Krejsová v italském Solarinu neprohrála už osm utkání v řadě. Znovu je v semifinále

16. 3. 2017, 11:45
Aktuality 3
ITF SOLARINO - Petra Krejsová si v italském Solarinu připsala osmou výhru v řadě. Česká tenistka zatím úspěšně navazuje na titul z minulého týdne. V dnešním čtvrtfinále porazila 6-1 6-3 nejvýše nasazenou Georginu Garcíaovou-Perézovou. Se Španělkou si tak poradila podruhé během dvou týdnů. V semifinále ji čeká domácí kvalifikantka Stefania Rubiniová.
Petra Krejsová

Petra Krejsová se blíží ke svému třetímu letošnímu titulu na okruhu ITF. Česká tenistka letos poprvé triumfovala na začátku února na podniku ITF 15k v Glasgow, další titul přidala minulý týden na turnaji stejné kategorie v italském Solarinu, kde startuje i tento týden.

A zatím má k zisku druhé trofeje z italského městečka skvěle nakročeno. V prvním kole jasně přehrála Susan Bandecchiovou ze Švýcarska a poté tentokrát ve dvou setech porazila svou deblovou partnerku Lauru-Ioanu Andreiovou z Rumunska, s níž minulý týden, rovněž ve druhém kole, absolvovala maratonskou bitvu.

V dnešním čtvrtfinále ztratila jen čtyři gamy s nejvýše nasazenou Georginou Garcíaovou-Perézovou. Se Španělkou se rovněž minulý týden během cesty za celkovým triumfem utkala, tehdy však musela vývoj semifinálového utkání po prohrané úvodní sadě otáčet.

Dnes ale nedala 396. hráčka světa Krejsová své soupeřce sebemenší šanci. Španělce povolila v prvním setu, který trval pouhých 19 minut, jediný game a pouze deset fiftýnů.

Druhé dějství už bylo mnohem vyrovnanější. V úvodních šesti hrách se bojovalo hlavně o servis Krejsové. Šestadvacetiletá Češka o něj poprvé přišla ve druhém gamu druhé sady, nicméně ihned si vzala ztracené podání zpět, od stavu 3-3 vyhrála tři hry v řadě a přesně po hodině hry využila hned první mečbol.

Krejsová je tak tento týden v Solarinu naprosto suverénní. Její semifinálovou soupeřkou bude domácí kvalifikantka Stefania Rubiniová, jež vyřadila turnajovou šestku Anastasii Pribylovovou. Česká tenistka Italku v jediném vzájemném duelu před dvěma lety v Mariboru porazila.

Petra Krejsová navíc stejně jako minulý týden se svou deblovou partnerkou Laurou-Ioanou Andreiovou z Rumunska ovládly čtyřhru. Česko-rumunská dvojice ve finále přehrála pár Georgia Bresciaová/Ylena Inová-Albonová.

• ITF 15k SOLARINO •
Itálie, koberec, 15.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Krejsová (5-ČR) - Garcíaová-Perézová (1-Šp.) 6-1 6-3
Bresciaová (2-It.) - Herdzelasová (8-Bosna) 6-4 6-2
Paiginová (4-Rus.) - Chiesaová (7-It.) 6-1 6-3
Rubiniová (It.) - Pribylovová (6-Rus.) 6-1 6-3
Čtyřhra - finále
Andreiová/Krejsová (3-Rum./ČR) - Bresciaová/Inová-Albonová (4-It./Švýc.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
se zdá být v dobrý formě. Semifinále proti domácí kvalifikantce by pro ní neměl bejt žádnej neřešitelnej problém ... :)
Reagovat
s7RanG
Dnešní vítězství bylo jednoznačné a potvrdila minulý vzájemný zápas. Držím palce do dalších kol
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist