Kr. Plíšková má první deblový titul bez své sestry. V Bukurešti vyhrála se Slovenkou Kužmovou

21. 7. 2019, 13:45
Aktuality 7
WTA BUKUREŠŤ - Kristýna Plíšková na antuce v Bukurešti získala celkově svůj čtvrtý deblový titul na okruhu WTA a první bez své sestry Karolíny. V rumunské metropoli zvítězila se Slovenkou Viktorií Kužmovou, když ve finále porazily domácí dvojici Jaqueline Cristianová a Elena Ruseová.
V. Kužmová a Kr. Plíšková

Ve dvouhře Kristýna Plíšková vypadla ve čtvrtfinále, ale ve čtyřhře na prvním společném turnaji s Viktorií Kužmovou přemožitelky nenašly.

Česko-slovenská dvojice v prvních dvou kolech musela otáčet nepříznivý vývoj a ze semifinále se dostala bez boje. Až v dnešním finále Plíšková s Kužmvou uspěly po dvousetovém vítězství, když domácí pár Jaqueline Cristianová a Elena Ruseová přehrály 6-4 7-6.

Sedmadvacetiletá Plíšková získala svůj čtvrtý deblový titul na okruhu WTA, na který čekala pět let. Předchozí tři triumfy slavila se svým dvojčetem Karolínou v Linci 2013, Bad Gasteinu 2014 a Hongkongu 2014. Ve dvouhře má jediný titul z Taškentu 2016.

Jednadvacetiletá Kužmová se dočkala druhého triumfu ve čtyřhře, poprvé se radovala letos na jaře v Praze po boku Rusky Kalinské. Ve dvouhře na první finále čeká.

Z Rumunska se Plíšková přesune na nový turnaj do lotyšské Jürmaly, kde v prvním kole vyzve druhou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou. Kužmová bude hrát v Palermu, kde začne proti jedné z kvalifikantek.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Rybakinová (Rus.) - Tigová (Rum.) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Kužmová/Kr. Plíšková (4-SR/ČR) - Cristianová/Ruseová (Rum.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
dadaft
s přehledem, jak jsem myslel.

gratulace k prvnímu titulu.
Reagovat
tommr
česko-slovenskej pár měl mít teoreticky větší palebnou sílu, ale na kurtu to moc znát nebylo. Ve druhým setu neproměnily 2 mečboly za stavu 5:4 a o jejich výhře tak nakonec musel rozhodnout až TB ...

Pro Kristýnu je titul z deblu aspoň malá náplast na selhání v singlu ...
Reagovat
sojka1
asi po sto letech jsem take sledovala babinec... :-) holky hraly strasne staticky, ale i tak byla jejich uderova prevaha, teda ta palebni sila znat. Stejne tak na servisu. Ty horlive snazivky byly sice sympaticke snahou, ale ja vzdycky z podobne "skakajicich blech" (vlastne z kazdeho "hyperaka") strasne znervoznim a uplne mi to zkazi pozitek ze hry, zlata Tynda... :-))
Reagovat
tommr
to sis ke sledování nevybrala zrovna nejvhodnější debl. Kristýna s Viktorkou hrály opravdu strašně staticky a jen do toho mlátily od BL. Na síti jsem je snad za celej zápas neviděl ani jednou. Ve srovnání se zápasy třebas takový Báry Strýcový to byla strašná nuda ...
Reagovat
com
tak aspon ten debl, kdyz na pristim turnaji bude zas urcite debakl od Garciove
Reagovat
Fransoas
Přesně jste to definoval.Debl byl poměrně těsně.Karolína pravděpodobně přes tu Garcia nepřejde.V Bukurešti nepředvedla extra výkon.Její hra je nevyrovnaná.Kéž bych se rád mýlil a mohla překvapit.
Reagovat
Torn
Kristýna. :D Kája někde cukruje na pláži s Hrdlou. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist