem března v Miami, před čtrnácti dny nebyl v Cincinnati a nemůže přijet ani na US Open. "Sascha v loňském roce během covidové pandemie zůstal v USA déle, než měl. Má dům na Floridě a nechtěl tolik cestovat. Letos ale právě kvůli tomu stále ještě víza nedostal. Snažili jsme se na tom intenzivně pracovat, ale dosud se to vyřešit nepodařilo," uvedl manažer a manžel Plíškové Michal Hrdlička na webu české jedničky.

Plíšková po turnaji v Cincinnati uvedla, že neúčast Bajina, jehož služby si nadmíru pochvaluje, na závěrečném grandslamu sezony pro ni bude docela velký problém. "Nikdy jsem nebyla na trenérovi závislá, ale na grandslamu prostě být musí," konstatovala finalistka US Open z roku 2016.

V USA hráčce vypomáhá vítěz smíšené čtyřhry ve Wimbledonu z roku 2001 Friedl. "Docela mi seděl, tenisu rozumí," uvedla Plíšková na podniku v Cincinnati. "Opravdu mu děkuji, že nám vyšel vstříc, protože musel zrušit svůj naplánovaný rodinný program," řekl Hrdlička na adresu čtyřiačtyřicetiletého Friedla, který je v současnosti koučem slovenského deblisty Filipa Poláška.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Mantra
No jo, zase nějakej přítel. Horolezci maj frendíky, Ona má asi prsty
Reagovat
tommr
když má Bajin dům na Floridě proč vůbec musí žádat o víza? To mi příjde naprosto nelogický ... smile
Reagovat
blixa
Obávám se, že to s tím vůbec nesouvisí. Porušíš vízová pravidla, máš zaracha.
Reagovat
paddy
je rozdíl mezi vlastnictvím majetku a občanstvím smile
za koupi domu zelená karta? smile

těžko se dalo čekat něco jiného, když někdo vědomě porušil vízové náležitosti a stal se z něj ilegální migrant, asi se tam nepodívá dlouho smile
Reagovat
tommr
jako ilegální migrant by tam moh přijet i bez víz a nikdo by se ho neodvážil kontrolovat. Dnešní doba je šílená ... smile
Reagovat
Fandina
A na to jsi přišel jak, že ilegální migranty nikdo nekontroluje. Já mám dojem, že co se týká migrantů, tak o jejich pohybu se mluví pořád.
Reagovat
com
Az Karolina ziska titul a prašule, tak se se Saschou aspon nebude muset delit, kdyz tam chybi smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že BigSaša má svý jistýsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Jon61
Jistě má dané procenta z odměn Karolíny na turnajích.
Reagovat
Marduch
Jj, má odměny jako podíl z prize money.
Reagovat
tommr
jenže za US Open by je ale měl dostat Friedl a ne Bajin? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist