Kraťas Radka Štěpánka: Korda mi dokáže rychle pomoct

18. 10. 2012, 10:09
Téma 3
Asi jste si všimli, že jsem před pár týdny vyměnil raketu. Už nehraju rámem Bosworth, ale headkou. Důvod je jednoduchý: vývoj šel dopředu a headka mi oproti předcházejícímu rámu dává něco navíc. Je to model, se kterým hraje Djokovič, ale vyladěný pro mě; o to se mi pořád stará Bosworth.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© Martin Sidorják)

Zatím mám dvacet rámů, bez smlouvy, ta je teprve v jednání. Nejdřív se chci vždycky ujistit, že mi raketa sedí, pak má smysl řešit smlouvu. Někteří to sice dělají naopak, hrají s raketou proto, že za to dostanou peníze, ale to je špatně. Když mi raketa sedne a budu jí věřit, vydělám víc peněz na kurtu než smlouvou.

Head je momentálně mezi raketami špička. Měl jsem na testování tři typy, taky dvě babolatky a jeden rám Donnay. Změna je vždycky ošemetná, řídil jsem se citem a pocitem ze hry, to je základ. Nová raketa má širší rám, mám s ní větší kontrolu a víc mi odpustí, když třeba špatně trefím míč. Jsou to nuance, které ale dělají velké rozdíly.

Taky jsem se vrátil ke spolupráci s Petrem Kordou. Už na Roland Garros jsme se domluvili, že po Wimbledonu znovu začneme. Dohoda zněla do konce září, ale než jsem odjel do Asie, dohodli jsme se až do konce roku. Byli jsme spolu deset let a vím, že mi dokáže během krátké doby pomoct. Trénovali jsme v Bradentonu před olympiádou, pak před US Open, na které jel Petr se mnou, a pak ještě týden před turnaji v Asii. Absolvujeme spolu i přípravu na novou sezonu a během ní si řekneme, co dál. Mimochodem přípravu chci trošku změnit, pojmout ji jinak; potřebuju nějaký nový impuls. Ale třeba mi ho dodá závěr roku. Moc se těším na finále Davis Cupu, bude to určitě svátek, celý národ s námi bude bojovat o salátovou mísu. Podle toho, kolik mám žádostí o lístky, bychom potřebovali hrát spíš na Letné :). A taky se s Leanderem (Paesem) těšíme na Masters, na začátku roku to byl náš cíl.

V říjnovém čísle Tennis Areny najdete:

Tennis Arena 10/2012 Ohlédnutí za US Open a exkluzivní fotografie Martina Sidorjáka
Odchod muže ve stínu; profil končícího bombarďáka Andyho Roddicka
• Téma: Trenérské osobnosti diskutují o juniorském tenise
• Hrajte nejen agresivně, ale i konzistentně, radí trenér Martin Fassati
• Kde hrát v zimě? Přehled hal v jednotlivých krajích ČR i na Slovensku

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie


pva, Tennis Arena

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
By me zajimalo, jakou upravou prochazi rakety, aby radkovi sedel ram vice...
Reagovat
smazaný uživatel
Hotová raketa se obvykle dovažuje. Pak lze upravit grip (velikost, hranatost a délku). Dají se upravit díry a dát jiné průchodky. Ale určitě má Bosworth ještě nějaké utajené technologie.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo ..head youtek ig jsou skvele rakety..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist