Kr. Plíšková neudržela vedení proti Niculescuové a čtvrtfinále v Shenzhenu neobhájila

2. 1. 2019, 13:04
Aktuality 8
WTA SHENZHEN - Kristýna Plíšková třetí rok po sobě do čtvrtfinále turnaje WTA v Shenzhenu nepostoupila. V dnešním utkání druhého kola proti Rumunce Monice Niculescuové sice měla náskok setu a brejku, vedení ale neudržela a první turnaj sezony pro ni skončil.
Kristýna Plíšková

V prvním kole Kristýna Plíšková přežila mečboly proti Shuai Peng a nakonec postoupila po skreči soupeřky. Dnes dobře rozehrála utkání proti Rumunce Monice Niculescuové, ale stejně jako před čtyřmi lety ve Wimbledonu na ni recpet nenašla.

Šestadvacetiletá Češka v prvním setu večerního duelu ztratila jako první podání a prohrávala 3-5. Ale povedl se jí okamžitý rebrejk a sadu získala v tie-breaku, po kterém si nechala ošetřit nohu. Následně se i díky sedmi vyhraných fiftýnům v úvodu druhého dějství dostala do vedení 7-6 a 2-0.

O náskok ale přišla. Z následujících pěti gamů při svém servisu čtyřikrát zaváhala a rázem v rozhodujícím setu prohrávala 1-4. Pak sice ještě vyrovnala na 4-4 a bojovala o brejk, ale obrat nedokonala a po necelých dvou a půl hodinách boje prohrála 7-6 4-6 4-6. V zápase čelila celkem 17 brejkbolům, 6 z nich neodvrátila.

Plíškové se tak v Shenzhenu nepovedlo zopakovat výsledek z předchozích dvou ročníků, kdy pokaždé došla do čtvrtfinále. To si letos místo ní zahraje o čtyři roky starší Niculescuová. Rumunku hrající nepříjemné čopované údery čeká souboj s domácí Yafan Wang.


V denním programu uspěly nasazená jednička Aryna Sabalenková a pětka Maria Šarapovová, které vzdala domácí naděje Xinyu Wang.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
středeční výsledky (02. 01. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Niculescuová (Rum.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-7(2) 6-3 6-4
Sabalenková (1-Běl.) - Alexandrovová (Rus.) 6-3 6-3
Šarapovová (5-Rus.) - Xinyu Wang (Čína) 6-7(4) 5-2 skreč W.
Yafan Wang (Čína) - Jabeurová (Tun.) 3-6 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ying Ying Duan/Voráčová (Čína/ČR) - Jakupovičová/Chromačevová (3-Srb./Rus.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
jestli bude v nominaci Rumunska pro únorový první kolo FC spolu s Halepovou tak se máme na co těšit ...
Reagovat
EllNino
věřím, že bude, už jenom kvůli tomu, že na ni naše holky neumí :) ...a Simona je na tom jak?
Reagovat
tommr
Halepka je zatím velká neznámá, ale myslím si, že ta bude pro naše holky nebezpečná i kdyby nebyla úplně fit ...
Reagovat
PetaM
Jsem rád, že do té Ovy nejedu, by mi asi diváci přede mnou nepoděkovali, kdybych se pozvracel přímo na ně z toho jejího tenisu :D Jsem rád, že u televize to nějak zvládám :D Ale na živo ... Bych jí to snad šel naučit, jak se hraje FH :D :D
Reagovat
Fransoas
Kristyna Plíšková.Pokud se jakékoliv hráčce nepodaří udržet nadějný náskok,který může ještě případně zvýšit,nebo udržet,většinou se zápas nepodaří dotáhnout do výtězného konce.Toto se přesně stalo i kristyně.Dokud toto nepřetaví ve svůj prospěch - bude i nadále uzavírat první stovku.
Reagovat
Dobry-den
nečekaný průběh...
Reagovat
bIbec
https://www.instagram.com/p/BsIiTwLApd5/
Reagovat
skott
Zatím hodně nešťastný turnaj pro domácí tenistky. Dvě hráčky musely skrečovat z nadějně rozehraných utkání a ze tří nasazených ani jedna neprošla 1.kolem včetně velké favoritky Qiang Wang. Dobrá zpráva pro pořadatele je alsepoň že dojde na očekávaný zápas Máši se Sabalenkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist