Krejčíková se Siniakovou začaly čtyřhru třísetovou výhrou. Vondroušová, Kr. Plíšková i Muchová si v Melbourne balí kufry

23. 1. 2020, 17:23
Aktuality 4
České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly vstup do čtyřhry na Australian Open. Čtvrté nasazené hráčky v 1. kole zdolaly německý pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Siegemundová 6-4 4-6 6-1. Naopak Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Kristýna Muchová si už v Melbourne balí kufry.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Předloňské světové jedničky a šampionky z Roland Garos a Wimbledonu Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková vynechaly minulý rok US Open kvůli zraněnému kolenu Krejčíkové. Do letošní sezony vstoupily ziskem pátého společného deblového titulu, který získaly v Shenzhenu.

Obě letos hrály v Melbourne i dvouhru a skončily s rozdílnými pocity. Siniaková uhrála s Petrou Kvitovou v 1. kole jen jeden game a kurt opustila v slzách. Krejčíkové udělala radost zvládnutá kvalifikace a v 1. kole premiérová výhra v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu. Ve druhém kole nestačila na Rusku Jekatěrinou Alexandrovovou.

Krejčíková před rokem slavila na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Měla v plánu obhajovat titul s Rajeevem Ramem, ale Američan je zraněný. Proto si našla nového parnera a s Chorvatem Nikolou Mektičem jsou pátí nasazení.

"Jednou jsem projížděla telefon, všimla si kontaktu na Nikolu a zkusila mu napsat. Během pěti minut mi odpověděl, že nikoho nemá a že bude rád," uvedla Krejčíková pro Tenisový svět.

Se soutěží se bez jediné výhry rozloučila Markéta Vondroušová. Společně s CiCi Bellisovou z USA ve čtyřhře podlehly loňským vítězkám US Open Elise Mertensové z Belgie a Aryně Sabalenkové 3-6 6-3 6-3. Dohrála i Karolína Muchová, jež společně se Švýcarkou Jil Teichmannovou prohrály s americkými teenagerkami Coco Gauffovou a Catherine McNallyovou 3-6 2-6. Kristýna Plíšková neuspěla po boku Rumunky Iriny Beguové.

Strýcová je jedničkou v deblu žen i mixu
Ve čtyřhře jsou nejvýše nasazené Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Loňské vítězky Wimbledonu do soutěže vstoupí v pátek. Strýcová je zároveň nejvýše nasazená také v mixu, který hraje s Brazilcem Marcelem Melem.

V deblu jsou české tenistky dlouhodobě úspěšné. V uplynulých pěti letech vybojovaly minimálně jeden grandslamový titul ve čtyřhře ročně.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
... "Naopak Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Kristýna Muchová si už v Melbourne balí kufry. "
Reagovat
Mr.Pink
ma bratra, fotbalistu, ale sestra by se take hodila :)
Reagovat
PetaM
Muška ne, ale Karolína jo :D :D :D
Reagovat
RF46
Ty sis je vzal nejak na musku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist