Kuala Lumpur: Dokicová vykročila za obhajobou, sestry Plíškovy prošly kvalifikací

27. 2. 2012, 19:13
Aktuality 22
WTA KUALA LUMPUR - Australanka Jelena Dokicová v Kuala Lumpur úspěšně zahájila cestu za obhájením loňského titulu, když smetla talentovanou Francouzku Mladenovicovou. Do hlavní soutěže se z kvalifikace dostaly české tenistky Karolína a Kristýna Plíškovy.
Jelena Dokicová

Jelena Dokicová loni v Kuala Lumpuru získala první titul po dlouhých devíti letech, když ve finále odvrátila mečboly proti Lucii Šafářové. Za posledních 12 měsíců se ale na turnajích ATP dostala jen jednou za druhé kolo (na trávě v Hertogenboschi prohrála až ve finále s Vinciovou) a formu zatím marně hledá i letos.

Možná ji najde v Malajsii, kde dnes úspěšně vykročila za obhájením loňského titulu. Na úvod smetla hladce 6-3 6-1 osmnáctiletou Kristinu Mladenovicovou, která na returnu uhrála pouhých jedenáct míčků. Talentovaná Francouzka, jež v roce 2009 vyhrála dívčí French Open a ve Wimbledonu byla ve finále dvouhry i čtyřhry, hrála v hlavní soutěži turnaje WTA teprve podruhé a na první výhru zatím čeká dál. 

"Žádný zápas není jednoduchý. Možná to tak vypadalo, ale musela jsem si své body vybojovat. Jasně, Mladenovicová udělala několik dvojchyb, které mi pomohly, ale stále jsem musela tvrdě pracovat," komentovala bývalá světová čtyřka Dokicová.

Sedmá nasazená Australanka Dokicová bude hrát o postup do čtvrtfinále s krajankou Oliwií Rogowskou, která si poradila s Bulharkou Kostovovou.

Sestry Plíškovy uspěly v kvalifikaci
Hlavní soutěž na turnaji v malajsijském Kuala Lumpur si zahrají i dvě české tenistky. Devatenáctileté sestry Plíškovy totiž prošly kvalifikací: Karolína v rozhodujícím kole porazila 6-1 7-5 Rumunku Bogdanovou, Kristýna si po setech 6-3 6-4 poradila s Thajkou Kumkhumovou.

Kristýna bude o třetí výhru na okruhu WTA usilovat proti Francouzce Severine Bremondové, v případě postupu by mohla hrát s turnajovou trojku Číňankou Shuai Peng.

Karolína od čtvrtfinále z Prahy 2008 šestkrát v řadě prohrála v 1. kole, černou sérii bude moct ukončit v duelu s Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu. Pokud by Karolína Plíšková postoupila do 2. kola, zřejmě by se utkala s nejvýše nasazenou, čerstvou vítězkou turnaje v Dubaji a novou světovou pětkou Agnieszkou Radwaňskou.

Druhou nasazenou hráčkou turnaje s dotací 220 tisíc dolarů je Srbka Jelena Jankovičová.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (27. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Martičová (5-Chorv.) - Semaová (Jap.) 4-6 6-4 7-5
Dokičová (7-Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-1
Rogowská (Austr.) - Kostovová (Bulh.) 6-4 6-0
Doiová (Jap.) - Pučkovová (Rus.) 4-6 6-1 6-2
Naraová (Jap.) - Lertčívakanová (Thaj.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
vendulkabendulka
Mno, tak uz jsou tam obe. Bohuzel je druhe kolo nejspis pro obe konecna.
Reagovat
tommr
vypadá to tak, ale ještě bych je úplně neodepisoval. Aga nemusí ten svůj zápas vzít úplně vážně a Pengová letos nehraje tak dobře jako loni ...
Reagovat
tommr
"Devatenáctileté sestry Plíškovy totiž prošly bez ztráty setu kvalifikací ..."
pokud vím tak Kristýna ztratila v prvním kole kvalifikace set s Tadejou Majericovou. Vím, že je to nepodstatnej detail, ale nedá mi to ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si rikam, ze to asi nebude nahoda, ze si nekdo vybere nick stareho znameho;) - Jak se dari?

Sestry Pliskovy mne zatim nejak nepresvedcily, ale treba jim to vyjde...Jinak podle mne Karolina by mohla projit do druheho kola...
Kristyna urcite take, je to ta Iryna se kterou jiz hrala 2x jak pises. Jednou na trave, jednou hard letos na silvestra:), takze prohra by spise byla asi prekvapeni...V dalsim kole ji ceka Peng, spise tam budu zvedavy jak to dopadne...pokud s ni bude teda hrat.
Reagovat
tommr
ahoj vlku, jsem rád že tě zase jednou potkávám. Normálně se tady do diskusí nezapojuju, ale dneska jsem prostě musel - článku o mojích oblíbenkyních nešlo odolat ...
Vím, že sestry zatím moc nepřesvědčujou, ale já je prostě zbožnuju a nepřál bych si nic víc, než aby se konečně začly prosazovat i na okruhu. Tady v KL k tomu mají jedinečnou šanci - aspon to první kolo by měly obě zvládnout. V druhým kole to je jasná konečná pro obě (ledaže by Aga opravdu přijela jen kvůli tučnýmu startovnýmu a hodlala co nejdřív vypadnout - čemuž u ní moc nevěřím), ale to už se nedá nic dělat. Za první kolo a kvaldu by obě měly získat i tak dost bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukam na vysledek. Kristyna Ti zatim asi dela radost:)
6:0 / 6:2

Jsem rad, ze ses stavil. Doufam ze ta Kristyna postoupi aspon do 3.kola...To by byla nadeje, ze se jeste stavis:D I kdyz, to by uz o ni psali i na i-heute.
Reagovat
tommr
jj Kristýna mi udělala velkou rádost. Doufám, že jí napodobí i Karolína - zatím má k tomu dobře našlápnuto ...
Co se týče postupu do dalších kol tak si nedělám žádný velký naděje - soupeřky jsou na to příliš těžký. Už sám postup do druhýho kola by byl ale pro obě sestry skvělej úspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Karolina vypada na to, ze sestru napodobi.
Muj nazor je, ze 2.kolo by melo byt pro ne jasnym cilem vzhledem k velmi dobremu losu 1.kola...Takze zatim splnily nejake ty ocekavane predpoklady. Uspech bude, kdyz prejdou treba do 3.kola:) Nakonec je to WTA, takze stat se muze opravdu ledacos...
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, nějak jsem zapomněl na ten první set v 1. kole... :)
Reagovat
tommr
podle mýho je úspěch už sám postup do druhýho kola - obě sestry totiž hrály proti papírově silnějším soupeřkám - Karolína (139. místo v žebříčku) proti Changový (104) a Kristýna (164) proti Bremondový (105). Další postup v turnaji by byla těžko uvěřitelná senzace ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdyz jsem slysel jeden rozhovor s Kristynou, tak sice nebyla schopna rict poradne plynule jednu vetu... ale tenisove bych ji tolik nepodcenoval. Takze bych nehovoril o nejake senzaci. Mne sice jeste nejak neprescedcily, ale Peng letos opravdu nehraje nejak zvlast dobre. Letos se jeste na turnajich nedostala do 3. kola, tak doufej, ze si tuto statistiku jeste jeden turnaj podrzi:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jeste je otazka, jestli s Peng bude vubec hrat:) Ona opravdu nehraje nejlepe, aby to jeste dnes neprojela s Rakusankou...
Reagovat
tommr
taky koukám, že má Pengová s tou Rakušankou nějaký problémy. Loni Pengová jeden čas vypadala líp než Li Na, ale pak přišla série zranění a od tý doby to už není ono. To dává Kristýně určitou naději ...
Reagovat
tommr
"Kristýna bude o třetí výhru na okruhu WTA usilovat proti Francouzce Severine Bremondové ..."
možná mi něco uniklo, ale soupeřka Kristýny se snad jmenuje Iryna Bremondová ...
Reagovat
vendulkabendulka
Severina je mnohem lepsi, zustanme u toho :)))
Reagovat
tommr
mě na jménu nesejde, ale byl bych rád, kdyby to byla ta hráčka co s ní už letos Kristýna vyhrála v kvalifikaci v Aucklandu - s tou by měla mít poměrně slušnou šanci na postup ...
Reagovat
smazaný uživatel
ha ha ha :-)))))
Nedávno jsem se smál u té prý Lepčenkové, ale tohle je taky dost dobrý.
Reagovat
vendulkabendulka
Plisky prvni kolo asi daji, ale ve druhem nejspis obe konci, los je drsny. Skoda, uz jsou celkem otrkane z ITF turnaju, v rebricku kolem 150, sluselo by se dat o sobe poradne vedet. Obe na to maji. Na zapas Agy s Karolinou se rada podivam. (pujde-li to podle predpokladu :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Otrkané? Hlavně z těch asijských ITF s mizernou účastí, co? Jakmile slečny přijely do Evropy, neuhrály skoro nic. Nebo se už něco zlepšilo k lepšímu? Tenis asi nebude na prvním místě jejich zájmu.
Plíškovic holky jsou o rok starší než Babos, ale takový progres můžou jenom závidět. Tu zažranost do utkání, jakou Timea předvedla teď v SF a F Monterrey, jsem moc často neviděl.
Reagovat
vendulkabendulka
Hele parabolo, zkusime to jenom pro plezir zlehka spocitat:

Karolina, koncila rok jako 159:
2012 (13/3) ITF 1x W
2011 (46/29) ITF 2x W, 4x F

Timea, koncila rok jako 153:
2012 (15/4) WTA 1xW. ITF 1xF
2011 (43/22) ITF 4x W

Fakt tam vidis tak zasadni rozdil o kterem tady hykas? Timea ma k dobru prvni WTA uspech, coz ji ted samozrejme nakoplo a budiz ji to prano. To same se muze povest kterekoliv z Plisek kdykoliv v pristich tydnech.
Vekem i zkusenostmi jsou na tom velmi podobne.
A kdyz jsme u detailu, ve finale ITF v listopadu 2011 v Bratislave vyhrala.. sakra promin, Karolina nad Timeou.
Reagovat
VlS
Broži, na to jak máš zmáknutou statistiku, tak jsi tedy docela mimo terč. Grenobl je v Asii? Andrezieux-Boutheon je v Asii?
Už jsi začal vypadat normálně ale zase se vracíš do svejch kolejí. Taky nejsem z Plíščat vedle, ale zase z nich nedělej chudinky.
Reagovat
tommr
kéž by daly aspon to první kolo - mohlo by je to nakopnout do dalších turnajů. Jsem jejich velkej fanda a rád bych je už konečně viděl hrát pořádný turnaje. Loni se mi zdála Karolina o chlup lepší než Kristýna, ale letos mají dobrej začátek sezony obě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist