Král es Karlovič, zraněný Štěpánek a vyloučený Tursunov

18. 6. 2008, 19:27
Aktuality 10
ATP NOTTINGHAM - I když se dnes na trávě v Nottinghamu hrálo teprve 2. kolo, o zajímavé situace nebyla nouze. Obhájce titulu Karlovič opět úřadoval na servisu, když proti Querreymu nasázel 27 es a postoupil. Nevídaně byl z turnaje vyloučen Rus Tursunov a pro zranění odstoupil nejvýše nasazený Štěpánek. Dnešní program narušil také déšť.
Ivo Karlovič

Ve statistikách chorvatského obra Iva Karloviče se jen těžko hledají turnaje, na nichž by si nezahrál tie-break. Nejinak tomu bylo i v dnešním zápase 2. kola v Nottinghamu. V duelu proti Samu Querreymu z USA nasázel 27 es, a přestože na returnu uhrál o 14 vítězných výměn více, ani jednou soupeři podání neprolomil. Sám Querreymu nenabídl ani jeden brejkbol a tak se rozhodovalo ve zkrácených hrách - v obou uspěl Karlovič, když v té druhé o postupujícím rozhodla až 30. výměna.V cestě za obhajobou titulu se ve Chorvatovi ve čtvrtfinále postaví Ital Andreas Seppi.

K zápasu druhého kola bohužel vůbec nenastoupil český tenista Radek Štěpánek. Svalové zranění, které si přivodil v závěru utkání úvodního střetnutí s Isnerem, ho dnes nepustilo na kurt proti Američanovi Vincentu Spadeovi. Soupeři tak nemohl oplatit porážku z letošního Australian Open. A co hůř - ohrožen je i Štěpánkův start na Wimbledonu.

Tursunov byl vyloučen za incident ve čtyřhře
Ruský tenista Dmitrij Tursunov byl před zápasem druhého kola z disciplinárních důvodů vyřazen z turnaje v Nottinghamu. Šestý nasazený hráč měl konflikt s rozhodčím, následně porušil pravidla v úterním utkání čtyřhry a byl vyřazen i ze singlové soutěže.

Tursunovovi praskly nervy ve čtyřhře v situaci, kdy s partnerem Chrisem Haggardem prohrávali s italským párem Simone Bolelli, Andreas Seppi 4:6, 1:3. Pětadvacetiletý Rus nesouhlasil s výrokem rozhodčího a na protest odešel z kurtu, což podle pravidel bez povolení sudího na umpiru nesmí.

"Pravidla ATP nechávají na rozhodnutí supervizora, aby vyřadil hráče z jedné či všech soutěží na turnaji. Po prozkoumání situace vyřadil supervizor Dmitrije Tursunova i z dvouhry," uvedla dnes mužská profesionální organizace ATP v oficiálním prohlášení.

Z Tursunovova provinění tak profitoval jeho soupeř pro druhé kolo Thomas Johansson, jenž postoupil bez boje do čtvrtfinále. Sám ruský hráč přišel o vydělané prize money na turnaji 7550 eur a hrozí mu pokuta 5000 dolarů (dohromady zhruba 250 tisíc korun).

ATP NOTTINGHAM - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Spadea (kv.-USA) - Štěpánek (1-ČR) bez boje
Verdasco (3-Špa) - Reynolds (USA) 6-2 6-3
Karlovič (4-Cho) - Querrey (USA) 7-6(3) 7-6(14)
Simon (5-Fra) - Groth (kv.-Aus) 6-7(1) 6-4 6-4
Johansson (Švé) - Tursunov (7-Rus) bez boje
Monfils (8-Fra) - Benneteau (Fra) 3-6 6-4 6-2
Seppi (Itá) - Schwank (Arg) 6-1 4-6 7-6(7)
Cilič (Cho) - Bogdanovič (VB) 6-4 6-4

Čtvrtfinálové dvojice:
Monfils (8-Fra) - Spadea (kv.-USA)
Karlovič (4-Cho) - Seppi (Itá)
Verdasco (3-Špa) - Simon (5-Fra)
Cilič (Cho) - Johansson (Švé)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
podání samo o sobě dobrého hráče neudělá,vemte si například Johna Isnera(205 cm) podání má sice skvělý ale na top 30 mu to nastačí (momentálně 88) nebo to samý Guccione(79)...
Reagovat
smazaný uživatel
jedna maličkost, Karlovičovi je 29 a do špičky se dostal až vloni teda až pořádně natrénoval servis, John Isner hraje v top 100 prvním rokem (je mu 23 let), možná za 5-6 let bude tam kde je Ivo. To samý je Gucci
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem ho hrát letos na RG na venkovním kurtu, kde se dá stát jen "kousek od lajny" a v první chvíli jsem myslel, že na kurtu stojí někdo na chůdách, opravdu ta výška je v reálu ještě mnohem výraznější, než jen vyjádřená v cm na papíře. A i když jeho styl nemusím, tak nestranně musím uznat, že co se týká pohybu nebo výměn, čekal jsem to horší. Jasně že klasický antukář z něj nikdy nebude, ale prostě dokonale využívá svůj nejlepší úder - servis. Pravda je, že z pohledu diváka jsou daleko atraktivnější zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonale využívá své výšky, nic víc a dělá to dokonale. Proč mu to zazlívat. Vy na jeho místě byste to dělali taky. Na jeho zápasech mne baví sledovat protihráče jak se s jeho servisem srovnají a jak psychicky ustojí TB. Je to takový test psych. odolnosti, jen opravdoví borci to dokážou. Nechal bych ho žít.
Reagovat
dabelsobul
Souhlasim, tenisty mensi postavy bychom zase mohli zatracovat proto, ze maji na kurtu vyhodu v pohybu. Kazdy ma nejake prednosti, kterych musi umet vyuzivat. A Ivo uz zase takove drevo neni - za posledni rok svou mezihru hodne zlepsil. I s prumernym podanim by podle me do svetove padesatky patril... Ale kdovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
a este nieco... ak si spominate na gorana ivanisevica (bol to bombarder), ale vedel aj nieco uhrat pri vymene a navyse mal aj vysledky a vyhraval turnaje... ale toto individum?! ...fakt mozno sa vam to nebude pacit ale mne sa ta hnusi aby takyto hrac bol na okruhu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ja nemozem z takych tenistov... ved ten karlovic je drevo!!! ....ved pred tyznom skoro porazil nadala(kt. neskor vyhral turnaj) a to len kvoli tomu ze ma servis a nic viac... takito tenisti su podla mna hanbou celej ATP a nieje to spravodlive:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovic je prostě servisman,neskutečne:)
Jen trošku nechapu proč zrovna Dima,je to hroznej pohodař,nevim co ho takhle mohlo naštvat... to mě mrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
To se mu to podává s dvoma metrama... by mě zajímalo, jak by podával Roddick a Federer s takovou výškou...
Reagovat
smazaný uživatel
To jo no naprosto podprůměrnej hráč!Mít takovou vejšku Třeba A-Rod tak by ničil kurty,ale zas na druhou stranu hrát s takovou vejškou taky neni žádná výhoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist