Král Roland Garros Nadal porazil Djokoviče a z Paříže si odváží už rekordní 9. titul!

8. 6. 2014, 18:44
Aktuality 178
FRENCH OPEN MUŽI - Rafael Nadal ve finále Roland Garros porazil ve čtyřech setech Novaka Djokoviče a po roce znovu přepisuje tenisovou historii. V Paříži Španěl vybojoval už rekordní devátý titul a celkově si na konto připsal už svůj čtrnáctý grandslamový vavřín. Díky vítězství také uhájil první místo v žebříčku ATP.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl před dnešním finálovým utkáním na French Open fantastickou bilanci 65-1. Jedinou porážku utrpěl v roce 2009, když v osmifinále prohrál se Švédem Söderlingem. Od té doby na pařížské antuce neprohrál 34 zápasů v řadě a dnes na pařížské antuce proti Novaku Djokovičovi útočil na 5. titul během pěti let, celkově však už na devátý vavřín v kariéře.

Turnajem Španěl postupoval naprosto suverénně, když postupně porazil ve třech setech Ginepriho, Thiema, Mayera a Lajovice. Ve čtvrtfinále přehrál krajana Davida Ferrera a v semifinále pak doslova rozebral Brita Murrayho. V šesti zápasech přitom ztratil pouze jeden set - v utkání s Ferrerem prohrál úvodní sadu.Rafael Nadal a Novak Djokovič

Ztrátou první setu odstartoval osmadvacetiletý Nadal i finálové klání s Djokovičem. O osudu první sady přitom rozhodl jediný brejk, který přišel až v osmé hře úvodního dějství, kdy světová jednička nabídla Srbovi celkem tři brejkové šance. První dvě sice druhý hráč světa nevyužil, tu třetí už ale proměnil a ujal se vedení 5-3. V následující hře měl agresivně hrající Srb sice sám na servisu problémy, Nadal měl v této hře dva brejkboly, ty ale Djokovič zlikvidoval a po 45 minutách vedl 1-0 na sety.

Ve druhé sadě ale Nadal hru zpřesnil a více přitvrdil, v šesté hře vzal Srbovi podání a vedl už 4-2, pak ale na servisu sám zaváhal a umožnil tak svému rivalovi srovnat. Za stavu 6-5 pro Nadala však rodák z Bělehradu neustál nápor světové jedničky a druhou sadu do zkrácené hry nedovedl, Španěl ji vyhrál 7-5 a postavil tak základ dalšímu vývoji.

Nadala vítězství ve druhém setu povzbudilo k lepšímu výkonu. Ve třetím dějství eliminoval počet nevynucených chyb, prolomil hned první podání soupeře a po pár minutách vedl už 3-0. K tvrdým úderům přidal výborný pohyb po dvorci a v této části utkání působil mnohem lépe než světová dvojka. Třetí set získal po druhém brejku v osmé hře za 51 minut a v zádech měl tak vedení 2-1 na sety.

V šesté hře čtvrtého setu si Španěl už popáté v utkání vyšlápnul na podání Srba. Djokovič nedokázal reagovat na údery Nadala a napáchal velké množství nevynucených chyb. Diváci v hledišti centrálního kurtu Philippa Chatriera Srba tlačili, chtěli vidět dramatickou bitvu. Povzbuzený Srb si v sedmé hře vypracoval dva brejkboly a poprvé od druhého dějství zlomil Nadalovo podání. Rafael NadalZa stavu 4-5 Djokovič podával na udržení v zápase, vedl už 30-0, Nadal však získal tři fiftýny v řadě a za stavu 30-40 udělal Srb dvojchybu, čímž finále smolně ukončil a na zkompletování kariérního grandslamu ve francouzské metropoli nedosáhl.

Španělský hráč Roland Garros vyhrál už podeváté, což se na žádném grandslamu jinému tenistovi nikdy nepodařilo, celkově si na konto připsal už svůj čtrnáctý grandslamový vavřín. Triumfem Nadal překonal svůj rekord, který zde ustanovil v loňském roce, když v Paříži vyhrál poosmé. Díky vítězství také uhájil pozici světové jedničky, poražený Srb zůstane po French Open světovou dvojkou. Výhrou navíc Nadal přerušil sérii čtyř porážek v řadě s Djokovičem a vylepšil si vzájemnou bilanci na 23-19.

"Hrát proti Novakovi je vždycky velká výzva. Je to skvělý hráč, dnes je mi ho líto, ale věřím, že v budoucnu Roland Garros vyhraje," řekl na kurtu Nadal. "Je to den plný emocí, dneska mi tenis vrátil to, co jsem ztratil letos ve finále v Melbourne. Chtěl bych všem poděkovat za podporu. Jsem dojatý a hrozně šťastný, těžko se mi mluví."

"Letos poprvé přijel Rafa na French Open s tolika prohranými zápasy na antuce. Prohrál v Monte Carlu, Barceloně i v Římě. Vyhrál sice turnaje v Madridu, ale hrál se zraněným Nišikorim, takže se to bere trošku jinak. Do Paříže jsme tady poprvé přijeli s tolika porážkami. Djokovič hrál v prvním setu velmi dobře, Rafael nehrál špatně, ale udělal pár chyb. Když hrajete s někým jako je Novak, tak prostě nemáte žádný prostor na nějaké manévrování, proto první set zaslouženě vyhrál on. Ve druhém se oba drželi, ale na konci trošku klesla Djokovičova úroveň, což Rafovi hodně pomohlo dostat se do správného tempa. Hrál dobře, ale na konci utkání měl i štěstí, protože kdyby se hrál pátý set, nemuselo by to dopadnout dobře. Když ke mně pak přišel, říkal mi, že je hodně vyčerpaný a bylo to na něm hodně vidět," komentoval utkání strýc a trenér světové jedničky Toni Nadal.

"Rafovi patří velká gratulace, byl dnes dobrý v klíčových momentech, proto vyhrál. Prohra mě mrzí, ale život jde dál, není to poprvé a ani naposledy, co jsem prohrál," řekl na pozápasové konferenci Srb.

"Bylo to poměrně zvláštní utkání, ve kterém ale Rafa zaslouženě vyhrál, protože byl od druhého setu lepší. Novak měl solidní start, ale nepodařilo se mu udržet takovou úroveň po dobu celého zápasu. Rafael byl lepší a lepší, hrál rychleji a lépe zvládal ty těžké momenty. Ve čtvrté sadě se Novak trošku zvedal, ale ta nejistota tam pořád byla. Prohrát grandslamové finále je těžké, ale je to sport," hodnotil zápas trenér srbského tenisty Marian Vajda.

- FRENCH OPEN 2014 muži-
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
nedělní výsledky (08. 06. 2014)
• Dvouhra - finále•

Nadal (1-Šp.) - Djokovič (2-Srb.) 3-6, 7-5, 6-2, 6-4
esa: 3-8
dvojchyby: 3-2
vítězné údery: 34-36
nevynucené chyby: 26-35
čas: 3 hodiny a 32 minut

Komentáře

178
Přidat komentář
Fandina
Také gratuluji Rafovi k výhře. Dokázal, že je prostě antukový král. Tentokrát jsem přála Nolemu, ale Rafa byl prostě lepší. Gratulace.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě poznámka ke kalendáři atp, opravdu nechápu, proč mezi RG nemohou být alespoň tři týdny, ani ne tak kvůli únavě těch, co hrají na antuce maximum zápasů, ale kvůli možnosti alespoň trochu vychutnat úspěch a přitom mít šanci dobře se připravit na Wimbl. Pro Rafu a Noleho je to dost vražedný, Rafa si nemůže užít svoje tituly, už ve středu nebo ve čtvrtek následujícího týdne musí hrát, pokud se chce na trávě rozehrát nebo se na to může vykašlat a riskovat, že to ve Wimblu špatně dopadne. To prostě není spravedlivý ani to nemá logiku, myslím, že ATP by nic neudělalo, kdyby ten týden navíc přidala..
Reagovat
Rafaeoli25
*mezi RG a Wimblem
Reagovat
smazaný uživatel
buduci rok sa to o tyzden posunie, pricom pribudnu turnaje na trave...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to mi uniklo, výborná zpráva :)
Reagovat
r.Fever
Tak tak, myslím, že sa tam pridá Stuttgart ako 250ka a Halle s Queens Clubom budú 500vky.
Reagovat
martinek37
Gratuluji Rafovi k dalšímu titulu z RG. Nole mu to však hodně ulehčil. Hlavně ve třetím a čtvrtém setu. Přitom za stavu 4:4 ve čtvrtém jsem čekal, že se půjde do pěti. Jinak hra dost průměrná, Nole měl světlé momenty, ale občas byl doslova tragický. Rafa zahrál svůj standard a to mu tentokrát stačilo. Snad to Nolemu vyjde ve W, už na další GS titul čeká dost dlouho.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
dadaft
porazit Rafu na RG je zkrátka možné, ale děje se to výjimečně, zhruba jednou za deset let.

když o tom celém přemýšlím - prostě zase chybí Del Potro.
třeba nejlepší loňské zápasy mužů co jsem viděl bylo finále IW Nadal - JMDP a semifinále W Djokovič - JMDP.

bez Juana to stojí za prd.
Reagovat
Rafaeoli25
V tom s tebou souhlasím, zápasy s ním mají říz, je to škoda, bohužel on si ty zápěstí ničí sám brutální silou jakou dává do úderů, na druhou stranu kdyby tak nehrál, asi by tak úspěšný nebyl, dělový fh je pro jeho hru zásadní a hlavně jím dokáže konkurovat nejlepším..
Reagovat
martinek37
To mi povídej. Už se nemůžu dočkat, až se vrátí. Ale je bohužel fakt, že jeho styl hry ke zraněním dost nahrává. Uvidíme, jestli hru třeba nepřizpůsobí tak, aby zápěstí tolik neničil. Myslím ale, že bez dělového FH těžko může konkurovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Právě, ten dělovej fh z něj dělá šampiona, bez něj je to bída, protože nemá krom servisu jinak moc co nabídnout, bohužel, takže on takhle prostě pálit musí a počítat tak s tím, že to zápěstí jednou za čas nevydrží..
Reagovat
martinek37
Jj, souhlas. Blbý je, že už odrovnal obě, o to bude náchylnější k dalším komplikacím. Jsem zvědavý, v jaké formě se vrátí a hlavně kdy. Pořád doufám, že UO hrát bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pochopitelne ze bez Juana to stoji za starou backoru...
... Bez Juana je ATP, jak kniha bez textu... muzes prolistovat, a to je tak vsechno ;D)
trochu sranduji...ale

Mel jsem nejak rozepsanych...par postrehu o konkretnich hracich a ATP, ale rikam si... Vlku neblbni jeste dostanes prez drzku... ono ten tzv malomestacky cesky system neni s nekteryma vecma kompatibilni;))) Nemyslim to zle, proste jiny system...proste ziji v jinem, kde se veci resi jinak...

To smazani prispevku mne ovsem dohnalo k teto reflexi...

... to neustale pripominani, jak jsou tu lidi "nemocni a nenormalni", ze nefandi CR, ceskym hracum...atd. atd. Je videt, ze podle mne cesi zacinaji trpet dost drsne inferioritou (nevim jak se to rekne cesky, neco jako podrizenost, menecennost, ze jako jsme mali atd...)... chytaji se kazdeho "blbeho" atleta, jen aby nabrali sebevedomi...proste jinej system. (myslim to jako nejakou tendenci, ne vsechny pochopitelne)

V tom nasem systemu je uplny tendencni opak, a to arogantni nadrizenost, takova superiorita...: priklad...Radwanska (a neni sama) odhad 50% nadsenych fandu, 50% silenych hateru - jak by hrala i z Ruskou, budou fandit Rusce - musi ukazat prevahu... castecne je to vysledek toho, jak se sportovec namoci do politiky nebo nabozenstvi a protahne to sportem, v nasem systemu je proste po nem... nema sanci, nezapomina se, neodpousti... vubec... zapomente...krom toho sport je bran jak okrajovka, uz to je brano podradne a to je ten opacny problem proste... (v historii, jestli jde o individualni sportovce, prezil pouze Malysz, a castecne Kubica) Dva fenomeny...potvrzujici pravidlo Nedokazi si predstavit, zeby to tak fungovalo v ceskym systemu...proste nemozne...predstava, ze na TP bude proti ceskym hracum zaryte fandit 50% lidi...proste utopie...

Kdyz to tak shrnu...tak je to celkem srandovni;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takze jsem si odpustil napsat, kdo mne jeste chybi a proc... Juan urcite;)
Reagovat
Rafaeoli25
Já to mám zcela individuální, že jsem čech to opravdu neprožívám, záleží jen na sympatii k danému sportovci, mám rád Sáblíkovou, nemusim Berdycha, fandim Márii ač je ruska a tak bych moh pokračovat dál a dál, jakékoli nacionální vášně mě nikdy nebraly, bohužel spoustu lidí ano..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem psal o nejakych tendencich... mne oba systemy prijdou proste hloupe...
Ale mam asi pochopeni pro oba, proc vznikaji...ale zastancem toho rozhodne nejsem. Sportovci jak v Polsku ci Cechach jsou svym zpusobem "chudaci", nebot jeden narod se chce o ne oprit, a druhy to bere uz apriori jako neco podradneho...(urcite bude neco podobneho i v jinych zemich...ruzne jine systemy a styly chovani)

Chybi tomu nejaka rozumnost a vyvazenost...sport je sport, politika je politika, vlastenectvi je vlastenectvi...atd, atd. V tom nasem systemu to vypada asi tak...jak ten sportovec se zacne trochu etablovat, staci nazor nabozensky nebo politicky...je po nem...jenze nekdy to nemusi udelat ani sam sportovec (to je podle mne jeho blbost)...udelaji to za neho jeho fandove, a je take po nem, to ihned vygeneruje hatery rychlosti svetla;)

Proto prezil defacto akorat Malysz... tyhle tematy mijel, a mel stesti, ze skoky nejsou nejakym mainstreamem...fandove se etablovali z cisteho nadseni pro ten sport, a to mu pomohlo...treba takova fenomenalni plavkyne Otylia Jedrzejczak...podle mne v CR by ji fandili, brali pomalu jak "bohyni" toz tady v tom systemu...proste ne...chudak holka, udelala jen jednu chybu...a bylo po ni... Kubica udelal "chybu", ze se naboural a prezil...jeho fanaticcti fans, z toho udelali svatou modlu, a byl v hajzlu...ihned to vygenerovalo tisice a tisice hateru...nastesti mu pomohlo, ze toho nechal...drsny...
uplne tak drsny, jak opirat vlastenectvi o sport, nebot nic jineho ani nezbyva...chapu to jen jako vysledek historickych spolecenskych procesu...ale podporovat to pochopitelne neminim;)
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, no a polskejm sportovcům fakt nezávidim, já bych odtamtud musel emigrovat, lituju Radwanskou, udělala pár sexy fotek a hned jí za to spousta jejich náboženskejch pošuků odsoudila, já bych v jejich systému, defacto katolický diktatuře nechtěl a nemoh žít..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale je to zamotanejsi nez se zda...na prvni pohled...ano, tak se to tendencne prezentovalo v CR.
Kdyz jsem si o tom cetl na idnes, jen jsem se usmal...;)

Tady si za to fakt mohla Aga sama... nebot 2 rok zpatky prave tyhle diktatory zacla podporovat, a tzv. zacla moralizovat narod...no...za prve se nevyplatilo na samem pocatku, nebot ji hodne lidi poslalo do hajzlu...to se ani nedivim....a nevyplatilo se ani z jine stranky, kdyz si uvedomila chybu, a zacla postupovat jinak... takze hateri nejsou katolici, ale antikatolici... ja to nazyvam polsky paradox;D)))) Napis na pl forum, ze Aga hrala hezky, a skoda ze prohrala;))) to potom znamena, ze jse cernoprdelnik a fanaticky katolik, ktery je prolezly pretvarkou... drsny.

Jinak si tady delaji ty hvezdy, zpevaci, herci atd co chteji... pochopitelne pretvarka jede na full...ale tady se pomalu kazda foti nekde naha....jako vsude na svete...

Aga je pripad, kdy ji poslali do hajzlu prave Ti, co extremni katoliky nesnasi...to je drsna pravda...obecne mne je jedno, at se foti jak chce, ale take nesnasim, jak nekdo sportovni slavu vyuziva k tzv. moralizovani naroda...a vyuziva prave ten cirkevni system...

Strucne, tehle mne nikdy lito nebude...a fandit ji nebudu, ani kdyby mne platili, ale treba Janowicze urcite...to je fakt obet... treba Kubot udelal dobre, ze trenuje v CR...to ma pro polaky velkou hodnotu...a tak ho nechavaji bejt...dokonce je pro ne hrdina, ze ma rozum a sel tam, kde tenisu rozumi...;))) Jako je to sila... ;)))
Reagovat
Rafaeoli25
Díky za info a tím spíš můžu říct, že jsem fakt rád, že jsem se v Polsku nenarodil, nesnášim nesvobodu, dogmata a nacionalismus..
Reagovat
smazaný uživatel
System je jedna vec:) A lide druha...;) Jako vsude na svete...:)
Kazdy system generuje nejake ty chyby a problemy;) I ten cesky system... ono prislovi "koho chleba jis, toho pisen zpivej" je do polskeho systemu proste neprelozitelne (mentalne:) , uplne stejne jak z druhe strany... polske prislovi "nadeje je matka hloupych" proste se tezko do ceskeho systemu nejak vklada...;)

Je to proste sranda;)))
Reagovat
Frick
To neuhádnete, s kym prý začalo chodit Kvítko. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to vím, teda pokud se tomu dá věřit, ale je mi to úplně jedno. Je to její život a nám do toho opravdu nic není..
Reagovat
Frick
Kdyby to byla telenovela, tak řeknete, že proti týhle pí.čovině byla Esmeralda zlatá. :-)))
Reagovat
Rafaeoli25
Mě už u ní nemůže překvapit vůbec nic, vztahy s ní očividně cloumají jako s málokterym jinym profi sportovcem, nedokáže být ani chvíli sama, to je vypovídající a dost smutný, kdyby jí to aspoň pomáhalo a nabíjelo..
Reagovat
a.magerova
Prostě stará láska nerezaví a navíc mladé maso je mladé maso :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
S kým chodí?:D
Reagovat
Rafaeoli25
Mně to k smíchu nepřijde, ukazuje, že absolutně neví co chce, vždycky se na někoho upne, pak zjistí, že to neni ono a tak zase zpátky a nebudu se divit, když za půl roku bude zase s někým jiným. City s ní prostě cloumaj o sto šest a to je špatný, to k ničemu dobrýmu nepovede, je jasný, že sport u ní neni na prvnim místě nebo se na ní vztahy min.zásadně podepisují..
Reagovat
Roger_Federer
18-35-19...o necem to vypovida:)
Reagovat
a.magerova
A třeba to není pravda, uvidíme....
Škoda, že končí její spolupráce se Všetíčkem :-/
Reagovat
Fandina
A co je na tom špatného, že někdo má pořád někoho rád a vztahy. Bez vztahů není člověk, to každého posiluje. Přece když mám někoho rád, tak jsem v pohodě a mohu dělat i další věci. Petra měla vztah v úspěšném roce 2011, tak není důvod jí vytýkat, že ho má i nyní, když je na tom tenisově hůř než jindy.
Reagovat
Rafaeoli25
Jáproboha neříkám, že člověk nemá mít rád a být osamělý, když ale někdo nedokáže být sám ani pát tejdnů tak to nezlob se o něčem vypovídá, dokazuje tím, že není psychicky silná a neustále se potřebuje o někoho opírat, tak trochu Bartošová v tenise, co dodat..
Reagovat
Fandina
Petra není žádná labilka, asi jí moc nesleduješ. Málokdo umí tak otočit zápasy, jako ona. A že má někdo druhého rád je ke prospěchu věci, ne na obtíž, nic jiného jsem nepsala.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, Petra neni vůbec labilní, skoro každej zápas 6:2, 1:6, 6:3 apod., prohra s hráčkami jako Kumkhum, to je úplně normální :). Jinak já tvrdím, že její osobní život min.v posledních dvou letech její výkonnosti rozhodně neprospívá, to je ale věc názoru, ty s tím nesouhlasíš ok..
Reagovat
Fandina
Ano nesouhlasím, nemyslím si, že je Petra labilní, protože se tak až na výjimky na kurtu nechová. Kdyby byla labilní, tak by nikdy nedokázala vyhrát ty zápasy, které vyhrála a kdo vyhrál TM a Wimbledon, moc jich není. Jinak osobní život nikoho nehodnotím, nejsem s Petrou a jejími partnery a ani mi to nepřísluší. Jen vím, že když měla nejúspěšnější sezonu, vztah měla a proto to podle mě nemá negativní vliv na její výkony. Navíc se říká, že láska hory přenáší.
Reagovat
safi1313
S kým začala chodit? zase s Pavláskem?
Reagovat
seshitec
Hrozný jak se sesypal škoda rafa nepředvedl vůbec nic navic, jednoznačně byl k poražení, ale ty tristní chyby v klíčovch momentech jsou alarmující. Ukončit obě finále na RG doublefoulem je strašidelný a zároven smutný. Nejhorší je, že ho naučili ovládat psychiku při zápasu, ale to paradoxně jugošský mentalitě uskozuje....
Gratulace Rafoj
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě dvě poslední poznámky..první se týká Noleho a toho jestli a jak velkou legendou je. Pro mě je velkou legendou už teď, i kdyby nevyhrál ani jeden další turnaj, šest gs titulů plus sedm gs finále, skoro dvacet Masters titulů a dva tituly na TM, to jsou čísla, která hovoří za vše a už teď z něj dělají obrovskou legendu, tenistu, na kterého se nikdy nezapomene, proto jsou neurvalé poznámky vůči němu ubohé. Nadává snad někdo Edbergovi, Beckerovi nebo McEnroeovi? Ne, skoro všichni je uctívají a tak není důvod proč se takhle neklanět i Nolemu, když má stejná nebo i lepší čísla. A ty určitě v budoucnu posune a já myslím, že hodně, protože před sebou má ještě pět potenciálně velmi silných let, takže min.čtyři až pět grandslamů by měl získat, pak už snad nebude o jeho vyjímečnosti pochyb, samozřejmě je věcí názoru, zda-li bude pak řazen mezi absolutní top velikány, tedy Lavera, Rafu, Roga, Samprase a Borga, pro mě mezi ně určitě patřit bude, takže vážení respekt a ještě jednou respekt vůči němu! A teď z veselejšího soudku, myslím, že když se dnes řekne Král Paříže, tak už se spoustě Francouzů nevybaví nějaký jejich panovník z minulosti ani literární postava, ale jeden chlapík z Mallorcy, Španěl dobyl Paříž a je jejím králem, na věčné časy :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je velmi dobře a pravdivě napsané. Souhlasím:)). Nechápu proč, všichni hučí do Noleho, že nemá RG, když ani Becker ho nemá. A Rafa je King of Clay jednoznačně..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyhrál TM 3x, ne 2x.
Reagovat
Rafaeoli25
Pravda třikrát, omlouvám se za chybu..
Reagovat
Rafaeoli25
Co říct na závěr po druhym vrcholu sezony, asi tohle: tato sezona určitě není pro Rafu ideální, začala výborně, vše ale zvrátilo zranění v Austrálii, to byla velká rána, ze který jakoby se vylízával až do RG. Nicméně když srovnáme letošek třeba s pro něj nejvyjímečnější sezonou 2010, tak nijak smutnit nemusí, tehdy měl po FO zápasovou bilanci 38:4, letos to má 40:5, takže min.z hlediska výsledků je to opětně v pohodě, teď ještě vyhrát Wimbl nebo USO a bude z toho další parádní rok :)
Reagovat
r.Fever
Nuž, od roku 2010 vyhral Rafa mimo Roland Garros len raz, takže by v tomto určite mal pridať. Predsa len mať 2/3 grandslamov z jedného turnaja robí úžitok aj škodu. Ale gratulation za dnešok :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nepopírám, budu rád ještě za aspoň dva tři hardy a jednu trávu, uvidíme :). Já teď ale chtěl vypíchnout hlavně tu zápasovou bilanci, která je zatim prakticky stejná jako v r.10, takže i přes ty tři porážky na antuce může bejt celkově spokojenej po všech letošních peripetiích, 40:5-kdo to má :). Každopádně ale budu rád, když když ve Wimblu nebo na USO podá ještě lepší výkon než v Paříži, ve finále to vyhrál hlavně díky svý nezdolný psychice, ale tak to bylo i u Roga u řady titulů, jejich psychika je prostě úžasná a v tom Nole až na r.11 zaostává..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak díky moc za gratulaci, od tebe jí rád přijímám :)
Reagovat
r.Fever
Fuu no podľa mňa od neho očakávaš viac ako sám Toni ;) Za posledného 3,5 roka získal mimo RG jeden GS, ty očakávaš ďalšie 3-4. Ako nemožné to nie je, no skôr nepravdepodobné. Ja od Rafu (ako jeho nefanúšik) očakávam zaokrúhlenie titulov z RG na 10, myslím, že to by bolo symbolické.
Reagovat
r.Fever
A k tej bilancii, na to, akú kvázi zlú sezónu vraj Nadal doteraz prežíval, je bilancia 40-5 fakt snová :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem holt maximalista, ale jen v případě, že danou věc považuji za reálnou, je fakt, že to vidím ještě na tři, dva hardy a jedno RG nebo opačně, bylo by symbolický, kdyby to mezi Rafou a Rogem nakonec skončilo 17:17 :). Jinak je to opravdu kvazi špatná sezona, víc kvazi už být nemůže, osm výher z devíti zápasů to je přece perfektní vizitka, pokud je v tom navíc schovaný i zranění, který přímo ovlivnilo jednu z porážek. Ta kritika na jeho adresu byla fakt přehnaná a jsem jen rád, že gs titulem jí nejlepším způsobem umlčel :)
Reagovat
r.Fever
... vynikajúca správa :

Okrem toho že tradične pôjde Queens Club na Eurosporte, kompletne celý turnaj v Halle od prvej zajtrajšej loptičky vysiela Slovak Sport.
Reagovat
Mayo
síce slovak sport nemám ale tak na nete pozriem vysielanie...a Queens na Euro je tutovka...skvelé teda
Reagovat
dappe
Před turnajem jsem si byl skoro jistý tím, že letos už to Nadal nevyhraje, ale... První týden měl v podstatě jen na rozehraní a první těžší soupeř přišel až ve čtvrtfinále a asi to opravdu byla největší šance ho porazit, především vzhledem k podmínkám na kurtu, ale Ferrer totálně vyhořel. V semifinále a finále ukázal, že je pořád na antuce nejlepší, i když už to samozřejmě není úplně to, co to bývalo, pořád to ale celkem v klidu stačí, uvidíme co příští rok. Minimálně jednou to tam ještě asi vyhraje.
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, myslim, že do budoucna a zdá se, že už to tak asi i je, bude jeho elitnějšim povrchem hard, RG a antuku obecně dává s většími a většími potížemi, naopak hard mu díky větší útočnosti oproti minulosti začíná vyhovovat víc a víc jak ukázalo loňský léto, takže se klidně může stát, že vyhraje RG už jen jednou, naopak USO třeba ještě dvakrát (nebo USO/AO)..
Reagovat
dappe
Tak to samozřejmě bude muset ještě potvrdit na kurtu, ono i hrát hodně agresivně je náročné, loni měl opravdu velkou výhodu díky té pauze. Ale vyhrát toho ještě může poměrně dost, ale také to mohl být dnes jeho poslední gs titul, tohle je těžký. Vezmi si Federera a jeho skvělý turnaj na AO 2010 a 16.titul, v tu chvíli byla "dvacítka" skoro samozřejmostí. Každopádně tady prostě chybějí nějací hráči a je hodně pravděpodobné, že ještě něco povyhrává. Když to tak vidím, tak i Federer, pokud zůstane zdravý, bude mít velkou šanci něco vyhrát.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tehdy po AO se o Rogerově možný dvacítce mluvilo hlavně proto, že krom jeho tehdy výborný formy to vypadalo, že s Rafou je amen a současně se zdálo, že Nole ustrnul a nebude drtivou konkurencí, navíc se zranil DelPo, takže to vypadalo, ž e Rog má před sebou volnou dálnici k dalším titulům. Jenže Rafa se dal dohromady, Nole vyspěl a najednou bylo zase všechno jinak. Je těžký cokoli napevno předpovídat, těch zvratů bylo za posledních šest let fakt dost, hodně záleží na Rafově zdraví, to když bude sloužit, může klidně tři čtyři gs ještě vyhrát, možná i víc. Možná ale už ani jeden jak říkáš, třeba Nolda chytne formu z r.11 a bude zase všechno drtit, to teorve uvidíme, už teď ve Wimblu a pak na USO..
Reagovat
Frick
Byť pozornost českých fandů ženského tenisu se bude upínat tento týden hlavně k Birminghamu, tak nejen tam se budou dít zajímavé věci. Po zranění v Trnavě se na kurty vrací Denisa Allertová, jenž bude hrát pětadvacítku v Budapešti. Že by se pokusila nabrat v létě nějaké bodíky a podívat se do kvaldy USO?
Reagovat
tommr
a co hrajou tento týden Siniaková, Smitková a Krejčíková?
Reagovat
smazaný uživatel
Katka předevčírem napsala na FB: "Dnes jsem prohrála, ale byly to 2 dobrý týdny, zítra jedu do Stuttgartu na zápas německé ligy..."

Už jsem ti říkal, abys sledoval její FB (viz odkaz). Ale je to marný, je to marný, je to marný... :D
https://www.facebook.com/pages/Siniakova-Katerina/496895680342038
Reagovat
tommr
no nevím jestli německá liga je zrovna to co ted Katka potřebuje. Po sportovní stránce jí to nic nedá ...
Reagovat
Marduch
Gratulace Rafovi, na RG se dokázal připravit lépe než Nole, podle mě hlavně po fyzické stránce. Z tohoto pohledu doslova dokonalý výkon.
Rafa je nejspíš jediný, kdo zvládne po celý zápas odehrát každou výměnu a většinu úderů s maximálním, nebo téměř maximálním úsilím bez nějakého většího poklesu razance a přesnosti úderů, včetně těch jeho pověstných obranných kopců. Ať už hraje proti Lajovičovi, Gineprimu nebo Meyerovi. On prostě trénuje na závěrený kola, a tam to také podle toho vypadá!!
Rafovi je možné na antuce čelit, jen pokud se mu v tomhle soupeř vyrovná. Andy ani náhodou, Ferrer to vydržel set, pak to zabalil. Nole, stejně jako na USO, set a kousek, ale na rozdíl od Ferrera se i přes vyčerpání rval dál, ale jeho pohyb a údery už neměly dost často potřebnou kvalitu. Takže bylo stále těžší a těžší dělat body přes delší výměny. Logicky se objevila netrpělivost a tedy další chyby.

Od toho třetího setu mi přišlo až komické, ale pro tento duel příznačné, jak Nole prostě nebyl schopen zabít skoro žádný z těch z velké výšky dopadajících a vysoko odskakujících míčků zahraných do hluboké defenzivy zatlačeným Rafou.
Mám obavu, že Nole na RG Rafu zkrátka nikdy nepřetlačí.
Reagovat
Rafaeoli25
Nesouhlas, loni Nole dokázal zahrát zcela vyrovnanej zápas i v pátym setu a rozhodly detaily, loni ale vypadal výborně kondičně, takže ani po pěti hodinách nevypadal unaveně, dnes už ve třetím setu, přitom vedro bylo loni při tom sf ještě větší a hráli už od jedný na nejostřejšim slunci. Letos prostě nebyl Nole dokonale kondičně připraven, otázka samozřejmě je, jestli neměl nějakou lehčí virózu, každopádně takhle unavený ještě na RG nikdy nebyl, totéž by se ale dalo říct o Rafovi, ani jeden nebyl ve své kůži..
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinej hráč top 10, se kterým má Berďa aktivní bilanci je Murray - 6:4
Reagovat
Cico93
Noo Tomáš nanho vie ale na GS by ho neporazíl
Reagovat
tommr
Tomáš má aktivní bilanci i s Gulbisem. I tak je to ale málo ... :)
Reagovat
darek.vrana
Pokud vim, tak v Paříži ho rozdrtil.
Reagovat
r.Fever
Ak Berdych vyhrá ešte niekedy grandslam (nepravdepodobné), ukončí kariéru so skvelým pocitom a nebudú ho takéto bilancie vôbec trápiť :)

A myslím, že ho vôbec netrápia ani teraz, kedže už 4 roky je konštantný hráč svetovej desiatky, dobre si uvedomuje, že na najlepších zrejme nemal a nikdy mať nebude. Dokáže ich poraziť, raz, dvakrát, ale nie 10-krát a toto všetko vie.
Reagovat
tommr
to platí pro Nadala, Djokovice a Federera. S ostatníma hráčema z první desítky by ale Tomáš měl mít přinejmenším vyrovnanou bilanci. To, že jí nemá jen ukazuje, že titulu z GS se už asi nikdy nedočká ...
Reagovat
smazaný uživatel
jasne to ma logiku - tommr logiku :) toz uvidime tommriku ;)
Reagovat
jackiec
zas ten plešatějící šulin hryže do poháru, kéž by si je vylámal!
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, on má zdravý a silný zuby a je to prostě jeho značka, z mýho pohledu skvělá, asi každej by chtěl mít tak dokonalej chrup jako on :). Jinak plešatí spousta chlapů, takže tuhle narážku moc nechápu, každej holt nemá štěstí na trvale bujnou kštici..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, opět nezklamal...

Nebylo to nejhezčí finále, ostatně to asi není žádný zápas na antuce. Hodně si Vás stěžuje, že to byl průměr. No, bylo tam více chyb, ale co se herního stylu týče, tak takhle se prostě na antuce hraje. Jasně, Nadalovi "kopce" nejsou nic krásnýho a elegantního, ale soupeř s tím má problémy a vrací slabší míč, který Nadal většinou trestá.

Já sám moc antuce neholduju, ani při vlastní hře, míčky prostě skáčou moc vysoko, ale jako správný fanoušek Nadala, obdivuji tu dominanci, s kterou Nadal drtí už skoro desetiletí celou ATP. Mimochodem, na antuce se hraje celá tenisová historie, takže nechápu názory, že kdyby FO nebyla antuka, Nadal by nevyhrával.. Asi ne, ale to by se tenis už nemohl jmenovat tenis s GS bez antuky...

Na trávě se z těch větších turnajů, hraje snad jen 3x, a přesto je Wimbledon nejslavnější turnaj :D

Doufám, že se Rafa dá do pořádku, aby si vylepšil loňské výsledky a nabral nějaké body, před obhajováním celé betonové části sezony v USA a Kanadě se těch 2000 bodů(teoretických) bude hodit :D

Jsi pánes RAFO, příští rok 10, pak už to můžeš Srbovi nechat... :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po tomhle víkendu mám jen poloviční radost. Asi jako většina fanoušků jsem se těšila na obrovskou bitvu o trůn světové jedničky a zápis do historických rekordů, a nakonec se mi zase očekávání nevyplnilo a tohle finále s přehledem předčila včera Maruš se Simonou, to byla teprv řežba a ještě že to tak dopadlo! :) O to víc jsem doufala, že Nole napodobí svoji kámošku Mášu a má největší šanci Rafu porazit a po prvním setu jsem tomu i věřila. Jenže se zdá, že když Nadal pustí první set, rozběsní se v něm ten pověstný býk, co začne nemilosrdně trestat. Nikdo jinej v dějinách snad není schopnej se do toho neskutečným způsobem zahryznout a psychicky rozložit soupeře. Noleho mi bylo hrozně líto a bylo to hodně vidět, jak byl zdeptanej, jenže si za ty chyby může v podstatě sám. Těžko říct, proč nedokázal pořádně zabojovat, je fakt, že proti Gulbisovi mi chvílema přišel na omdlení nebo jakoby měl úpal, no a tou dvojchybou to symbolicky zabil už podruhý, velká škoda Nole, podle mě sis to zasloužil, ale řekla bych, že tě ve finiši zradilo zdraví a nebyl jsi úplně fit, vždyť tam sebou málem švihnul, ale co, asi se nebude chtít vymlouvat, budu mu přát, aby to vyhrál příští rok, akorát že to přání v proslovu vítěze, že to jednou určitě vyhraje znělo jako jednou až budu v tenisovým důchodu :D Opravdu mi to přijde škoda, Novak se teď musí cítit podobně jako Roger před pár lety, když se snažil dobýt nemožné. Každopádně gratulace Bejkovi, i v takovýhle sezoně to urve, to jsem přiznám se nečekala, jenom jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál a jestli vůbec bude Rafa hrát v Halle, to mě samozřejmě zajímá jakožto fanynku Rogera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděla jen kousek a jsem teda ráda, že nejsem odpůrce WTA jako někteří a užila jsem si včera skvělou ženskou bitvu. To jen ukazuje, že ženský dokážou sehrát leckdy mnohem lepší podívanou než mužští borci :D Teď nám jede Queens, Halle, Birmingham, tak se máme, doufám, na co těšit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, neradno podceňovat ženy :) Fakt to bylo lepší než dneska až na ty tuny dvojchyb, já ale ty diváky nechápu, celou dobu skandujou Djokovičovo jméno a tlačej ho a pak jim mohl poděkovat za fatální konec zápasu paradoxně stejnej jako před dvěma lety, prostě trapný Frantíci no :( Rafa si tak zřejmě zajistil doživotní předávání své trofeje budoucím šampionům a pochybuju, že ho někdo v tomhle předčí :) Na travičku bych se těšila víc, kdybych se mohla v klidu dívat u televize, jenže momentálně nemám nic než ČT sport, kde se v pátek opět vyznamenali a připravili o druhý semifinále, i když nakonec nebylo o co stát, to musely být jatka :D Hlavně že musim furt koukat na reklamu s Rosolem, myslim, že nálepku Nadalobijec má právo nosit jen a pouze Soderling :D Já už radši nebudu očekávat nic velkýho, překvapení přijdou sama v nečekaných chvílích :)
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne vysledky RG 2014;)
Vysledkova listina

1. jacekjost - 1640 (127)
2. Tito1 - 1544 (131)
3. ondra3177 - 1512 (122)
4. gigin - 1464 (129)
5. BooOooO - 1440 (119)
6. MarcelP. - 1400 (121)
7. paddy_cz - 1392 (115)
8. DavorTP - 1344 (119)
9. MuriLagoon - 1344 (108)
10. biglou1 - 1336 (116)
11. spaniel - 1320 (102)
12. Wecqy - 1288 (108)
13. ghost - 1288 (103)
14. belasis - 1264 (111)
15. Forehand - 1264 (110)
16. Jam - 1264 (103)
17. jorqe - 1224 (114)
18. kacenka30 - 1144 (115)
19. Hayde - 1136 (108)
20. haitik - 1104 (66)
21. Vlk-v-Zime - 1096 (115)
22. Tornes - 1080 (87)
23. kufi - 760 (103)
24. janekda - 536 (66)
Reagovat
smazaný uživatel
Ceny a oslavujem;)

1/Vitez II. ligy s omezenim na top 5
JacekJost - 1640b.

2/ Cena Krale WTA RG 2014
JacekJost - 1.plac ze vsech

3/ Pohar pro krale jednotlivych dnu
Tito - 9 dnu na 1.miste

4/ Trofej pro ucinneho hrace
Spaniel - 11.misto s 15 hraci

5/ Cena zlateho kliku (nej. tiper)
JacekJost

6/ Misa pro nejlepsiho novacka
DavorTP

7/ Trofej ZZP (zlaty zavreny padak - tedy nejdrsnejsi risker)
Hayde

8/ Cena platinove brambory
Gigin - 4.misto

9/ Trofej bronzoveho tenisaku
ondra3177 - 3.misto

10/ Trofej stribrne site
Tito - 2.misto

11/ Cena Lady
kacenka30 - 18.misto nejvyssi plac damy;)

12/ Trofej Anantgradniho tymu
Janekda - to nepotrebuje komentar;)

13/ Trofej zlate sukne WTA pro presny tip na vitezku turnaje
Haitik, Tornes, Kacenka30, Spaniel, MuriLagoon, BooOooO, ondra3177, JacekJost

14/ Cena zelezne tenisove vahy
Tito, Forehand - nejmensi pohyby v pozicich

15/ Trofej Zlate Vlci Tlapy - to je ta nej..to je jas:)
jorqe - zavrel jsem oci, zaroloval koleckem sem tam, klikl a proste vysle JORQE... a vo tom to obcas taky je...;) A take mne dosla uz invence;)

Nase liga se stala jednou z nej ve WTA, kdy 11 nasich hracu bylo v celkove top50,
z toho jacekJost vyhral celkove.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze jeste jednou vsem diky. Bylo to super, a pred Wimbledonem liga pokracuje s vylepsenim, zvedame latku jeste vys;)
Takze bez top 10.

A ted uz valim slavit, ze zacla uz trava;D)
Reagovat
gigin
Bez top 10? Bez Gulbisa nehraju.
Reagovat
smazaný uživatel
Dííííky!!:) jsem poctěn!
Reagovat
smazaný uživatel
Bud rad... aspon nebudes smutny, jak ho vyvali v 2.kole na trave Kubot ;D) Jeste nam s Titem budes dekovat za takove pravidlo...
Ted se raduj s platinove brambory;)
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
gigin
:DDD Ok, těším sa! Už přelévám švestky do petek, ať si možu na Wimblíku s Lotyšem vážně poklábosit. Chcu mu promluvit do duše a to bych střízlivý asi nedal :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ho nevystras, aby byl schopen jeste vubec pak hrat;)
Reagovat
gigin
http://31.media.tumblr.com/39e0442c06cc799e1fe78b35666ac44b/tumblr_n6tof4iR3d1qcedevo2_250.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Jednu zlamanou mne pak privez ;D)))
Reagovat
tito
Vlk > skvělé zhodnocení :-)
Ještě jsi zapomněl na Cenu pro nejlepšího organizátora ale tu si pochopitelně nemůžeš dát sám, to musíme my. Tvé průběžné analýzy prokládané vtipnými komentáři dodávaly hard core lize potřebnou šťávu. Už se těším na Wimbledon, kde jdeme s rizikem ještě o level výše. Vamos!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Takova cena se proste neudeluje;)
Krom toho bylo tam par chyb...o kterych je treba pomyslet...;)

Jestli jde o system, doufam, ze be Top10 to prinese jeste vetsi dramaticnost, ale to uz prinasi sam povrch jako trava...;)
Reagovat
Frick
je ve finále Wimbledonu nevidět. Ale Djoker po dvou neúspěších už asi ten GS chtít bude.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak pro koho, já je uvidim rád :). Ale rád uvidim příp.i Rafu s Andym nebo Rogerem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejradši bych viděl Rafu s Rogerem. Je to asi jediný povrch, kde by mohli sehrát vyrovnanou bitvu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Smekám před oběma finalisty. Ano nevynucených chyb mohlo být méně. Ale, když před vámi stojí Nadal(Djokovič) tak musíte riskovat. Já dnes nebyl schopen v tom počasí téměř ničeho i proto smekám před výkonem obou hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rafovi věřil jeto můj nejoblíbenější tanista Djoko je druhý. Viděl jsem ten zápas fandil jsem jako blázen a myslím že to Rafa vyhrál zaslouženě.
Reagovat
lars
Joker se chvastal , ze vi, co ma hrat na Nadala :))
a vysledek je , ze Nadal nandal Jokerovi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnesek potvrdil dve veci. Ze Novak proziva hlubokou mentalni krizi ve finale gs turnaju a ze francouzsti fanousci jsou burani...
Reagovat
Rafaeoli25
No oni američtí fanoušci nejsou o moc lepší..
Reagovat
Hypertac
Vamos, opet je to tam. Diky!
Reagovat
gigin
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10409112_1483987828505296_2833995560300677005_n.jpg
Reagovat
Cico93
Bohuš:)))
Reagovat
Madrileno
Vamos Rafa, jsi nejlepsi. Diky, ze porad vyhravas a delas radost svym fans jako jsem ja:-) Jeste 4 GS a klidne jen na Roland Garros
Reagovat
Hypertac
Souhlas. Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi k 9. titulu na RG! Jak řekla Masha: Nikdo se nenarodil jako specialista na antuku, kromě Nadala. :D Gratulace i Novakovi k účasti ve finále! Věřím tomu, že jednou RG vyhraje. Dneska mi ho bylo líto (hlavně kvůli tomu závěru), ale smutný být určitě nemusí. V brzké budoucnosti ho totiž čeká jedna příjemná událost, která je mnohem důležitější než tenisové trofeje (Jeleně to s bříškem moc sluší)... :)

Co se týče samotného zápasu, tak to byl z mého pohledu dobrý tenis, ale zároveň tak trochu cítím, že to mohlo být ještě o dost lepší. Nakonec asi rozhodly nevyužité šance na straně Novaka... No a hlavně ten závěr byl takový divný. Vždycky je zvláštní, když takový zápas skončí dvojchybou a musím říct, že diváci se k Novakovi před tím druhým servisem (po nepovedeném nadhozu) zachovali opravdu špatně. Pak mu to asi chtěli vynahradit dlouhým aplausem při vyhlášení, ale to už je bohužel pozdě...

Ale na druhou stranu jsem rád, že tentokrát zanechalo lepší dojem ženské finále... :)
Reagovat
Cico93
kus nižšie som ti dačo nechal:)
Reagovat
Cico93
Masha and Rafa
obaja mi vyšli takže RG 2014
1*
Reagovat
smazaný uživatel
Na prvním místě gratulace Nadalovi k zisku jeho 9. titulu z RG, jímž přepsal historické tabulky (nejvíc titulů z jednoho GS turnaje mezi muži (mezi ženami drží prvenství Navrátilová ve Wimbledonu, kde vyhrála dvouhru taky 9x), nejvíc titulů z jednoho ATP turnaje (předčil Vilase na Buenos Aires), co se týče rekordu v počtu titulů z antukových turnajů, tak ještě zaostává za Vilasem o jeden titul).
K samotnému zápasu - je to neuvěřitelné, ale včerejší finále dámské dvouhry mělo větší šťávu než dnešní finále mužů. Zatímco Marfuša se se Simonou již od prvního gamu rvala, tak dnešní mužský boj o titul byl zpočátku opatrný, ani jeden hráč nepředváděl svůj 100 % výkon. V prvním setu byl aktivnější Djoker, v druhém setu však Nadal nabral na razanci, Djokovičovi během druhého setu odolával, ale v koncovce za stavu 5:6 podlehl a od té už se vezl.
Třetí set jsem bohužel neviděl, ale 6:2 svědčí o tom, kdo byl pánem kurtu. Ve čtvrtém setu už působil Nole odevzdaně a pasivně. Právě tyto dva faktory mu zabránily získat čtvrtý set. Nadal sice vyhrával, ale rozhodně nepůsobil suverénním dojmem.
RG holt zůstává nedobytnou tvrzí a Federer děkuje Bohu za Soderlinga, který mu v roce 2009 vyřadil Nadala. Čím dál víc se však bude muset bát o svůj rekord v počtu vyhraných GS.
Jednou však Nadalova nadvláda skončí a snad tehdy se Novak dočká...
V jedné věci mám o Nadala obavu - kvůli jeho úspěchům se může najít psychopat, který může fandit Federerovi, Djokovičovi ap., hlavní je to, že bude nenávidět Nadala k smrti a bude ho chtít odstranit. A tenisové dějiny atentát znají - na Selešovou v Hamburku roku 1993, kdy ji napadl fanoušek Grafové, jehož jméno bylo Parchse, ale nejsem si tím jist. A Federerovi roku 2012 v Šanghaji jeden Číňan vyhrožoval smrtí. Naštěstí zůstalo jen u slov.
S vámi všemi se na TP loučím, mějte se hezky a dál sledujte krásný sport, jakým je tenis. Sbohem...
Reagovat
Nola
snáď nejdeš končiť so sledovaním tenisu a fandením Nolemu... som frustrovaná podobne, smutná, ale to neznamená, že končím...
Reagovat
mihate
Verím, že Novak teraz pochopí, ako sa cíti Roger, keď mu Nadal zobral 3x ročný gramdslam. Tri roky po sebe vyhraval 3 grandslamy, len Nadal mu brat Pariž. Súhlasím aj s tým, že ženské finale bolo atraktívnejšie.A Nadala nezničí žiadny psychopat, ale on sám. Jeho rituály pri, zápase a spôsob hry ho k tomu predurčujú.
Reagovat
ptpc
Z tej poslednej vety až mrazí... A nemyslím to nadnesene...
Reagovat
smazaný uživatel
Těmi rituály jen ukazuje soupeři, kde on(soupeř) zrovna je, nebo za chvíli bude :D
Reagovat
mihate
Príspevok mentálne postihnutého človeka
Reagovat
Cico93
http://video.idnes.cz/?c=A140607_142041_tenis_bem&idVideo=V140608_155112_tv-zpravy_nav
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! Mashe to neskutečně slušelo! :) Tady jsou ještě fotky...
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/581819-obrazem-sarapovova-zapozovala-s-trofeji-z-roland-garros-a-bylo-na-co-koukat.html

Hodím to taky pod článek o Mashe, kam to patří... :)
Reagovat
smazaný uživatel
very nice ;-)
Reagovat
Nola
začínam pomaly veriť tomu, že trofej z FO je nedosažiteľná, po 2. sete som nejak tušila, že to nevyjde, hrozné výpadky, podobné ako na USO vlani, to je na psychologa, spackané 3 GS finále v rade, to sa len tak ľahko nevidí... možno sa niekedy v budúcnosti nájde nový Robin ... ktovie, bilancia v GS finále je hrozná, podobnú bilanciu má snáď iba Ivan Lendl a tomu sa nikdy nepodarilo vyhrať Wimbledon...
sláva víťazom, česť porazeným
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl má 8:12, Nole 6-7, Andy 2-5 :D
Reagovat
Nola
Nole je na tom lepšie ako Lendl a Andy, že by ma to utešilo sa povedať nedá... je možné, že nebudúce sa ešte viac priblíži k ich rekordom...
Reagovat
darek.vrana
Lendl 8-11, ne?
Reagovat
Rafaeoli25
Lendl 8:11, Rafa ho tímto RG překonal v počtu finálových účastí, teď jich má 20 a je druhý za Rogem (24)..
Reagovat
smazaný uživatel
Novák dneska prachbídnej, tolik gamů na servise prohraných ze stavu 30:0 to se jentak nevidí. Z Roland Garros se stal nejnudnější turnaj aspoň co se výsledku týká. Sláva Nadalovi a nečest za dnešek Djokovičovi. Věčná škoda Robina Soderlinga
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže i u Soderlinga to bylo "jen" jednou, v letech 10 a 11 už ho Rafa jasně vyklep..
Reagovat
smazaný uživatel
...asi jo
Reagovat
MartinPa
Tak a je po finále RG, finále proklamované jako souboj Titánů, ve kterém měly být fantastické výměny, boj o každý míček a blablabla. Bylo to tak fantastické, že jsem ve druhém setu na krátkou chvíli usnul a po probuzení sem myslel, že už finále asi skončilo a ukazují záznam z některého challengerového zápasu - nízká kvalita podání, úspěch přehodit balonek více jak 3x, styl bumbum síť, bumbum dvojchyba, bumbum aut, hodně hekání, atd.. Až pohled na titulek Nadal-Djokovič mě vrátil zpět do chmurné reality, že souboj "Titánů" pokračuje ... Zápas pochybné kvality jsem tedy vypnul a když už Paříž, tak přepnul na youtube na jízdu Nalbandiana z roku 2007.
Reagovat
Cico93
Aj tak je najväčši pan Robin Soderling:)))
Reagovat
Mayo
legenda
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se mohl uzavřít pomyslný kruh. V roce 2006 se právě tady na RG potkali Nadal s Djokerem poprvé a tehdy snad nikdo netušil, že jejich rivalita přežije všechny ostatní špičkové rivality. No, kdyby se Djokerovi povedlo sundat Nadala v "jeho" Paříži...

Každopádně, Djoker působil už v asi třetím finále s Nadalem v řadě stejným dojmem. Průměrný výkon, fyzické výpadky, neproměněné šance. Kdyby se za měsíc potkali ve Wimblasu (jako že budu opět z plných sil fandit Rogerovi) a vypadalo to stejně, grandslamová rivalita NAD-DJOK pro mě začíná pomalu ztrácet na zajímavosti. Je to sice kruté, ale Djoker s tím bude muset něco udělat, nebo bude pořád prohrávat.
Reagovat
Cico93
Inak RG uspešný aj z pohľadu sázok:)))
Maha 7,5
Rafa 2,5
Murray do semi 3,3

a Na Wimbledon bijem Noleho ten už musi dačo vyhrať, neni možne aby takto prehraval GS finale:(
Reagovat
Cico93
Masha:)
Reagovat
Rafaeoli25
Počkej počkej, Rafa musí ve Wimblu napravovat a nejlíp titulově, takže Nole musí ještě nějakou chvíli sečkat :)
Reagovat
Cico93
ešte pouvažujem:)
Reagovat
Rafaeoli25
Kdybych chtěl být zlý tak si vůči těm, kteří Rafu před letošním RG jasně odepisovali, vypomůžu slovy nesmrtelného Limonádového Joea: Měli by kleknout na svá špinavá kolena a nazvat se prašivými kojoty :D. Já ale zlý být nechci, jen cítim satisfakci, doufám, že před následujícím RG se už dotyční budou krotit, i kdyby prohrál všechny předchozí antuky třeba už v prvním kole, FO je prostě FO a tam vždycky zahraje jako král. Jsem moc rád, že mě má pevná víra opět nezklamala, jinak Forehande a Amputace, už se prosim vás zas a znova nebojte a věřte mu taky, na grandslamech v drtivý většině nezklame a na FO nikdy :)
Reagovat
Cico93
ale mal som strach v 4 ste jak sa tam zohynal a vyzeralo to na nejaky problemy se zady:(((
Reagovat
Cico93
sete
Reagovat
Faddova
jj, taky jsem se bála... haluz, že Nole vyměkl ;-) 5. set by podle mě nedal
Reagovat
Rafaeoli25
Několikrát se ve čtvrtym předklonil k zemi, ale neodvažuju se spekulovat, jestli za to mohla záda, fakt nevim, doufám, že ne, jinak co by se stalo v pátym těžko říct..
Reagovat
smazaný uživatel
:((( hroznej tenis se smutnym koncem....
Reagovat
Cico93
Nole citi aj veľku ťarchu za Borisa.
To je len môj názor.
Reagovat
Mayo
Boris sa môže predviesť teraz na Wimblase ako trávový špecialista :d
Reagovat
Cico93
To čo predvadzal Nole v roku 2011 a na zač. roka 2012
si hovorim, ten chlapik ma ale psychiku a jeto poriadny titan.

ale
Prave od toho zapasu s Nadalom na AO2012 to išlo neskutočne dole(myslim GS)
GS finale Nole v poslednych mesiacov absolutne nezvlada a nezvlada ich hlavou a US Open 2013 a RG 2014 to uplne potvrdili.
Reagovat
babolat.cz
dnes už to je jasné-Rafa nejlepší tenista všech dob!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No jeste mu toho dost chybi....
Reagovat
Mayo
Ja som spokojný so sezónou, FO mi stačí...ale ak by bolo aj niečo navyše, tak výborne...teším sa teraz na trávu
Reagovat
dadaft
http://sport.idnes.cz/nadal-vydrzi-hrat-nejvys-tri-sezony-rika-fyzioterapeut-novotny-pxh-/tenis.aspx?c=A090206_192753_tenis_rou
Reagovat
Rafaeoli25
Ňák se holt splet chlapec, zas tak dobře ho nezná jak vidno nebo ho jen podcenil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, opět nezklamal...

Nebylo to nejhezčí finále, ostatně to asi není žádný zápas na antuce. Hodně si Vás stěžuje, že to byl průměr. No, bylo tam více chyb, ale co se herního stylu týče, tak takhle se prostě na antuce hraje. Jasně, Nadalovi "kopce" nejsou nic krásnýho a elegantního, ale soupeř s tím má problémy a vrací slabší míč, který Nadal většinou trestá.

Já sám moc antuce neholduju, ani při vlastní hře, míčky prostě skáčou moc vysoko, ale jako správný fanoušek Nadala, obdivuji tu dominanci, s kterou Nadal drtí už skoro desetiletí celou ATP. Mimochodem, na antuce se hraje celá tenisová historie, takže nechápu názory, že kdyby FO nebyla antuka, Nadal by nevyhrával.. Asi ne, ale to by se tenis už nemohl jmenovat tenis s GS bez antuky...

Na trávě se z těch větších turnajů, hraje snad jen 3x, a přesto je Wimbledon nejslavnější turnaj :D

Doufám, že se Rafa dá do pořádku, aby si vylepšil loňské výsledky a nabral nějaké body, před obhajováním celé betonové části sezony v USA a Kanadě se těch 2000 bodů(teoretických) bude hodit :D

Jsi pánes RAFO, příští rok 10, pak už to můžeš Srbovi nechat... :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Sry, patřilo nahoru jako nové..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos Rím a predošlé 4zápasy sa dnes rozplinuli ako predpovede nedelného počasia..Grandslamy sú vždy o niečom inom, tú pridanú hodnotu vela tenistov proste psychicky nezvládne..Napriek tomu si myslím, že Nole tú trofej raz nad hlavu zdvihne..
Reagovat
Denis92
Ale len, ak mu niekto spravi sluzbu ako Soderling Fedexovi..
Reagovat
r.Fever
Po tom dnešku si dovolím oponovať, ale rád sa budem mýliť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby. On na to herně má, na Nadala má největší zbraně ze všech tenistů, jenom potřebuje získat zpátky mentální pohodu z roku 2011.Pokud ho neporazí Djokovič na French Open, tak už nikdo. Kdo si jako myslíš, že by ho mohl porazit?
Reagovat
Denis92
Ano, herne nanho ma. Takisto ako aj Federer ma herne na Nadala. Lenze Nadal nici tychto dvoch skvelych tenistov psychikou, ktoru ma Rafa jednoznacne najsilnejsiu zo vsetkych a ziskal prave vdaka nej vela GS.
Porazit ho moze "hocikto". Motyka raz za x rokov moze vystrelit, Nadal nebude mat svoj den a narazi na niekoho ako Soderling..ani vtedy by to nikto necakal.
Novak to uz nezvladol minuly rok ked sa o to sam pripravil v 5.sete a teraz tiez..neverim mu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi Djokovičem a Federerem na antuce je jeden zásadní rozdíl. Fedex má zásadní handicap v jednoručném BH, kterým se Nadal na tři sety na antuce prakticky porazit nedá, ty vysoké liftované míče poblíž baseline jsou pro jednoručák takřka fatální. Djoko umí z BH poslat parádní křižný úder, kterým může přemocí Nadala, dnes mu však tento úder vůbec nefungoval. Podle mě to bylo psychikou. Možná byl až příliš přemotivovaný, ale až jednou získá tu mentální pohodu, vyhraje.
Reagovat
Mayo
Tak ukázalo sa, že je rozdiel poraziť Nadala na antuke na 3 víťazné a na 2 ... 89-1 a 66-1 to je proste neuveriteľné
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik očekávané, nenadchlo asi nikoho (kromě ortodoxních fanouškú), ale tak už to bývá.
Reagovat
smazaný uživatel
4street MAM OTAZKU NEVIES JAK DJOKOVIC VE FIANLE PROTI RAFOVI? SEM NA ODOVZDAVANI TROFEJE
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už víme, který kretén na konci zakřičel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal získa aj v desiatej sezóne za sebou minimálne jeden GS ročne. Dnes to bolo dlho na vážkach, dlho to pripomínalo šachovú partiu, ale záver ukázal, že Nadal je na antuke silnejší, najsilnejší..

Nole dnes na vitazstvo mal, v druhom sete nebol horsím hráčom, stratil ho vsak a odvtedy tahal za kratsi koniec povrazu..Nadalova najhorsia antuková sezóna je zabudnutá, ziskal 9GS z 10možných, poráža tu už tri generácie tenistov, parížsky fenomén fenoménov..

A čo ďalej?..Tlak z Nadala už padol, vyhral, čo "musel", v Londýne, či v NY už može iba získať..
Reagovat
smazaný uživatel
4street MAM OTAZKU NEVIES JAK DJOKOVIC VE FIANLE PROTI RAFOVI? SEM NA ODOVZDAVANI TROFEJE
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt, komu Pariz fandila. Preci jen, nejvetsi hlas mel ten jeden fanousek ke konci. Doufam, ze se budou placat po zadech
Reagovat
Denis92
Nadal dnes nemusel predviest nijak vynimocny tenis aby mu to stacilo na celkom pohodlne vitazstvo. Kde je ten Djokovic z roku 2011 - takmer neporazitelny titan s ocelovou psychikou? Pravidelne sa zosypava vo velkych zapasoch na GS.. Tam nieco nie je v poriadku a pokial chce opat zacat vyhravat tak musi s tym nieco robit.
Reagovat
spaniel
Hodne nudne finale. Oba hrali daleko pod svoje moznosti, moc pěkných výměn nebylo. Vymeny o 0-3 úderech dominovaly zapasu.

Novak katastrofální od druheho setu. Prisel s nejakou taktikou a po prvnim ji asi zapomel. Ani nevim kolikrat nalil z BH rohu Nadalovi primo na FH a ten jen pohodlne zakončil po lajne. Snad 5x uplne nesmyslne slajzoval FH a pokaždé výměnu prohral. Na siti ze zacatku dobre, ale postupne horsi a horsi. Od tretiho setu zadna intenzita v úderech, sotva mu to létalo pres sit. No a ten závěr, dvouchyba, ktere příchod byl videt uz z vesmíru. Psychika uplne dole, co se to s nim děje? Kde je ten Djokovic, ktery odvracel MP Federerovi? Ktery řval a prekypoval testosteronem? Ktery si trhal triko? Dnes tam byla matoha. Doufam jen, ze to bylo zdravotními problemy a ne jeho psychickým rozpoložením. Za posledni 2 roky slabe vysledky a ve finale GS 6:7, to asi nikdo necekal v 2011.
Reagovat
r.Fever
Gratulka Nadalovi, fakt si to zaslúžil viac a právom získal ďalší GS :)

Zápas rozhodlo to, že Rafa mal pred zápasom čistejšiu hlavu ako Novak, bolo veľmi vidno tú ťažobu na Novakovi. Proste vedel, že musí, musí a keď to zrazu nešlo, prišla panika..
Naopak Nadal mal za sebou 8 titulov z RG a vedel, že tenisovému svetu musí ešte niečo dokazovať skôr na iných povrchoch ako na antuke, kde je fakt král králov.

Prekvapivo vyšiel tip aj Gilbertovi s Wilanderom, inak známi "odborníci" v tom, že sa skoro nikdy netrafia :) Obaja tipovali Nadala v 4 setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander tipoval v Game, Set and Mats Nadala v pěti setech.
Reagovat
r.Fever
Tí diváci to fakt robia Nolemu pri tom preberaní trofeje ešte ťažšie. Až ho je človeku ľúto..
Reagovat
r.Fever
Aha, tak sorry, moja chyba. Ja som sa riadil podľa komentátorov na E :)
Reagovat
smazaný uživatel
Copak se děje?
Reagovat
r.Fever
Skandovali jeho meno pri vyhlasovaní, celkom dlho, Novak neudržal slzy..
Reagovat
smazaný uživatel
Stadion byl na jeho straně, škoda, že toho nevyužil
Reagovat
Pe3k
Gratulka Nadalovi. Nadal ani nemusí nic hrát a jeho soupeři se porazí sami. Nadal láme antukové rekordy, Novak láme rekordy v prohraných grandslemových finále. Jestli bude Novak hrát ještě pár let, může ty finálové prohry vytáhnout do netušených výšin. Ted už má myslím 4 v řadě a celkově 7 a vzhledem k tomu, že se Nole nelepší naopak se neustále zhoršuje, tak vše nasvědčuje tomu, že těch proher může ještě dost přidat. Nadal jinak může atakovat i 20 gs, protože je na 3 vítězné současně zdaleka nejlepší. Uvidíme, každopádně giginovi hoši jsou namyšlené tlučhuby, kteří víc namluví než vyhrajou.
Reagovat
smazaný uživatel
From mental hero to mental zero. :-(
Reagovat
steve79
Nole odesel fyzicky. Bylo videt, ze takove pocasi mu nesvedci. nadal hral uzasne. nejlepsi vykon za nekolik mesicu.
Reagovat
Pe3k
Tak to jsi asi Nadala ještě moc krát neviděl. Nadal hrál stěží průměr, naštěstí to na Novaka bohatě stačí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi koukal na záznam proti Můrovi nebo nevim, ale Rafa hrál fakt průměr :D
Reagovat
UnrealTom
Djokovič se porazil sám bohužel
Reagovat
Bob
Neuvěřitelné. Gratuluji Rafovi. Nejsem jeho fanoušek, ale musím uznat, že je to opravdový King of Clay. Dál se raději vyjadřovat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
no konečně skončí antuka a nastupuje tráva a beton
Reagovat
Rafaeoli25
Děláš jakoby se na antuce hrálo půl roku, přitom jsou to jen dva měsíce :). Jinak já se na trávu a beton těšim taky, Rafovi věřim všude :)
Reagovat
Cico93
Rafaelko !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem nevidel hrat Noleho tak spatne. Nic tam nebylo. Absolutne nic. Rada hral standard ale to stacilo.

Ten fanousek Rafi, co pred koncem vyvedl Novaka ze soustredenosti, se muze poplacat po zadech.

Gratulace Rafovi.
Reagovat
Vojtaakk
Nejhorší Novakův výkon za poslední 4 roky... poslední gem: chyba, naivní náběh, chyba, dvojchyba! A jedem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist