Krejčíková v Morningtonu prolétla do čtvrtfinále

23. 3. 2017, 09:05
Aktuality 0
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková dnes, na rozdíl od maratonské bitvy prvního kola, na kurtu strávila necelou hodinu a půl. Česká tenistka ve druhém kole turnaje ITF 25k v australském Morningtonu pošetřila síly, když domácí kvalifikantku Tammi Pattersonovou porazila hladce 6-1 6-4. I na své čtvrté letošní akci ITF tak postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve Varatchayu Wongteanchaiovou.
Barbora Krejčíková

Barboře Krejčíkové patří v žebříčku 257. pozice. Česká tenistka své štěstí letos zkoušela i na větších turnajích. Na Australian Open ani na podniku WTA v Tchaj-peji však neprošla kvalifikací a vrátila se na okruh ITF, kde se jí letos náramně daří.

Na všech čtyřech akcích včetné té aktuální v Morningtonu došla minimálně do čtvrtfinále. Ještě před absolvováním zmíněných kvalifikací si zahrála čtvrtfinále na ITF v Hongkongu. Po neúspěšné pouti v Tchaj-peji se vrátila do Austrálie.

Hned na prvním turnaji v Launcestonu skončila až v semifinále, v Perthu následně ve čtvrtfinále nestačila na pozdější vítězku Marii Bouzkovou a mezi nejlepšími osmi nebude chybět ani v Morningtonu, kde startuje tento týden.

Po úmorné maratonské bitvě s domácí Jessicou Mooreovou, s níž strávila během souboje prvního kola na kurtu přes tři hodiny, měla jednadvacetiletá Češka v boji o čtvrtfinále mnohem méně práce.

Další Australanku Tammi Pattersonovou od začátku do konce jednoznačně přehrávala. První set trval pouhých 24 minut. Krejčíková v něm ztratila jen čtyři fiftýny na podání a oba nabídnuté brejkboly zužitkovala. Jasně ovládla prvních pět gamů a v sedmé hře dotáhla skvěle rozehrané úvodní dějství do úspěšného konce.

Ani na začátku druhé sady Australanka příliš odpor nekladla. Krejčíková si držela výhodu brejku a zvládla i sedmý game, jenž byl v celém zápase nejdelší. První komplikace přišly až od stavu 5-2. Češka nejprve nevyužila tři mečboly na podání a poprvé tak o servis přišla.

Krejčíkové v následující hře nestačilo ani vedení 40-0 na returnu. Na druhý pokus ale už na podání uspěla. Pattersonové nedovolila srovnat a po 84 minutách využila sedmý mečbol.

O postup do svého druhého letošního semifinále na okruhu ITF si česká tenistka zahraje s Varatchayou Wongteanchaiovou z Thajska, s níž se nikdy předtím neutkala.

Zhruba o dvě hodiny později Krejčíková bojovala ještě ve čtyřhře. S partnerkou Julií Gluškovou však jako nasazené dvojky vypadly hned v prvním kole.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 3. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Glušková (5-Izr.) - Heisenová (Něm.) 6-2 7-6(2)
Bozovicová (Austr.) - Baiová (Austr.) 6-3 6-3
Dvouhra - 2. kolo
Krejčíková (7-ČR) - Pattersonová (Austr.) 6-1 6-4
Cabreraová (1-Austr.) - Bainsová (Austr.) 6-2 3-6 6-2
Var. Wongteanchaiová (Thaj.) - Ar. Rodionovová (3-Austr.) 6-4 6-1
Aiavaová (4-Austr.) - Mendezová (Austr.) 6-1 6-0
Glušková (5-Izr.) - Bozovicová (Austr.) 6-2 6-4
Tjandramuliaová (Austr.) - Fourlisová (Austr.) 1-6 6-3 6-4
Andrianjafitrimová (Fr.) - Honová (Austr.) 6-2 6-2
Taylorová (Brit.) - Dartová (Brit.) 6-7(1) 7-6(5) 6-2
Čtyřhra - 1. kolo
Myersová/Taylorová (Austr./Brit.) - Glušková/Krejčíková (2-Izr./ČR) 7-5 1-6 10-8
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist