Krejčíková zvládla start v Zhengzhou. Po výhře nad Martičovou je ve čtvrtfinále

12. 10. 2023, 17:24
Aktuality 14
WTA ZHENGZHOU - Barbora Krejčíková (27) úspěšně vstoupila do turnaje WTA 500 v čínském Zhengzhou. Česká tenistka startující z pozice nasazené jedničky porazila 7:5, 6:1 Chorvatku Petru Martičovou (32), oplatila jí letošní porážku z Madridu a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková po zářiovém triumfu v San Diegu nezvládla vstup do turnaje v Pekingu a na čtvrtém z pěti posledních turnajů vypadla v prvním kole, na druhé akci v Číně už však svůj úvodní zápas vyhrála. V Zhengzhou si poradila s Petrou Martičovou.

Sedmadvacetiletá Češka prohrála s o pět let starší Chorvatkou v květnu na antuce v Madridu, na tvrdém povrchu jí porážku oplatila. Po brejku z úvodní hry sice neudržela vedení 3:1, od stavu 4:5 ale získala 9 z 10 gamů a po necelé hodině a půl zvítězila 7:5, 6:1.

"Byl to velmi těžký zápas. První set byl vyrovnaný a nakonec jsem ho dokázala získat. Ona ve druhém bojovala do posledního míčku. Takže jsem spokojená s tím, jak jsem hrála a že jsem vyhrála, protože to tady byl můj první zápas," řekla Krejčíková na kurtu.

18. hráčka světa postoupila do čtvrtého čtvrtfinále v sezoně. Všechna předchozí proměnila ve finále a dvě z nich přetavila v titul (Dubaj, San Diego).

V Zhengzhou si o místo mezi kvartetem nejlepších zahraje s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, s níž jediný vzájemný zápas na letošním Roland Garros prohrála.

Samsonovová – Siegemundová 6:3, 2:6, 1:6

Na finále z předchozího turnaje v Pekingu nenaváže v Zhengzhou Ljudmila Samsonovová. Nasazená jedenáctka podlehla ve druhém kole 6:3, 2:6, 1:6 Němce Lauře Siegemundové, které patří v žebříčku až 113. místo a jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

Pětatřicetiletá Siegemundová, která byla v pořadí WTA nejvýše na 27. příčce před sedmi lety, porazila Samsonovovou poprvé v kariéře po dvou prohrách v loňské sezoně. O postup do čtvrtfinále se zkušená Němka utká s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Jabeurová po postupu odstoupila

Roli papírových favoritek naopak potvrdily světová sedmička Ons Jabeurová a dvanáctka Darja Kasatkinová. K jejich vzájemnému čtvrtfinálovému souboje ale v pátek nedojde, Tunisanka Jabeurová krátce po vítězné dvouhodinové bitvě s Italkou Luciou Bronzettiovou ze soutěže odstoupila kvůli zranění pravého kolena.

"Moc mě mrzí, že musím odstoupit, protože moje koleno není stoprocentní. Ale musím říct, že jsem si to tu užila a doufám, že se sem zase vrátím," řekla Tunisanka s ohledem na blížící se start na Turnaji mistryň.

Kasatkinová tak postoupila bez boje do semifinále, v němž se v sobotu střetne s Krejčíkovou, nebo Curenkovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Zhengzhou


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
dnešní úspěšnej den našich hráček paradoxně vylepšila i výhra Jabeur. Sice díky tomu předstihla v žebříčku Markétu Vondroušovou ale to je pro nás vlastně dobře. Znamená to totiž že na TM budou Markéta a Karolína každá v jiný skupině ...
Reagovat
horska.kraslice
Na druhé straně, kdyby byly ve stejné skupině, tak by byla jistota, že jedna Češka nebude ve skupině poslední. smilesmile
Reagovat
Otmar
Žádné fenomenální výkony, ale všechny postupují...to je velmi slušná bilance! Kéž by to tak bylo častěji.
Reagovat
Kandinsky1
Tak nejen po prvním, ale i po druhém kole to mají naše tenistky v tomto týdny 4/4
Reagovat
Dobry-den
Češkám se daří.
Po fiasku v Pekingu tedy opět povedený týden. smile

Chtělo by to nějaký titul. Žádná není bez šance. Bára, Marie, Katka, Linda. Snad to někomu klapne. smile
Reagovat
com
big4 Krejcíkova se s nicim jinym nez s titulem spokojit ani nemuze smile
Reagovat
Dobry-den
Samozřejmě. smile
Martič - Curenko - Kasatkina - a ve finále kdokoliv zbývající v pavouku. Proti všem potenciálním soupeřkám bude favoritkou! smilesmile
Reagovat
tommr
chtěl jsem ti oponovat že jí ještě čeká Jabeur ale teď koukám že ta zápas s Kasatkinou předem vzdala ... smile
Reagovat
turista
Bára Krejčíková by mohla a měla ty následující zápasy zvládnout a dostat se do finále. Curenko nemá dobré nervy, Kosatka je docela problém,ale hratelný. A kdo by ji čekal ve finále to je ještě nejasné.
Reagovat
tommr
ve finále nejspíš Quinwen Zheng ale i ta je hratelná ...
Reagovat
aligo
Řekněme si to narovinu, když má Bára den, tak jsou hratelné všechny
Reagovat
frenkie57
To rozhodně ano, ale musí ten den mít. Včera ho spíše neměla než měla.
Reagovat
lvicek
Maji obsazene vsechny tri turnaje, jestli se nemylim, tak treba se dockame titulu tri smile ;). To jsem zvedava, jak to vyjde smile.
Reagovat
frenkie57
Ano, všechny, v Hongkongu jsou v QF dokonce dvě(Linda s Katkou).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist