Kristýna Plíšková ve Francii neztratila ani set a má druhý titul

29. 1. 2012, 17:49
Aktuality 3
ITF ANDREZIEUX - Kristýna Plíšková prošla bez ztráty setu soutěží ve francouzském Andrezieux-Boutheonu a připsala si druhý titul z turnaje ITF. Devatenáctiletá Češka během týdne porazila krajanku Záhlavovou, sestru Karolínu a v dnešním finále smetla Italku Remondinaovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková získala svůj až dosud jediný titul na ženském okruhu ITF v květnu 2010 v japonské Kurumě. O pár týdnů později vyhrála Wimbledon juniorek, mezi ženami se ale zatím výrazněji neprosadila.  Letos neprošla kvalifikací na turnaj WTA v Aucklandu ani na Australian Open.

Devatenáctiletá rodačka z Loun se ale nenápadně posouvá vzhůru žebříčkem WTA. Aktuálně je na 174. místě a své maximum vylepší po svém druhém triumfu, který dnes slaví na rychlém povrchu v hale ve francouzském Andrezieux-Boutheonu. 

Plíšková do turnaje zasáhla jako nenasazená, za celý týden však neztratila ani set. Postupně porazila turnajovou pětku Kathrin Woerleovou z Německa, krajanku Sandru Záhlavovou, sestru Karolínu, druhou nasazenou Rusku Vesnu Doloncovou a v dnešním finále přehrála hladce 6-2 6-2 Italku Annu-Giulii Remondinaovou.

Za vítězství na podniku z dotací 25 tisíc dolarů získá 50 bodů do žebříčku, ve kterém by se měla příblížit už Top 150.

Kristýna Plíšková navíc se svým dvojčetem Karolínou vyhrály také čtyřhru, ve které získaly v šestém společném finále třetí deblový titul z turnaje ITF.

- ITF ANDREZIEUX-BOUTHEON -
(Francie, tv. povrch - hala, 25.000 dolarů)
výsledky Kristýny Plíškové (24. - 29. 01. 2011)

Dvouhra:
Woerleová (5-Něm.) 6-4 7-5
Záhlavová (ČR) 6-4 6-4
Kar. Plíšková (4-ČR) 6-3 6-2
Doloncová (2-Rus.) 6-1 7-5
Remondinaová (It.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Kar.Plíšková/Kri.Plíšková (1-ČR) - Coinová/Hrdinová (2-Fr./ČR) 6-4 4-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
bohužel to vítězství moc Kristýně nepomohlo, klesla o tři příčky, tak snad jí aspoň dodá sebevědomí do dalších bojů... gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Kristýno, ted naký uspěch na větším turnaji ať už jsi do TOP 100
Reagovat
vendulkabendulka
Vynikajici, nelze nez poblahoprat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist