Krejčíková má covid. Deblový titul na French Open se Siniakovou obhajovat nebudou

25. 5. 2022, 21:54
Aktuality 7
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na Roland Garros nebudou obhajovat titul ve čtyřhře. České hráčky měly plnit roli nejvýše nasazené dvojice, ale ze soutěže se dnes odhlásily, protože Krejčíková měla pozitivní test na Covid-19. Siniaková přijde po více než půl roce o post světové deblové jedničky.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Krejčíková, která před pařížským grandslamem nehrála kvůli zranění lokte tři měsíce, tak neobhájí ani jeden z loňských vavřínů. Ve dvouhře vypadla v pondělí po prohře s domácí Diane Parryovou 1-2 na sety. Po zápasu říkala, že se na čtyřhru těší, ale nakonec hrát nebudou.

"Těšila jsem se na čtyřhru, bohužel mé působení v Paříži je u konce. Ráno jsem se probudila s teplotou. Rozhodla jsem se otestovat a jsem pozitivní na covid. Jsem extrémně zklamaná, že nemůžu obhajovat deblový titul. Na druhou stranu už nemám žádné zranění a těším se, že jak se uzdravím, vrátím se k tréninku," uvedla Krejčíková na sociálních sítích.

Krejčíková je druhou českou tenistkou, která měla v Paříži během turnaje pozitivní test na Covid-19. V úterý to oznámila Marie Bouzková a odstoupila z dvouhry i čtyřhry.

Krejčíková a Siniaková loni vyhrály čtyřhru na Roland Garros, získaly zlato na olympiádě v Tokiu a ovládly v závěru roku debl i na Turnaji mistryň. Letos v lednu na loňské úspěchy navázaly dalším grandslamovým titulem na Australian Open v Melbourne.

Siniaková byla světovou jedničkou ve čtyřhře od 15. listopadu loňského roku, ale po French Open první místo neudrží. V čele ji vystřídá Belgičanka Elise Mertensová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
GaelM
Mohla aspoň Katka hrát s někým jiným, třeba by to první místo udržela...smile
Reagovat
lars
na zmenu spoluhracky tento tyden bylo pozde
Reagovat
Nenela
Tak aspon Bara vi, proc ji v zapase s Parry doslo. S Covidem (i kdyz o nem clovek jeste nevi), se hraje blbe smile
Reagovat
Mr.P.Nesss
Krejcikova s Bouzkovou spolu maji pletky
Reagovat
Nenela
Bude to laska smilesmile
Reagovat
misa
musí milovat Česko. Nejdříve kvůli kovidu nemusela snést prohru s Bouzkovou, následně se díky nemoci Krejčíkové stane světovou jedničkou :(
Reagovat
lvicek
Cesko nebo covid?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist