Kristýna Plíšková v Hamburku ve třech setech prohrála se semifinalistkou French Open Zidanšekovou

8. 7. 2021, 13:00
Aktuality 7
WTA HAMBURK - Kristýna Plíšková na antuce v Hamburku nestačila 3-6 6-3 3-6 na semifinalistku nedávného French Open a nasazenou trojku Tamaru Zidanšekovou a do svého prvního čtvrtfinále od loňského ledna nepostoupila. Zidanšeková bude v souboji o semifinále čelit domácí Jule Niemeierové.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková si až na svém desátém letošním turnaji připsala vítězství v hlavní soutěži, když v prvním kole Wimbledonu po obratu přehrála lucky losera Astru Sharmaovou. Na další si musela několik dní počkat. Zaznamenala jej na antukovém turnaji v Hamburku, který se do kalendáře WTA vrátil po 19 letech.

Devětadvacetiletá Češka, jež před pár týdny po dvou letech musela opustit elitní stovku žebříčku, do něj vstoupila výhrou nad Rumunkou Irinou Baraovou. Na semifinalistku nedávného French Open a nasazenou trojku Tamaru Zidanšekovou, kterou její sestra Karolína porazila v prvním kole stále probíhajícího Wimbledonu, ale dle očekávání nestačila.

Plíšková měla své šance. V úvodním gamu druhé sady odvrátila čtyři brejkboly, poté poprvé Slovince sebrala podání a po hodině a čtvrt byl stav utkání srovnán. V rozhodujícím dějství se Plíšková jako první dostala k brejkbolu, ten však nevyužila, následně ztratila servis z vedení 40-0 a manko už nezlikvidovala.

Plíšková tak do svého prvního čtvrtfinále od loňského ledna nepostoupila. Zidanšeková bude o své třetí letošní semifinále (obě si zahrála na antuce) bojovat proti domácí Jule Niemeirové.

Nejvýše nasazená Dajana Jastremská vstoupila soutěže na severu Německa výhrou 7-6 6-1 nad Polkou Magdalenou Frechovou. Ve čtvrtfinále se 21letá Ukrajinka, jež se vrací po půlročním zastavení činnosti kvůli dopingovému nálezu, střetne s o třináct let starší Italkou Sarou Erraniovou.

Jastremská nemohla hrát od ledna poté, co podle zjištění Světové antidopingové agentury měla při mimosoutěžní kontrole v moči zakázanou látku mesterolon. Aktuálně 48. hráčka světa tvrdila, že anabolický steroid se do jejího vzorku dostal kontaminací. Vítězka tří turnajů WTA usilovala o zrušení trestu, uspěla až minulý měsíc u nezávislého tribunálu, který konstatoval, že se nedopustila žádného provinění nebo nedbalosti.

Svůj úvodní zápas naopak nezvládla druhá nasazená Julia Putincevová. Kazašská tenistka nestačila na domácí Andreu Petkovicovou, které podlehla 2-6 6-1 4-6.

Lucky loser Kristína Kučová, která si včera v Hamburku připsala své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu od března, měla skvěle rozehraný duel s Danielle Collinsovou. Slovenka však vedení neudržela a s nasazenou čtyřkou prohrála 6-1 2-6 3-6. Američanka se ve čtvrtfinále utká s rumunskou kvalifikantkou Elenou Gabrielou Ruseovou.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (8. 7. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zidanšeková (3-Slovin.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 3-6 6-3
Jastremská (1-Ukr.) - Frechová (Pol.) 7-6(5) 6-1
Petkovicová (Něm.) - Putincevová (2-Kaz.) 6-2 1-6 6-4
Collinsová (4-USA) - Kučová (SR) 1-6 6-2 6-3
Bonaventureová (Belg.) - Peraová (7-USA) 3-6 6-3 6-4
Niemeierová (Něm.) - Korpatschová (Něm.) 6-2 6-7(5) 6-3
Ruseová (Rum.) - Zajaová (Něm.) 6-2 6-2
Erraniová (It.) - Konjuhová (Chorv.) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Panovová/Wachaczyková (Rus./Něm.) - Morozovová/Voráčová (1-Běl./ČR) 6-2 2-6 11-9
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Hratelné to bylo. Celkově pech, rozhodně tam byly hratelnějši soupeřky nez Zidansek. Ale to je tak :)

S touhle hrou uz muze Tyna pomyslet na udrzeni ve stovce, ale chce to uhrat nejake vysledky.
Reagovat
Torn
Už se vrátila na pozici 97, tak mohla by. Kromě SF v Taškentu už neobhajuje ne?
Reagovat
EllNino
Prahu semifinále taky ne?
Reagovat
Torn
Pravda...ono se to jmenuje ted trochu jinak, se mi to nějak spojilo s těmi zápasy loni v létě.
Reagovat
makro99
tak něco v tom 2. pololetí obhajovat musí, ne, když v tom prvním vyhrála 2 zápasy.. to by jí asi na stovku nestačilo..:)
Reagovat
tommr
z lonska obhajuje jen semifinále z Prahy a zbytek jsou všechno body z roku 2019 ...
Reagovat
tommr
Kristýna se snažila, ale na výhru to bohužel nestačilo. Třetí set rozhodl jeden ztracený servis ve kterém přitom Kristýna vedla už 40:0 a měla nalitej míč na smeč na síti. To by se opravdu stávat nemělo ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist