Krejčíková je podle kouče před čtvrtfinále US Open v pořádku

7. 9. 2021, 00:13
Aktuality 38
Barbora Krejčíková by měla být po zdravotních komplikacích z konce osmifinále se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou na US Open v pořádku. Podle jejího kouče Aleše Kartuse se české hráčce motala hlava kvůli vyčerpání a chvilkové indispozici.
Profily hráčů
© Český olympijský tým

"Tak to u sportovců bývá. Někdo při nadměrném výkonu zvrací, což se třeba stávalo mně. Jí se spíš motá hlava. Takové vyčerpání se náhle objeví a rychle zase odezní," uvedl Kartus v New Yorku pro deník Sport a MF Dnes. Na otázku, jestli je Krejčíková v pořádku, přisvědčil.

Podle Kartuse se nasčítalo více věcí. Jednou byl pozdní začátek utkání až necelou hodinu před půlnocí. Další psychický tlak a únava, která se vzhledem k náročnému programu projevovala už dříve - na olympiádě v Tokiu i nedávno v Cincinnati. "Jak se může cítit na konci sezony, která je pro ni velmi náročná. Její baterie se vybíjejí. A vybíjejí se čím dál častěji, víc a víc," řekl trenér.

Vítězka Roland Garros Krejčíková si v utkání s Muguruzaovou vyžádala ošetření za stavu 5:6 ve druhé sadě. Už v tu chvíli si stěžovala, že se jí točí hlava. Set vyhrála v tie-breaku a z arény Arthura Ashe ji pomáhali lékař a fyzioterapeutka.

Kartus se o světovou osmičku bál. "Velmi. Hned, jak to bylo možné, jsem za ní běžel do místnosti kousek od centrkurtu. Asi hodinu ji dávali dohromady, než byla schopná dojít do šatny," řekl a dodal, že další vyšetření ale potřebná nebyla.

V pondělí, den před čtvrtfinále proti Bělorusce Aryně Sabalenkové, Krejčíková netrénovala, i když podle rozpisu organizátorů měla zamluvený kurt . "To musel být nějaký šotek. Určitě jsme to neplánovali. Bára musí odpočívat a sbírat síly na další utkání," řekl Kartus.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
TOPtennis
Když tak čtu ten článek - když bleje trenér...jestli to ona nechytla od něj smile
Reagovat
peggy
Krejcikova není špatná tenistka,ale je dobrá herečka.Rozhodit souperku je tento tah dobrý a Muguruzaova měla pravdu.smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Kdybys jí trošku znal, tak bys nemohl psát podobné blbosti.
Bára je ten poslední človíček, který by něco hrál a simuloval. Naopak, bohužel jde přes hranu a v momentech, kde by jiní vzdali, to rve dál a dál.
Ona nerada mluví o svých zraněních a zdrav. problémech a nerada si bere MTO.
Tady je asi ten problém - kdyby si MTO vzala o nějakou tu hru dříve a nenechávala to dojít až do naprostého extrému, tak by vše vyznělo úplně jinak.
Reagovat
Petr_Fisk
znala...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
peggy je trollsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samozřejmě, jen doufám, že se to nestane paní Hrdličkové, protože není dobrá herečkasmile
Reagovat
majkl005
zajímavej postřeh...Barča už je v pavouku jediná GS šampiónka :D to je prostě mazec co ta holka letos dokázala...
Reagovat
Drzymalski
Ať je to jak chce, moc sympatií Barbora za šachy s Mugu v tenisovém světě nesklidila. Její tenis je famózní, některé projevy na kurtu ovšem na úrovni odborářského turnaje.
Reagovat
vinva2
Kdo zažil, že ho odnášeli z kurtu, nebo z hřiště v bezvědomí ví (viz. poslední ME v kopané)co si Bára prožila a jak je tenká ta hranice mezi životem a věčností, Slečno Báro smékám před Vámi a držím Vám pěsti do další hry. "Zdar a sílu" Fanda jeden z Brna
Reagovat
aape
Já taky spíš oceňuji, že to nevzdala a zkusila v rámci možností výborně rozehraný zápas dotáhnout..smile
Je jasné, že španělce se to nelíbilo, při troše štěstí mohla být ve čtvrtfinále i přes prakticky prohraný zápas smile
Reagovat
peggy
Asi jse toho moc nezažil,pamatuji,když Rafael Nadal hrál v bolestech se zánětem slepého střeva zápas v Basileji a musel okamžitě podstoupit operaci.Je jen na tom to,že druhý den nebyl fit jako Krejcikova neumí hrát vše pouze tenis???smile
Reagovat
blixa
Jasně. Snad příště na kurtu bídně zemře, pak jí to možná někdo uvěří. Kromě tebe, samozřejmě ...
Reagovat
majkl005
ale nezapomeň, že to bude chtít odbornou komisi...aby se vědělo, zda ta smrt je opodstatněná či nikoliv ;) protože kdyby nebyla, tak žádné MTO! :D :D
Reagovat
lvicek
No bylo jasne receno "viditelna pricina" - takze v pripade infarktu jedine rovnou otevrit hrudnik na kurtu a nechat proverit supervisorem ;).
Reagovat
vojta91
Netáhne to náhodou s Tsitsipasem?
Reagovat
majkl005
jako, že si dávají dostaveníčka na WC či co? smilesmilesmile
Reagovat
vojta91
V Paříži se oba skoro prozáchodovali k titulu.
Teď to Tsitsimu nevyšlo ale Bára zatim jede dobre.

Ono není na škodu udělat bobek, mrknout na live sázky, na něco políčit a napsat taťuldovi/ trenérovi.
Reagovat
majkl005
hele, není nad to, když položíš řádnej kabel...to se pak hraje jedna báseň, co si budem smilesmile
Reagovat
George_Renel
v odemklém Premimu i DNES:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/krejcikova-muguruzaova-hadka-us-open.A210906_203708_tenis_ald&h=161BC0C48BD735C37DEE959FC69CB0F6
Reagovat
Nenela
Dik
Reagovat
cabuna
Děkuji smile Prosím mohla bych poprosit o odemknutí článku bum bum Kája ?
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/karolina-pliskova-us-open-new-york-zbran-podani.A210905_211104_tenis_ten&h=8E256222A045E72280A26B54A29D22A6
Reagovat
cabuna
Děkuji
Reagovat
Mantra
To být taková sportovní politika, jen oni vědí jak na tom je skutečně. To se dělá běžně, že se tvrdí jak je vše ok. Nastoupit a nedohrat, no prachy jsou třeba.
Reagovat
aligo
To je zase blábol.... prachy by dostala ať by nastoupila do QF nebo ne..
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Mantra
A Bejk když běhal po doktorech v noci a tvrdili, že je v cajku... to nebyla politika??? naivko, když ne prachy, tak něco jiného?
Reagovat
Fransoas
Tak to je pozitivní informace.To co předvedla na tiskovce Španělka a chtěla tvrdit aby si novináři udělali sami obrázek o té situaci je naprosto směšný.Vytvářet předčasné závěry,když to nemá nikdo ověřený - to je ubohost na 100%.
Reagovat
tommr
tak to se mi hodně ulevilo. Byla by strašná škoda kdyby Bára nebyla fit a nemohla hrát v boji o postup do semifinále se Sabalenkou naplno. I tak to bude mít strašně těžký ...
Reagovat
blixa
No, ta velmi pozdní hodina mohla sehrát svoji důležitou roli. Nicméně přijde mi, že to dost podceňují. Komplexní vyšetření by bylo na místě.
Reagovat
majkl005
myslím si, že oni nejlíp ví co vše je potřeba a co jak je ;) a vůbec to nemyslím zle a že bych tím nějak Báru shazoval, ale moje domněnka je taková, že toto je naprosto dokonale sepsanej scénář, jak si dojít k dalšímu GS titulu ;) a tím vůbec nenaznačuji, že Bára něco hrála nebo podobně...jen mi to příjde až moc "nalajnované" všecko :) a jestli na konci týdne budeme Báře říkat "dvojnásobná GS vítězka" tak budu tleskat hodinu v kuse smile
Reagovat
Nenela
Tak to je hodne divoka spekulace. Co by tim jako ziskala? Zatim ziskala jenom negativni reakce napric fanousky z celeho sveta a z ostudy kabat
Reagovat
majkl005
Co by tím získala? Další GS? :D Ale hlavně já si vůbec neodvážim tvrdit, co jak je, já jen říkám, jak krásně je to vše nalajnovane na další zisk GS titulu :) nic víc za tím nehledej :)
Reagovat
aape
Proč z ostudy kabát, nic takového se nestalo, nebylo jí dobře, to není nic ostudného
Reagovat
Nenela
Jasne, ze to neni nic ostudneho, souhlasim. Jen ty reakce jsou vesmes negativni. Jakoze to hrala, aby Muguruzu vyvedla z rytmu. HOdne se o tom bavili i komentatori pri zapase Sakkari/Andreescu. Ac se snazili byt alespon trochu nestranni, vylezl z toho jejich nazor, ze to byla manipulace ze strany Bary. To stejne jsem slysela a cetla vsude mozne. Jen cesky tisk je samozrejme shovivavejsi. Strasne bych si prala, aby Bare nezustala nalepka te, co vyhrava diky necestnym MTO a prestavkam. Jako treba Jastremska.
Reagovat
Mony
když potřebuji na WC a mohu, tak jdu. Když potřebuji pauzu a mohu, tak proč bych nešel ??
Reagovat
cabuna
Já jsem to včera také viděla všude ,většinou podvodnice,Tsitsipas WTA ,jen jsem si říkala ,že by Bára neměla radši chodit vůbec na net a sítě .Nechápala jsem co se semlelo za melu.
Reagovat
lvicek
Presne tak, Muguruza by se ji mela verejne omluvit. Jezis, takovych MTO uz bylo vsude! A kolikrat bez zjevne priciny a bez naslednych potizi. Bara vypadala vazne spatne a v tom rozhovoru Kartus dokonce zminoval, ze omdlela? A ta nafoukana primadona si uz mnula ruce, ze Bara skrecne a ona je v klidu a nedokazala prekousnout prohru v TB. Pritom to byla vlastne uplne jeji chyba - divala jsem se znovu na posledni gem a TB, Bara nemusela mezi udery udelat vic nez tri kroky, Muguruza hrala skoro porad na ni a Bara, kdyz mela jen trochu sanci, tak to napalila k lajne. Ani v jedne vymene nemusela absolvovat nejake behani... Tak at si jde radsi Muguruza sypat popel na hlavu. Jezis, ta me vytocila, kurnik!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist