Krejčíková se Siniakovou ve finále neuspěly. Indian Wells ovládly Mertensová se Sabalenkovou

17. 3. 2019, 08:48
Aktuality 7
WTA INDIAN WELLS - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková titul z prestižního klání v Indian Wells nevybojovaly. Ve finále nejvýše nasazené Češky prohrály ve dvou setech s Belgičankou Elise Mertensovou a Běloruskou Arynou Sabalenkovou, které hrály na teprve druhém společném turnaji.
Elise Mertensová a Aryna Sabalenková

Světové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou nedotáhly vystoupení na prestižním turnaji v Indian Wells až k deblovému titulu. Ve finále české tenistky podlehly belgicko-běloruské dvojici Elise Mertensové a Aryna Sabalenková 3-6 2-6.

Krejčíková se Siniakovou stejné soupeřky porazily v třísetovém souboji o čtvrtfinále Australian Open, ale odveta za lednový grandslam v Indian Wells vyšla soupeřkám. Mertensová se Sabalenkovou tak získaly trofej při teprve druhém společném startu.

"V Austrálii jsme spolu hrály poprvé a musely ještě vymyslet spoustu věcí. I tak jsme hrály tři sety proti nejvýše nasazeným. Myslím, že máme potenciál. Byly jsme agresivní na síti a celý turnaj nám vyšel skvěle," řekla Mertensová.

České tenistky loni vyhrály čtyřhru na dvou grandslamech - Roland Garros a Wimbledonu. Do finále v Indian Wells prošly až po obrovské bitvě, v níž odvrátily sestrám Hao-Ching Chan a Latisha Chan z Tchaj-wanu tři mečboly.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
sobotní výsledky (16. 03. 2019)
• Čtyřhra - finále •
Mertensová/Sabalenková (Belg./Běl.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Je to škoda. Ale Mertens se Sabalenkou bylo prostě lepší. Sabalenka kromě začátku výborně podávala a Mertens byla zase všude, dobře hrála na síti a celkově hrála asi nejlíp z celé čtyřky na kurtě. Naše holky moc šancí neměly. Ale jinak gratulace k finále.
Reagovat
Fandina
kurtu
Reagovat
Jon61
Paradoxem je, že naše tenistky měly více brejkbolů - sedm, ale proměnily jen jediný, soupeřky byly ale stoprocentní: všechny čtyři možnosti využily k zisku gamu. Sabalenka na začátku zápasu dost kazila, ale pak se zvedla, Mertens jednoznačně nejlepší výkon.
Reagovat
Fandina
Já vím, jenže co jsem já viděla, tak v jednom game vedly naše holky 40:0 a pak dala Sabalenka vždycky proti každé z nich dvě taková podání, že holky neměly šanci. To jsou hned čtyři BB, když se nehraje na výhodu v háji.
Reagovat
Fandina
Sice to nebyla esa, ale když se toho jak Katka tak Bára dotkly, tak s tím stejně nic neudělaly.
Reagovat
tommr
ve finále byly naše hráčky jasně horší. O letošní sezóně se zatím dá říct, že výsledky mají lepší než hru, která je jen průměrná a odráží jejich nepohodu v singlu ...
Reagovat
FulnekUltras
Tak obě vítězky jsou už dneska elitní singlistky a je jasné, že první liga v sedmé obvykle neprohrává.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist