Kr. Plíšková končí letos i posedmé v 1. kole. Ve Štrasburku prohrála s Cornetovou

23. 5. 2021, 16:37
Aktuality 13
WTA ŠTRASBURK - Kristýna Plíšková si ani na 7. pokus nepřipsala první letošní výhru v hlavní soutěži. Na antuce ve Štrasburku prohrála v prvním kole s domácí šampionkou z roku 2013 Alizé Cornetovou.
Kristýna Plíšková (© AFP)

Kristýna Plíšková letos vyhrála pouze tři zápasy, všechny na přelomu února a března v kvalifikaci turnaje v Dauhá. Všech sedm startů v hlavní soutěži podniků WTA pro ni skončilo hned po úvodním vystoupení.

A na antuce zatím neuhrála ani set. V pondělí v Bělehradu, kde hrála poprvé po dvou měsících, prohrála s Oceane Dodinovou a dnes ve Štrasburku nestačila na další Francouzku Alizé Cornetovou. Domácí šampionce z roku 2013 podlehla 4-6 5-7.

V prvním setu 29letá Češka dvakrát dohnala manko brejku, ale po třetím prohraném servisu už sadu ztratila. Ve druhém dějství sice vedla 5-3, ale pak ztratila čtyři gamy po sobě a ani ve třetím vzájemném střetnutí tak neuhrála jediný set.

88. hráčka světa Plíšková od loňského srpna, kdy na domácím antukovém turnaji WTA v Praze postoupila do semifinále, prohrála už 11 z 12 zápasů v hlavní soutěži turnajů WTA. Jedinou výhru mezitím zaznamenala na konci září na French Open proti Slovence Viktórii Kužmové.

Z českých tenistek se v generálce na Roland Garros představí ještě pátá nasazená Barbora Krejčíková, jež čeká na soupeřku z kvalifikace. 

Do čtyřhry zasáhnou veteránky Renata Voráčová a poprvé v sezoně také Květa Peschkeová, kterou čeká první společná akce s Američankou Lauren Davisovou.

První letošní turnaj na antuce odehraje světová sedmička Bianca Andreescuová, která od březnového Miami nehrála zranění kotníku a následnému pozitivnímu testu na Covid-19. Kanaďanku na jediném přípravném podniku před Roland Garros vyzvou v prvních dvou kolech kvalifikantky.

• WTA 250 ŠTRASBURK •
Francie, antuka , 189.708 eur
nedělní výsledky (23. 05. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cornetová (Fr.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-4 7-5
Alexandrovová (3-Rus.) - Davisová (USA) 6-1 7-5
Linetteová (8-Pol.) - Hibinová (Jap.) 6-2 6-0
Burelová (Fr.) - Gračovová (Rus.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
PetaM
Holt talent. :)
Reagovat
tommr
Kristýna byla větší talent než Karolína ...
Reagovat
sojka1
ale to on jiste prave ocenuje, tezko si myslet, ze je kariera Tyndy zalozena na uporne drine, vuli a ctizadosti... ;-)
Reagovat
cabuna
Holky jsou přihlášené do debla na FO.Docela mě to překvapilo.
Reagovat
makro99
tak je to jedna z posledních příležitostí..:)
Reagovat
EllNino
Vyfasovala nejtěžší možnou soupeřku z kvaldy, domácí Oceáne Dodin ... sice na antuce, ale i tak nesmírně nebezpečná hráčka a dostává se po zranění kotníku zpět do formy ...

Parry, Niemeier, Hatouka, Lazaro García i Maryna Zanevska by byly schůdnější ...
Reagovat
com
zato Andreescu ma zas stesti na los jak neco smile Beztak si tam zas neco udela, porcelanova panna smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Může nás těšit, že pokud budou hrát obě maximum, čeká nás hezk? tenis. Ocean se vrací už dlouho a vždycky vypadne v prvních kolech, tak snad i tentokrát.smile
Reagovat
EllNino
Myslím, že pokud vypadne letos ze stovky, tak skončí ... zpět na ITF se jí určitě nebude chtít vracet
Reagovat
tommr
neumím si představit, že by se Kristýna v první stovce mohla udržet s tím jejím pěším tenisem. Tady už nepomůže nic ... smile
Reagovat
Fandina
pěší tenis, to mě pobavilo, ještě jsem to vlastně neslyšela smilesmilesmile
Reagovat
turista
Myslím že neskončí. Nějak se živit musí.
A ještě na konec nemá věk.
Reagovat
tommr
když ale vypadne ze stovky a bude muset hrát malý ITF turnaje tak už nebude tenisem vydělávat tolik aby jí to mohlo stačit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist