Krejčíková i Hradecká se na Tchaj-wanu přiblížily postupu z kvalifikace

28. 1. 2017, 21:28
Aktuality 8
WTA TAIPEI - Úspěšně dnes vstoupily do kvalifikace turnaje WTA v Taipei obě české tenisty. Barbora Krejčíková i Lucie Hradecká postoupily přes domácí soupeřky.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková po neúspěchu v kvalifikaci Australian Open zkouší štěstí na Tchaj-wanu, kde se bude v příštím týdnu konat podnik WTA International.

První kolo zvládla, když po boji udolala 6-4 6-7 7-5 domácí nasazenou dvojku Kai-Chen Chang. Krejčíková v rozhodujícím setu musela dvakrát dohánět manko brejku, podruhé dokonce za stavu 4-5.

O postup do hlavní soutěže, v níž si zahrála naposledy loni v září v Québeku, si zahraje s o rok starší Japonkou Miyuou Katovou.

Po Krejčíkové zvládla vstup do kvalifikace i Lucie Hradecká, jež se v singlu představila rovněž poprvé od nezdaru ve druhém kole kvalifikace v Melbourne.

Jednatřicetiletá Češka potvrdila roli favoritky proti Tchajwance Chin-Wei Chan, která v posledních dvou letech téměř nehrála. Hradecká sice v úvodu zápasu zápasu prohrávala 0-4, ale pak na bývalou 152. hráčku světa našla recept a vyhrála 7-5 6-2.

WTA INTERNATIONAL TAIPEI
los dvouhry

V závěrečném kole kvalifikace se Hradecká střetne v prvním vzájemném duelu s Britkou Tarou Mooreovou.

Bez ohledu na výsledky v kvalifikaci se turnaje na Tchaj-wanu zúčastní dvě Češky. Pátá nasazená Kateřina Siniaková se v 1. kole utká s Kazaškou Galinou Voskobojevovou, Lucie Šafářová startující na divokou kartu čeká na úspěšnou kvalifikantku. Nejvýše nasazenými jsou Ukrajinka Jelina Svitolinová a Australanka Samantha Stosurová.

• WTA INTERNATIONAL TAIPEI •
Tchaj-wan, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 01. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-4 6-7(3) 7-5
Hradecká (ČR) - Chin-Wei Chan (Tchaj-wan) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Frick
Bohužel, SF na 60k turnaji může stačit leda tak na nějaký 150. místo. Pokud se chce dostat výše, tak hráčky jako Jorovičová musí porážet a ne, že od nich schytá výprask.
Reagovat
George_Renel
Výsledek vypadá jako debakl, ale jestli jsi sledoval, tak hlavním problémem bylo neproměňování nespočtu BB, které měla skoro při každém podání soupeřky.
Reagovat
Frick
Nechtěl bych. Bál bych se, že by pro Šafi neskončil dobře.
Reagovat
tommr
Hradeckou, Krejčíkovou i všechny ostatní kvalifikantky by měla Lucka bez problémů porazit. Horší to asi bude ve druhým kole se Sevastovovou ...
Reagovat
Frick
Jenže proti Sevastový nebude mít českej komplex. Navíc se Nastťa hledá. Letos porazila jen Kučovou.
Reagovat
tommr
no já mám obavy aby se Sevastova nechytla právě na Lucce ...
Reagovat
Frick
Sevastová musí být obavy, aby se na ní Lucka nechytla.
Reagovat
Frick
Hele - zkrátka a dobře - Lucka mohla žehrat na to, že dostala na AO do R64 Serenu, ale NEMŮŽE žehrat na to, že dostane 33. hráčku, která od podzimu hraje tužku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist