Krajinovič v Budapešti vyřadil Čoriče a po devíti letech si zahraje antukové semifinále na ATP

26. 4. 2019, 14:04
Aktuality 2
ATP BUDAPEŠŤ - Filip Krajinovič v Budapešti vyřadil nasazenou dvojku Bornu Čoriče, oplatil mu letošní porážku z Australian Open a po devíti letech postoupil do semifinále antukového turnaje ATP. O své první antukové finále a celkově druhé na ATP si srbský kvalifikant zahraje s Pierrem-Huguesem Herbertem.
Filip Krajinovič

Filip Krajinovič v roce 2017 vyhrál pět challengerů a nejlepší sezonu své kariéry korunoval postupem do finále pařížského Masters. Jenže 27letého Srba v kariérním růstu loni zbrzdily zdravotní potíže a z kariérního maxima - 26. místa v žebříčku ATP - se propadl až na 113. příčku.

Poslední dobou se ovšem Krajinovič začíná rozehrávat do své bývalé formy a už má zajištěn návrat do elitní stovky. Po osmifinále v Indian Wells a třetím kole v Miami si zahrál finále na challengeru ve Francii.

Na výkony z posledních turnajů zatím úspěšně navazuje v Budapešti, kde po zvládnuté dvoukolové kvalifikaci v hlavní soutěži vyřadil Andrease Seppiho a Radu Albota a dnes si po setech 6-4 7-5 vyšlápl na nasazenou dvojku Bornu Čoriče, kterému oplatil letošní porážku z Australian Open.

Krajinovič v úvodním dějství prohrával 2-4, ovšem poté získal čtyři gamy v řadě a po 45 minutách šel do vedení. Ve druhé sadě neudržel náskok brejku naopak Srb a v desáté hře musel likvidovat tři setboly. O game později Čoričovi znovu sebral podání a zápas suverénně doservíroval, proměnil hned první mečbol.

Krajinovič si zahraje semifinále na ATP počtvrté v kariéře, na antuce poprvé od května 2010, kdy se na domácí půdě v Bělehradu mezi nejlepší kvarteto na ATP probojoval premiérově.

Jeho soupeřem bude Pierre-Hugues Herbert. Osmadvacetiletý Francouz po setech 6-3 6-4 zastavil domácí divokou kartu Attilu Balázse a vybojoval premiérové semifinále na ATP na antuce. V sobotu zaútočí na své druhé letošní a celkově čtvrté finále. Krajinovič nedávno v Miami srovnal vzájemnou bilanci.

Pablo Cuevas v Budapešti nedokázal navázat na skalp nasazené jedničky Marina Čiliče. Ve čtvrtfinále zkušený Uruguayec podlehl 3-6 6-1 3-6 Italu Matteu Berrettinimu a po sérii sedmi výher, kterou započal triumfem na challengeru v Tunisu, poznal hořkost porážky.

Berrettini bude v boi o finále čelit Srbovi Laslu Djeremu, jenž po obratu porazil 3-6 6-2 6-3 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho, stal se jediným nasazeným semifinalistou a udržel naději na čistě srbské finále.

• ATP 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 524.340 eur
páteční výsledky (26. 4. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krajinovič (Srb.) - Čorič (2-Chorv.) 6-4 7-5
Djere (5-Srb.) - Basilašvili (4-Gruz.) 3-6 6-2 6-3
Berrettini (It.) - Cuevas (Urug.) 6-3 1-6 6-3
Herbert (Fr.) - Balázs (Maď.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
https://www.atptour.com/en/news/kyrgios-broken-car-canberra-2019
Reagovat
gigin
Šak do negrů sme mu nenadávali,...vyšel jsem ven a vidím toho ogara jak bluje a tož mu povídám.."NEGRcaj si na polobotky...."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist