Koukalová po týdnu znovu prohrála s Dijasovou, v Pekingu neuhrála ani set

27. 9. 2014, 12:49
Aktuality 14
WTA PEKING - Klára Koukalová své trápení neukončí ani na prestižním turnaji v Pekingu. Dnes v čínské metropoli nestačila stejně jako před týdnem na Zarinu Dijasovou Kazachstánu a svou mizernou powimbledonskou bilanci si tak zhoršila na 3-9.
Profily hráčů
Klára Koukalová

Klára Koukalová prožila skvělý vstup do sezony, když si zahrála třikrát ve finále a jedno z nich proměnila dokonce v titul. Pak ale formu ztratila a v létě se jí nedařilo na amerických betonech. V úvodním kole vypadla na US Open, v New Havenu a Cincinnati. Před dvěma týdny si v Soulu připsala výhru nad Bertensovou, další tři zápasy ale už zase prohrála.

Dnes v Pekingu, stejně jako na předchozím turnaji ve Wuhanu, dvaatřicetiletá Češka nestačila na Zarinu Dijasovou. Dvacetileté Kazašce, jež vyrůstala v Praze, podlehla hladce 1-6 4-6, když v druhé sadě neudržela vedení 3-0.

37. hráčka světa Koukalová tak z posledních osmi zápasů už posedmé prohrála. Od červnového semifinále v Hertogenboschi se jen na čtyřech z deseti turnajů dostala do 2. kola.

Agnieszka Radwaňská po dvou překvapivých porážkách na předchozích turnajích úspěšně vstoupila do turnaje v Pekingu. Polská šampionka z roku 2011 na úvod porazila 6-4 6-3 Američanku Coco Vandewegheovou a přiblížila se startu na Turnaji mistryň. Definitivní jistotu jí dá postup do finále.

Hned v zahajovacím zápase byli diváci svědky dramatické bitvy dvou Američanek. Madison Keysová v souboji s Alison Riskeovou nedokázala v druhém setu zápas ukončit při svém podání, v třetí sadě pak prohrávala 3-5 a čelila mečbolu, vývoj však otočila a nakonec zvítězila 6-3 6-7 7-5.

Nečekané potíže měla na úvod turnaje Sabine Lisická. Německá favoritka s domácí šestnáctiletou Shilin Xu, až 496. hráčkou světa, prohrála první set, nakonec ale potvrdila roli favoritky a zvítězila 4-6 6-2 6-0.

Na turnaji WTA Premier Mandatory s dotací téměř 5,5 milionu dolarů se představí ještě další čtyři Češky v čele s čerstvou šampionkou z Wuhanu Petrou Kvitovou. Ta má, stejně jako všechny semifinalistky z Wuhanu, v prvním kole volný los. V čínské metropoli budou hrát i Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5,427.105 dolarů)
sobotní výsledky (27. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Dijasová (Kaz.) - Koukalová (ČR) 6-1 6-4
A. Radwaňská (5-Pol.) - Vandewegheová (USA) 6-4 6-3
Lin Zhu (Čína) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-3 3-3 skreč P.
Oprandiová (Švýc.) - Jovanovská (Srb.) 6-2 6-4
Keysová (USA) - Riskeová (obě USA) 6-3 6-7(3) 7-5
Lisická (Něm.) - Shilin Xu (Čína) 4-6 6-2 6-0
Suárezová (Šp.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Chan Sin-jün/Čang Kchaj-Lin (Čína) - Jansová-Ignaciková/Kar. Plíšková (Pol./ČR) 6-4 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
lars
Klara hraje spatne od ty doby, kdy si zmenila prijmeni.
Mozna do tenisu prenasi problemy s vyporadanim majetku s byvalym manzelem ?
Podle me hraje hur nez loni tohle dobou.
Reagovat
George_Renel
Fakt mě překvapilo, že Již dnes hrála debla Karolína Plíšková přestože ne se sestrou. Raději mohla orazit.
Reagovat
blixa
To bylo asi jen na ozkoušení kurtů.
Reagovat
Patri.k
Koukalová už asi brzo půjde do tenisového důchodu.
Reagovat
majkl005
ono by to možná bylo aji lepší...myslím si, že ještě zkusí příští sezónu a po ní už s tím sekne....
Reagovat
Patri.k
Podle mě si počká do té doby, než se bude držet ve stovce, to si příjde na slušné peníze i jen za to, že na turnaj přijede, ale pak až vypadne ze stovky, tak se na hraní na ITF turnaje za drobné vykašle.
Reagovat
EllNino
heleďte, loni měla Klára uplně stejně hroznej závěr roku a posílal se do důchodu, a na začátku novýho byla jako vyměněná, nikdo by po tom děsným závěru nečekal, že si zahraje 3 finále WTA turnaje a porazí Sam, Anu, Garbine ....
Takže jak se říká, jednou si nahoře, jednou dole, a já věřím, že Klárkaještě aspoň jednou najede na vítěznou vlnu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že hodně klíčový u ní bude začátek roku a ty velké obhajoby. Chtělo by to aspoň 3. kolo na AO a udělat si trochu bodový polštář. Ale to moc reálně nevidím, musela by mýt asi kliku na los.

Ona už se párkrát zvedla ze dna, ale myslím, že pokud by teď v tenisově pokročilejším věku spadla do situace, kdy by musela hrát kvalifikace, tak by to asi zabalila. Ale možná ne, třeba má tenis fakt ráda jako málokdo - což by byl vzhledem k jejím výrazům při hře dost paradox :)
Reagovat
Fandina
Ty její obličeje se mi rozhodně nelíbí, ale na druhé straně, rozumím tomu, že se netváří šťastně, když se jí nedaří podle jejích představ. Ale samozřejmě, moc hezky to nevypadá, nepůsobí na kurtu a také si myslím, že může tenis milovat, i přesto, že se takhle ksichtí.
Reagovat
EllNino
Klára hlavně zase musí najít chuť,protože hrát umí, i dneska zahrála pár super úderů, ale je prostě děsně pesimistická ...snad to ještě zvedne...
Reagovat
Faddova
Jenže ona se tak tváří vždycky, ať vyhrává nebo ne...
Reagovat
Fandina
Tváří se hrozně, ale pořád ne. Při deblu, když to není jen o ní, tak se tak neksichtí. A někdy i když hraje sama za sebe, tak to jde. Ale jak se jí nedaří, třeba jednotlivá rána, tak je to děs.
Reagovat
FulnekUltras
U ženských člověk nikdy neví. Najednou přijde nějaký "tvrdě pozitivní impuls" a už to fičí v úplně jiném duševním i výkonnostním režimu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. A zrovna té Klárce bych nějaký ten pozitivní impuls přál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist